یک کارشناس بازار سرمایه گفت: حلقه مفقوده در برگزاری دوره های مختلف نمایشگاه بورس، اثربخشی است و باید فرهنگ سهام‌داری را در جامعه گسترش دهیم.

به گزارش پول پرس، حسین خزلی(خرازی) در گفت‌وگو با تسنیم گفت: برای انجام هر کاری باید کارآیی و اثربخشی آن کار مورد سنجش قرار گیرد و اثربخشی به این معناست که چه کاری را انجام دهیم که “درست” باشد؛ به بیان دیگر اولویت بندی و انتخاب مهمترین کارها مساوی با اثربخشی است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: همچنین اگر کارها را به درستی و خوبی انجام دهیم آن کار به کارایی منجر شده است که کارایی نیز دارای سه شرط است؛ به این مفهوم که در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هزینه به بالاترین درجه از اهداف دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: بر این اساس می توانیم برگزاری هشتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه را این گونه تحلیل کنیم که نمایشگاه بورس هر سال که می‌گذرد از نظر تعداد مشارکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان، مساحت و ابعاد نمایشگاه، کیفیت غرفه‌ها و تنوع نهادهای شرکت کننده بهتر از سال قبل برگزار می‌شود و کیفیت آن افزایش پیدا می‌کند که به لحاظ همه عوامل اجرایی، باید نمره مثبت و قبولی به برگزاری نمایشگاه‌های بورس داده شود.
خزلی در ادامه با اشاره به این که از این لحاظ، نمایشگاه هر سال کاراتر از دوره گذشته برگزار می شود اضافه کرد: اما حلقه مفقوده در برگزاری دوره‌های مختلف نمایشگاه بورس که متاسفانه کمتر به آن پرداخته می‌شود، اثربخشی نمایشگاه است.
این تحلیل گر بازار سرمایه افزود: این که نمایشگاه بورس مکانی باشد که فعالین بازار سرمایه به غرفه یکدیگر سر بزنند و با این کار از آخرین دستاوردها، تغییرات، ابداعات و نرم افزارهای مورد استفاده بازار سهام خبردار شوند اتفاق خوب و بجایی است؛ اما بازار سرمایه باید به دنبال اقشاری از جامعه برود که با بورس آشنا نیستند و با این کار فرهنگ سهام‌داری را در جامعه گسترش دهد.
خزلی با اشاره به این که بسیاری از مدیران ارشد، تصمیم‌گیران اقتصادی کشور، متخصصین و صاحبین نفوذ، اطلاعات کمی از بورس و بازار سرمایه دارند تاکید کرد: اگر می خواهیم نمایشگاه بورس را در سالهای آینده با اثربخشی و کارایی بهتر برگزار کنیم باید اقشار دیگر جامعه را نیز با مفاهیم بازار سرمایه آشنا کنیم و به عنوان یک پیشنهاد می توان نمایشگاه های کوچک تر بازار سرمایه را در دل سایر نمایشگاههای تخصصی که در کشور برپا می شود برگزار کرد.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: به عنوان مثال در نمایشگاههای مختلف از جمله معدن، فولاد، پتروشیمی، صنعت ساختمان و مواردی از این دست فعالین و نهادهای بازار سرمایه باید حضور دائم داشته باشند و در غرفه‌های خود به توسعه ابزارها و خدمات بازار سرمایه بپردازند و از این طریق تامین مالی از طریق بازار سرمایه و رشد سرمایه گذاری در بازار اولیه را تشریح و با ارائه خدمات خود مفاهیم بازار سهام را در کشور گسترش دهند.
وی در ادامه با اشاره به این که مفهومی در بازاریابی به عنوان “اقیانوس آبی” وجود دارد گفت: این واژه به این مفهوم است که باید سراغ قسمتهایی از بازار برویم که رقیبان سراغ آن نرفته‌اند و با این کار ضریب نفوذ بازار سرمایه را بالا ببریم.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: با این مفهوم نمایشگاه بازار سرمایه رقابت در بخش قرمز اقیانوس است که همه ی رقبا و سایر فعالین هم در آن در حال رقابت هستند.
این کارگزار بورس گفت: تعداد بسیاری از دانشگاه ها، فرهنگ سراها، وزارت خانه ها و دستگاه های مختلف و اقشار بسیار زیادی از جامعه هستند که با مبانی بورس و مالی و سرمایه گذاری در اوراق بهادار آشنا نیستند و به نظر می رسد بجای دید و بازدید از یکدیگر و حال و احوال فعالین همیشگی بورس از همدیگر بهتر است هزینه، انرژی و زمان را صرف آشنایی این اقشار و مردم کشور با بازار سرمایه و نهادها و ابزارهای آن کنیم.
خزلی با بیان این که در حال حاضر ضریب نفوذ بازار سرمایه در کشور کمتر از یک درصد است افزود: درست است که بیش از ۷ میلیون و دویست هزار کد سهامدار در کشور وجود دارد که ۱۰ درصد جمعیت کل را شامل می‌شود، اما کمتر از یک درصد از جمعیت کشور درگیر بورس هستند و وضعیت سهام و دارایی مالی خود را رصد و پیگیری می‌کنند که در این زمینه نمایشگاه بورس وظیفه سنگین آشنایی بیشتر مردم با مفاهیم بازار را برعهده دارد.
این تحلیل گر بازار اضافه کرد: اگر می‌خواهیم در نمایشگاههای بورس که در سالهای آینده نیز برگزار می‌شود موفق تر باشیم باید کاری کنیم که اقشار دیگر جامعه که در بازار سهام حضور ندارد به سمت سرمایه گذاری در بورس و اوراق بهادار تشویق شوند تا هر هزینه‌ای که در نمایشگاه می کنیم اثربخش باشد.
خزلی خرازی در انتها از همه ی دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه بورس که با زحمت طاقت فرسا هر سال این رویداد مالی را بهتر از قبل برگزار می کنند و از همه کسانی که با صرف هزینه و وقت بسیار در این نمایشگاه مشارکت دارند، تشکر و درخواست کرد: برای برگزاری بهتر و موثرتر شدن این نمایشگاه پیشنهادها و انتقادهای خود را به شرکت اطلاع رسانی سازمان بورس و مسئولین محترم برگزار کننده ارائه دهند تا شاهد بهره وری بیشتر از قبل این نمایشگاه باشیم.
انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=39365
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اثربخشی، حلقه مفقوده نمایشگاه بورس، بانک و بیمه
اثربخشی، حلقه مفقوده نمایشگاه بورس، بانک و بیمه
اثربخشی، حلقه مفقوده نمایشگاه بورس، بانک و بیمه
اثربخشی، حلقه مفقوده نمایشگاه بورس، بانک و بیمه
اثربخشی، حلقه مفقوده نمایشگاه بورس، بانک و بیمه
اثربخشی، حلقه مفقوده نمایشگاه بورس، بانک و بیمه