عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید براینکه بانکها و دستگاههای حقوقی انگیزهای برای وصول معوقات بانکی ندارند، گفت: مدیران بانکها در جلسات میگویند ما زورمان به بدهکاران دانه درشت و رانتخوار نمیرسد.
به گزارش پول پرس، علی محمد احمدی در گفتوگو با تسنیم در ارتباط با چرایی افزایش معوقات بانکی و اقدامات انجام شده برای وصول مطالبات معوق، اظهار داشت: در تمام دنیا بانکهای خصوصی فعالیتهای مربوط به وامدهی و واگیری در بانکهای خصوصی انجام می شود و در پرداخت تسهیلات ابتدا اهلیت سرمایه گذار مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه بانکها در اعطای تسهیلات باید نهایت دقت را داشته باشند، تصریح کرد: آمارها نشان میدهد که تسهیلات پرداختی معوق شده در سیستم بانکی عمدتاً تکلیفی یا وجوه اداره شده بودند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه ضمن اشاره به اینکه عمده معوقات بانکی از طریق تسهیلات یارانهای به افرادی خاص پرداخت شده است، افزود: این تسهیلات عموماً از جیب مردم و حساب بیتالمال پرداخت شده است درحالی که انتظار می رفت بانکها در پرداخت تسهیلات از حساب بیتالمال نهایت دقت را به خرج دهند.
احمدی حجم معوقات بانکی را ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دانست و گفت: این رقم درحالی بعنوان مطالبات معوق عنوان شده که بودجه طرحهای عمرانی طی ۵ سال گذشته برای هر سال ۲۰ میلیارد تومان بوده و اگر این معوقات وصول می شد برای ۵ سال بودجه طرحهای عمرانی تامین میشد.
نماینده مردم دهلران در مجلس ضمن تاکید براینکه دولت و قوه قضائیه بجای وصول معوقات بانکی این تسهیلات را استمهال کرده و یا مورد بخشودگی جرایم قرار دادند، تصریح کرد: اگر این بخشودگیهای جرایم و فرصتهای داده شده توسط دولت به معوقات خرد اختصاص داده می شد، اشکالی نداشت ولی متاسفانه این فرصتها به بدهی های کلان داده شده و اثری هم دیده نشد.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از معوقات بانکی در اختیار عده ای قلیل است که نفوذ سیاسی دارند و یا آقازاده، رانتخوار و ویژه خوار هستند، تاکید کرد: ارادهای از سوی دولت و بانکها برای وصول معوقات بانکی دیده نمی شود این درحالی است که در تمام دنیا گام نخست پرداخت تسهیلات اهلیت شناسی متقاضی انجام می شود و بعد درباره پرداخت تسهیلات تصمیم می گیرند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: دولت باید به غیر از ارقام ریز تسهیلات معوق شده برای سایر این تسهیلات تقسیم بندی انجام دهد و بصورت عملی و جدی نسبت به وصول این معوقات اقدام کند.
احمدی البته تاکید کرد که در بین بدهکاران سیستم بانکی تعدادی از تولید کنندگان هستند که بخاطر شرایط اقتصادی سه سال گذشته با مشکل مواجه شده و امکان بازپرداخت تسهیلات را ندارند ولی در عین حال افرادی نیز وجود دارند که با وجود تمکن مالی و سودهای کلان حاصل از دریافت تسهیلات میلی به بازپرداخت منابع بانکها ندارند.
وی با بیان اینکه بانکها باید در وصول معوقات بانکی پشتوانه قضایی را داشته باشند، افزود: از آنجایی که بسیاری از این تسهیلات به افراد دانه درشت پرداخت شده مدیران بانکها قادر به وصول آن نیستند و بارها در جلسات مجلس اذعان کردهاند که زورشان به بدهکاران کلانی که دانه درشت هستند، نمی رسد.
انتهای پیام