بیست و پنجمین نشست کمیته بانکداری اسلامی بانک تجارت با حضور دکتر ابوالحسنی، معاون اقتصادی بانک مرکزی، دکتر فلاح مدیرعامل بانک تجارت، اعضای هیات مدیره و هیات عامل این بانک برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از روابط عمومی بانک تجارت، معاون اقتصادی بانک مرکزی در این جلسه با اشاره به عملکرد موفق بانک تجارت در حوزه مالی عنوان کرد: بانک تجارت تنها بانک کشور بود که در سال ۱۳۹۱ از بانک مرکزی اضافه برداشت نکرد.
دکتر ابوالحسنی با بیان سیاستهای کلی بانک مرکزی درخصوص اجرایی نمودن شیوه بانکداری اسلامی به تشریح راهکارها، مزایا و الزامات تحقق اصول و روشهای بانکداری اسلامی در فضای بانکی کشور پرداخت.
میهمان ویژه نشست کمیته بانکداری اسلامی بانک تجارت همچنین اظهار داشت: تشکیل این کمیته یک اتفاق نیک است اما انتظار داریم استمرار فعالیتهای آن وابسته به شخص نباشد و به یک روند تبدیل شود. وی از قرضالحسنه به عنوان یکی از مهمترین ارکان این شیوه بانکداری نام برد و افزود: برای افزایش سهم این نوع از سپردهها باید دو عامل تشویق و تبلیغ را برای افزایش انگیزه افتتاح حساب قرضالحسنه بالا ببریم.
دکتر فلاح، مدیرعامل بانک تجارت نیز در این نشست با اشاره دغدغههای مجموعه اقتصادی کشور در خصوص اجرایی شدن بانکداری اسلامی؛ تشکیل و تقویت کمیته بانکداری اسلامی بانک تجارت را یکی از مهمترین برنامههای اجرایی بانک تجارت عنوان کرد. مدیرعامل بانک تجارت با بیان اینکه این بانک در سال ۱۳۹۰ پس از انجام محاسبات خود ۷۵/۰تا ۷۵/۵ درصد سود قطعی به سپردههای سال ۱۳۹۰سپرده گذاران خود پرداخته است گفت: ما آمادگی داریم تا این روش اجرایی محاسبه سود قطعی را به بانک مرکزی ارائه نماییم.
پیش از سخنان معاون اقتصادی بانک مرکزی، دکتر اثنی عشری رئیس کمیته بانکداری اسلامی بانک تجارت ضمن ارائه گزارشی از روند عملکرد، فعالیتها و اقدامات این کمیته خلاصه پیشنهادات و راهکارهای این کمیته برای تحقق اصول بانکداری اسلامی در شبکه بانکی کشور را مطرح نمود.
بانک تجارت از ابتدای سال ۱۳۹۱ اقدام به تشکیل هسته مطالعات راهبردی بانکداری اسلامی نمود، تا شرایط لازم برای هماهنگی و سرعت بخشیدن به اقدامات این بانک در حوزه بانکداری اسلامی فراهم آید. بر اساس سیاستهای کلان بانک تجارت هدف از تشکیل این کمیته بازنگری در نحوه اجرای عقود بانکداری بدون ربا و رفع اشکالات آن بود. این کمیته ضمن نظارت بر چگونگی اجرا و تطبیق حوزه نظری مباحث بانکداری اسلامی، زمینه فعالیتهای جدید بانک با روش بانکداری اسلامی را فراهم آورده است.
گفتنی است بانک تجارت در راستای اعمال اصول بانکداری اسلامی بیش از ۲۴۱۸میلیارد ریال ما بهالتفاوت سود علیالحساب و سود قطعی سال ۹۰ را در اواخر سال گذشته به سپردهگذاران خود پرداخت کرد.
انتهای پیام