با توجه به موج جدید گلایه‌های فعالان اقتصادی به دولت در راستای سیستم نظام بانکی و همچنین اعلام‌نظر مسئولان دولتی به‌خصوص وزیر اقتصاد مبنی بر کاهش قیمت، این تصور ایجاد شده است که در صورت اجرا مردم حساب‌های خود را از بانک‌های کشور خارج خواهند کرد و در بازار‌های موازی سرمایه‌گذاری می‌کنند. این مهم سبب شد تا با دکتر آلبرت بغازیان؛ مدرس دانشگاه تهران و کارشناس اقتصادی تماس گرفته و نظر او را در این خصوص جویا شویم.

آیا بالا بودن تورم سبب شده است تا نرخ سپرده‌های بانکی بالا رود با توجه به علم اقتصاد؟

بحث اقتصاد یک بحث پذیرفته شده نیست که هر زمانی که نرخ تورم درکشور‌ها بالا باشد نرخ بهره نیز تغییر کند و بالا برود. باید توجه داشت که با برنامه‌ریزی در این خصوص باید گام برداشته‌شود و نباید در این زمینه تنها متکی بر علم اقتصاد باشیم. این روزها به‌دلیل تورم قیمت سود بانکی بالا رفته است و همین امر سبب شده تا تولیدکنندگان برای ادامه فعالیت‌های خود قیمت محصولات تولیدی را افزایش دهند و درنتیجه این مهم گرانی کالا را در کشور به‌دنبال دارد. اینک وقت آن رسیده است تا دولت با مشاوره از کارشناسان اقتصادی در این زمینه گام بردارد.

فکر می‌کنید با توجه به این روند آینده اقتصادی و نظام بانکی کشور به کدام سو حرکت خواهد کرد؟

به‌طور حتم بانک‌ها باید به‌دنبال راهکار جدید برای جبران و تکمیل منابع مالی خود باشند درست است که براساس علم اقتصاد باید پول‌ها به بانک آید و سپس در قالب وام به متقاضیان پرداخت شود. بنابراین آنان می‌توانند با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در پروژه‌های عمرانی منابع مورد نیاز خود را تهیه کنند و در غیر این‌صورت نمی‌توان آینده بانک‌های کشور را مثبت ارزیابی کرد.

وجود بازار‌های موازی تا چه اندازه کار بانک‌ها را با مشکل مواجه کرده است؟

به‌طور حتم بازارهای موازی چالش‌های بسیاری را برای بانک‌های کشور ایجاد کرده است و با حضور در بازار طلا، ارز و سکه می‌توان این مهم را به‌خوبی متوجه شد اما باید اقداماتی انجام گیرد که دیگر بازار‌های موازی برای مردم جذاب نباشد. زمانی که قیمت طلا در جهان کاهش می‌یابد ولی در ایران علاوه بر کاهش افزایش هم به همراه دارد طبیعی است که مردم به سوی آن بازار‌ها حرکت خواهند‌کرد و در این خصوص باید راهکار مدنظر دولت اعلام و اجرایی شود.

به‌طور کلی فکر می‌کنید وجود این همه بانک و موسسه در کشور لازم است؟ چراکه همان‌طور که می‌دانید کشور در این شرایط کنونی با کمبود نقدینگی مواجه است.

سوال خوبی مطرح کردید اینکه امروز بحث کمبود نقدینگی در کشور مطرح است نکته‌ای دارد و آن این است که نیازی به وجود این تعداد بانک و موسسه مالی در کشور نیست و دولت باید در این خصوص وارد عمل شود. چندی پیش بانک مرکزی اعلام کرد که برخی موسسه‌ها مجوزی از سوی ما ندارند و فعالیت‌های آنان در خارج از مسئولیت بانک مرکزی است. بنابراین بهتر است درخصوص جمع‌آوری آنان اقداماتی شود.
انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=35377
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

نیازی به این تعداد بانک و موسسات مالی نیست
نیازی به این تعداد بانک و موسسات مالی نیست
نیازی به این تعداد بانک و موسسات مالی نیست
نیازی به این تعداد بانک و موسسات مالی نیست
نیازی به این تعداد بانک و موسسات مالی نیست
نیازی به این تعداد بانک و موسسات مالی نیست