معاون اول رئیسجمهور از صحبت با رئیس کل بانک مرکزی برای افزایش منابع بانکها در سال جاری برای خروج از رکود خبر داد وگفت:از اینکه نظام اقتصادی ما بانکمحور بوده باید از بانکها تشکر کنیم چرا که طی چند سال گذشته نظام بانکی مظلوم واقع شد.
به گزارش پول پرس، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح هشتمین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه به ایراد سخنانی پرداخت و اظهار داشت: اصلی ترین چالش روبهروی ایران در سال جاری توسعه داخلی کشور است چرا که ایران باید در بین کشورهای منطقه به جایگاه مناسبی برسد.
وی با بیان اینکه در سند بالادستی چشمانداز تاکید شده ایران باید به قدرت اول منطق تبدیل شود، گفت: چالش کوتاه و بلندمدت در حال حاضر بیکاری و ایجاد اشتغال برای نیروهای جوان تحصیلکرده است. چرا که بررسیهای شورای عالی اشتغال نشان میدهد ایران باید سالانه بین ۱ تا ۱.۵ میلیون شغل پایدار ایجاد کند.
معاون اول رئیسجمهور گفت: در یک مقطعی در وزارت صنعت بودم آنجا تاکید شد که سالانه به یک میلیون شغل نیاز داریم. در آن زمان بررسی کردیم و طرحهایی ارائه دادیم ولی هماکنون اقتصاد ایران نسبت به ۸ سال گذشته بزرگتر شده و ممکن است با رشد ۷ درصدی هم به یک میلیون شغل برسیم و نیاز فعلی کشور ما بیشتر از یک میلیون شغل در سال است.
وی گفت: در شرایطی که هنوز از رکود خارج نشدیم و رشد اقتصادی در سال ۹۱، ۶.۳- درصد و رشد سرمایه گذاری ۲۱.۹- درصد بوده باید تلاش شود تا رشد سرمایهگذاری به بالای ۱۲ درصد برسد و رشد اقتصادی ۸ درصدی محقق شود.
جهانگیری ادامه داد: در دولت بحثهای بسیاری داشتهایم امروز صبح هم در ستاد هماهنگی اقتصادی که با حضور رئیسجمهور برگزار شد بحث بورس و بازار سرمایه مطرح و در باره اینکه چگونه از ابزارهای مختلف در تامین مالی استفاده شود، مباحثی مطرح گردید.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: پیام مهم دولت این خواهد بود که منابع زیادی برای خروج از رکود و همچنین منابع بسیاری برای سرمایهگذاری در آینده کشور نیاز داریم. برهمین اساس باید از سایر ابزارها برای تامین مالی استفاده شود.
وی با بیان اینکه در ماههای گذشته جلسات مختلفی با وزرای بخشی به منظور تدوین طرحهای توسعه کشور برگزار کردهایم، گفت: هماکنون برنامههای اقتصاد مقاومتی وزارتخانههای صنعت و کشاورزی تصویب شده و برنامههای مابقی وزارتخانهها به زودی تصویب خواهد شد.
جهانگیری با اشاره به اینکه برای سرمایهگذاری و تامین نیازهای فعلی کشور به دهها میلیارد منابع نیاز داریم تصریح کرد: طرحهای پارس جنوبی برای تکمیل چند ده هزار میلیارد منابع احتیاج دارند همچنین طرحهای آماده و نیمهتمام بسیاری در حوزههای نفت، آب، بنادر، صنعت، فولاد، مسکن و … وجود دارند که نیازمند سرمایهگذاری میباشند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به صحبتهای رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر بانک محور بودن اقتصاد گفت: از اینکه نظام اقتصادی ما بانکمحور بوده باید از بانکها تشکر کنیم چرا که طی چند سال گذشته نظام بانکی مظلوم واقع شده با وجود اینکه بار تجهیز منابع را بردوش گرفته و بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال ۹۲ پرداخت کرده است.
وی همچنین گفت: با آقای سیف رئیس کل بانک مرکزی صحبت کردم و بنا شده در سال جاری بانکها منابع بیشتری را برای خروج از رکود و توسعه در اختیار داشته باشند.
