دیروز بازار آتی متاثر از ریزش دلار، روندی کاهشی را در پیش گرفت. در ساعات ابتدایی معاملات، بازار آتی کار خود را با افت قیمت آغاز کرد و در حدود ۵ تا ۲۰ هزار تومان ریزش داشت؛ اما در ادامه روز و تقریبا از میانه معاملات، اقدام به اصلاح روند خود کرده و تا حدودی ریزش‌ها را جبران کرد.

روز شنبه به دلیل تشدید وضعیت بحرانی عراق؛ از یک سو فعالان و سرمایه گذاران بازار آتی از احتمال تاثیرپذیری ایران از این تنش‌ها و ایجاد شرایطی مشابه وضعیت بازارها پس از مطرح شدن قضیه حمله نظامی آمریکا به سوریه بیم داشتند و افزایش قیمت را پیش‌بینی کردند که در نتیجه این پیش‌بینی سررسیدهای مختلف بازار آتی با رشد صعودی قیمت همراه بودند و تا بیشینه ۳۵ هزار تومان نیز افزایش ثبت کردند.
اما به تدریج شاهد توقف این روند بودیم به طوری که بازار همگام با ریزش دلار، مقداری از این افزایش‌ها را تعدیل کرد. در نهایت در ادامه همین روند ریزشی، دیروز بازار آتی قرمز دنبال شد. به‌طور کلی از روز پنج‌شنبه تا دیروز، بازار آتی دقیقا طی یک روند نوسانی، یک حرکت شدید رو به‌ بالا داشت؛ سپس یک ریزش تند را در ابتدای هفته پشت سر گذاشت و سرانجام دیروز به جای خود بازگشت. همچنین دیروز صحبت‌های سیف، رئیس کل بانک مرکزی، در مورد افزایش عرضه ارز طی ماه‌های آینده و نیز مخالفت دولت با سیاست تثبیت نرخ ارز و رد آن با تاثیر بر دلار، به کاهش بیشتر قیمت‌های آتی دامن زد. سیف در این زمینه گفت: به‌منظور حفظ ثبات بازار ارز، بانک مرکزی تلاش دارد نسبت به افزایش عرضه ارز در اقتصاد اقدام کند؛ لیکن تثبیت نرخ ارز در رقم مشخصی برنامه بانک مرکزی نیست، بلکه بنا داریم در مسیر آرام و متناسب با عوامل اقتصادی نرخ ارز را مدیریت کنیم. وی در اظهارات خود تاکید کرد که قطعا تعدیل نرخ ارز با کمترین نوسان‌ها همراه خواهد بود و هیچ شوکی در کار نخواهد بود. دیروز در بازار آتی، سودهای آربیتراژی در حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد رقم خورد. همچنین در ادامه روند حباب منفی سکه؛ دیروز سکه نقدی در حدود ۱۰ هزار تومان پایین‌تر از قیمت طلای موجود در آن معامله می‌شد. همچنین جو خوش‌بینی ناشی از صحبت‌های امیدوار‌کننده رئیس‌جمهور و ظریف در مورد احتمال دستیابی به توافق در همین دوره از مذاکرات در بحبوحه آغاز دور جدید گفت‌وگوها، بر بازارهای داخلی به‌طور عام و بازار آتی سایه افکنده است. در بازارهای جهانی اما؛ آخرین حرکت اونس، تحت تاثیر متغیرهای ژئوپلتیک، صعودی بود. از یک سو بحران عراق و درگیری‌های داخلی این کشور در روزهای اخیر تاثیر زیادی بر افزایش قیمت‌های جهانی به‌خصوص نفت و طلا داشته و از سوی دیگر ادامه تنش‌ها در شرق اوکراین نیز عامل مهم تعیین کننده دیگری برای قیمت طلا به شمار می‌رود. نشست فدرال رزرو آمریکا در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه نیز تاثیر زیادی بر قیمت جهانی طلا خواهد داشت. بانک مرکزی آمریکا در این جلسه برای افزایش نرخ بهره تصمیم خواهد گرفت. به گزارش دنیای اقتصاد، بسیاری از کارشناسان براین باورند که مانند نشست‌های قبلی، فدرال رزرو ۱۰ میلیارد دلار دیگر از محرک‌های مالی خود خواهد کاست. نکته خاص این نشست این است که علاوه‌بر اعلام سیاست‌های کلی فدرال رزرو؛ نظر و تحلیل تک‌تک اعضای این بانک در مورد متغیرهای کلیدی تاثیرگذار بر بازارها منتشر خواهد شد.
منبع: دنیای اقتصاد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=39544
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

توقف هیجان در بازار آتی سکه
توقف هیجان در بازار آتی سکه
توقف هیجان در بازار آتی سکه
توقف هیجان در بازار آتی سکه
توقف هیجان در بازار آتی سکه
توقف هیجان در بازار آتی سکه