با تامین مالی ۲۰۲ هزار میلیارد ریالی واحدهای تولیدی در بورس کالای ایران در سال ۹۲، این بورس در سال گذشته نقش بسزایی را در بهبود فضای کسب و کارکشور ایفا کرده است.
به گزارش پول پرس به نقل از خبرآنلاین، حسین پناهیان مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان مطلب فوق اظهار داشت: یکی از ابزارهای بسیار مهم بورس کالا برای به حرکت درآوردن منابع مالی به سمت بخشهای تولیدی، استفاده از قراردادهای سلف میباشد. این نوع قراردادها ضمن کمک به تامین مالی واحدهای تولیدی، امکان برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت را برای آنها فراهم می سازد و بر این مبنا، واحدهای تولیدی کشور در قالب قرارداد سلف در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۰۲ هزار و ۸۶۳ میلیارد ریال در بورس کالای ایران تامین مالی شده اند که حاکی از رشد ۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
وی با بیان اینکه کمبود منابع مالی و عدم هدایت آن به سمت بخشهای تولیدی یکی از دلایل عدم رونق کسب و کار در ایران میباشد ، گفت: سود پایین بخشهای تولیدی کشور در مقایسه با سایر بخشهای اقتصادی نظیر بازرگانی به دلیل وضعیت تورمی کشور از جمله دلایل اصلی عدم حرکت منابع مالی به این سمت میباشد، این در حالی است که در واقع طی سال ۹۲ ، بورس کالا در مقایسه با سال ماقبل حدود ۲۴ هزار و ۶۷۹ میلیارد ریال منابع مالی بیشتری برای بخش تولید تامین کرده که رشد ۱۴ درصدی داشته است. ضمن آنکه در این سال، حدود ۴۷ درصد ارزش کل معاملات بورس کالا از طریق قراردادهای سلف صورت پذیرفته است.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه خاطرنشان کرد: طی سال ۹۲ تامین مالی شرکتهای فعال در حوزه محصولات صنعتی و معدنی از جمله شرکتهای تولیدکننده فولاد به حدود ۱۶۴ هزار و ۹۰۶ میلیارد ریال افزایش یافت که نمایانگر رشد ۱۷ درصدی در مقایسه با سال ۹۱ می باشد. همچنین در بخش فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز ۳۷ هزار و ۹۵۷ میلیارد ریال، تامین مالی واحدهای تولیدی این بخش از جمله مجتمع های بزرگ پتروشیمی کشور از طریق قراردادهای سلف صورت گرفت.
وی سپس گفت: واحدهای تولیدی فعال در کشور در بخش های فلزی، معدنی، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی و کشاورزی ، همواره نیاز به سرمایه در گردش داشته در حالی که سیستم بانکی محدودیت ها و قوانین دستوپاگیر و ضوابط خودش را دارد لیکن این تامین مالی از طریق ابزارهای ارزان، راحت و مطمئن از سوی بورس کالا انجام می شود.
وی در پایان گفت: در بورس کالا ساختاری را مهیا کردهایم که براساس آن اگر عرضه کننده نیاز به تامین مالی برای سه ماه آینده داشته باشد بتواند منابع را دریافت کند، البته بورس هم ضوابطی دارد که شرکتهایی که تازه به بورس کالا وارد میشوند باید این ضوابط را داشته باشند و پس از جلب اعتماد در روند معاملات، افزایش فعالیتها و انعطافپذیری، این شرایط برای آنها سهلتر خواهد شد.
انتهای پیام