جهانگیری البته به بازار سرمایه هم اشاره کرد و افزود: از بازار سرمایه انتظار جدیدی داریم چرا که این بازار عمر ۵۰ ساله دارد و تمامی نهادهای مورد نیاز برای تقویت آن شکل گرفته است، بازار سرمایه باید خود را تجهیز کند تا برای طرحهای بزرگتر نقش کلیدی ایفا کند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با تاکید بر الکترونیکی کردن امور در دولت یازدهم تصریح کرد: اراده جدی در دولت است که حتما سیستم الکترونیکی در تمام بخشها اجرا شود، دولت الکترونیک به معنای واقعی کلمه باید در این دوره شکل گیرد و این مورد تاکید دولت و رئیسجمهور است.
وی گفت: در جلسه ستاد مبارزه با مفاسد به عنوان یکی از اقدامات پیشگیرانه بنا شده سامانههای الکترونیکی فعلی را ساماندهی کرده و به هم ارتباط دهیم.
رویایی سیستم بانکی با محدودیتهای جدی تحریم
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تحریم های صنعت پتروشیمی با توافق ژنو برطرف شده است، گفت:سیستم بانکی هنوز با محدودیتهای تحریمی جدی روبه رو است که امیدواریم در توافق ژنو به نتیجه مناسبی دست پیدا کنیم.
اسحاق جهانگیری نیز در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه سیستم بانکی هنوز با محدودیتهای تحریمی جدی روبه رو است، اظهارداشت: امیدواریم در توافق ژنو به نتیجه مناسبی دست پیدا کنیم البته در کنار این موضوع راهکارهایی را اتخاذ میکنیم تا منابع توسعه ای کشور را تجهیز نموده و طرح های مهم را اجرایی نمایم.
وی با بیان اینکه یکی از سیاست های دولت در سال جاری حمایت از صادرات غیرنفتی است، افزود: بنگاه هایی که در بورس حضور دارند جزو بنگاه های صادراتی کشور محسوب شده و باید زمینه افزایش صادرات آنها فراهم آید.
جهانگیری اضافه کرد:دولت به طور جدی از بورس حمایت می کند اما این حمایت به این معنی نیست که با دخالت خود در بورس، ساز و کار بورس را برهم بزند.
معاون اول رییس جمهوری ضمن بیان این مطلب که در سال جاری با سیاستهای تدوین شده توسط دولت، تولید و صادرات بنگاه های فعال در بورس افزایش مییابد در رابطه با روند واگذاریها به بخش خصوصی، گفت: بازار سرمایه یکی از بهترین بازارهایی است که به طور جدی مورد حمایت دولت قرار دارد و مخصوصاً با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بنگاه هایی که در طول دهه های گذشته در دولت شکل گرفته بودند به بخش خصوصی واگذار شدند.
وی در مورد افزایش ریسک فعالان در بورس نیز اظهارداشت: به صورت طبیعی افرادی که در بورس ورود پیدا میکنند و خودشان در بانک سپرده گذاری می کنند معنایش این است از افرادی که در بانک سپرده گذاری می کنند ریسک پذیری بالاتری دارند.
جهانگیری گفت: به هرحال ریسک کار در بورس یک واقعیت است و خوشبختانه در بورس اوراق بهادار تهران نهادها و شرکت هایی برای مشاوره به افرادی که تسلط کافی ندارند ایجاد شده است.
وی همچنین در خصوص تحریم های اعمال شده علیه کشور، افزود: تحریم های صنعت پتروشیمی با توافق ژنو برطرف شد و ما به نوعی برنامه ریزی می کنیم که اگر تحریم ها لغو شد چه برنامه ای دنبال کنیم و اگر تحریم ها باقی ماند چه طور عمل کنیم.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در هر دو صورت برنامه هایی برای این بخش تهیه خواهیم کرد که هم با لغو تحریم ها و هم در صورت باقی ماندن تحریم ها بتوانیم برنامه ای برای اقتصاد کشور داشته باشیم.
انتهای پیام