رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در سال جاری افزایش قیمت دارو نخواهیم داشت و شاهد ورود بسیاری از داروهای وارداتی و گرانقیمت که فناوری پیچیدهای میخواهند به داخل خواهیم بود.
به گزارش پول پرس به نقل از فارس، رسول دیناروند در حاشیه مراسمی اعطای نشانه ایمنی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: کاری که دولت در حوزه رفع کمبودهای دارویی وظیفه داشت، انجام داد و توانستیم افزایش قیمتها را مهار کنیم و در پایان سال ۹۲ شرایط متعادل و نسبتا آرامی را ترتیب دادیم.
وی با اشاره به اینکه برای سال ۹۳ نیز برنامههایی در دست داریم، گفت: افزایش قیمتی را در شروع سال نخواهیم داشت و از نظر کمبودها وضعیتمان بهتر میشود و برنامهای که در دست داریم حمایت از بیماران خاص، صعبالعلاج و مزمن است.
دیناروند گفت: همچنین برای داروهایی که حمایت بیمهای ناکافی داشته و در سال گذشته مشمول تفاهمنامه وزارت بهداشت و رفاه نبودند امسال برای بیمه شدن ابلاغ میشوند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر حمایت از تولیدات داخلی افزود: این حمایتها به شرط افزایش و رعایت کیفیت خواهد بود به نحوی که نظارتها جدیتر میشود تا برای تولیدات داخلی و وارداتی مشکلی پیش نیاید.
وی گفت: در سال ۹۳ ورود بسیاری از داروهای وارداتی و گرانقیمت که فناوری پیچیدهای دارند را به داخل خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سیاستهای نظام سلامت پیش خواهیم رفت، گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو از دستاوردهای تحقیقاتی به عنوان دستاورد ورود دارو به بازار یاد نمیکند اما تعداد داروهای جدید در سال ۹۳ که برای اولین بار وارد بازار میشود بیش از ۲۹ قلمی است که ذکر شده است و داروهای به صورت رونمایی و حرکات نمایشی عرضه نخواهند شد و وقتی که تائید شدند وارد بازار میشوند.
دیناروند در مورد فروش ترامادول در داروخانهها گفت: دسترسی مردم به داروهایی که نیاز دارند در داروخانهها ضروری است و نمیتوانیم برخی از داروها را حذف کنیم چرا که برای درمان و کمک به برخی بیماران ضروری است.
وی افزود: اما داروهایی مانند ترامادول که تحت کنترل هستند و دسترسی به آنها آسان نیست اگر داروخانهای نسبت به فروش آنها تخلف کند با آن برخورد میکنیم.
دیناروند گفت: داروی ترامادول در داروخانهها وجود دارد اما نسخهای و داروی متادون در داروخانهها نیست و فقط در برخی داروخانههای بیمارستانی برای بیماران صعبالعلاج به عنوان مسکن یا در کمپهای ترک اعتیاد استفاده میشود.
وی گفت: متاسفانه قاچاقفروشی دارو در پارکها و عطاریها حضور دارد و با این پدیده تخلف باید برخورد شود.
دیناروند ادامه داد: برای عطاریها در سال ۹۳ برنامه نظارت جدیتر را داریم، سلب مسئولیت نمیکنیم اما زمانی که ما با یک مطب داروخانه یا بیمارستان متخلف مواجهیم راحتتر میتوانیم با آنها برخورد کنیم اما برای فروشگاهی که از صنف اجازه میگیرد نمیتوانیم ورود کنیم.
دیناروند گفت: صنفی که اجازه میدهد به عطاریها یا وزارت صنعت که مجوز میدهد باید اجازه را به کسانی دهد که حداقل سواد را دارند و تضمین میدهند که وارد زمینههای تخلف نمیشوند.
وی همچنین در مورد مصرف رونق پالپ گفت: این روغن وارداتی برای روغن مایع مقاوم به حرارت و سرخ کردنی استفاده میشود و مصرف آن در فرآوردههای لبنی ممنوع است. در پنیرهای خامهای و کرهای منعی ندارد.
دیناروند ادامه داد: بنابراین اگر واحد تولیدی روغن پالپ را در لبنیات استفاده کند با آن برخورد میکنیم و در بررسیهایی که در ماههای اخیر داشتهایم فقط در ماست و شیر پرچرب یک نمونه روغن وجود داشت که جلوی تولیدش را گرفتیم.
انتهای پیام