مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بهدنبال بیمه کردن حاشیه نشینها هستیم.
به گزارش پول پرس، تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، ضمن حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری، اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای دنیا سیاست پرداخت نقدی و غیرنقدی انجام میشود و بعضا تا ۸ درصد GDP به پرداخت نقدی و در برخی کشورها تا ۲۲ درصد از آن شاخص به پرداخت غیرنقدی اختصاص مییابد.
وی ادامه داد: سیاست پرداخت یارانه مهمترین ابزار در جهت تنظیم سیاست رفاه اجتماعی است و در کشور ما نیز پس از واقعی کردن قیمت حاملهای نفت و انرژی چتر حمایتی با این سیاست در سه حالت بیمه اجتماعی، مساعدت اجتماعی و برنامههای بازار کار باز شد. اما در این بخش بیشتر بهسمت مساعدتهای اجتماعی رفتیم که علاوه بر محاسن مضراتی نیز بههمراه داشت.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی همچنین گفت: در بحث هدفمندی یارانهها و برآورده کردن مادههای قانونی و انتظارات مردمی جهتگیری بهسمت گسترش بیمههای اجتماعی است اما علیرغم تدابیر در قانون هدفمندی با هم بهسمت پرداخت نقدی رفتیم اما دولت جدید اعلام کرده که رفاه اجتماعی و بیمهها و سلامت اولویت اول هستند و مبالغ مشخص آن در قالب بودجه حاصل از هدفمندی دیده شده است.
وی افزود: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بهدنبال گسترش پوشش بیمهای برای افراد حاشیهنشین و افرادی هستیم که تحت پوشش هیچ نوع بیمهای نیستند. در خصوص بیمه همگانی نیز یعنی پوشش بیمهای که به همه اقشار ارائه شود؛ در حدود ۳ میلیون نفر این پتانسیل را دارند که با پرداخت حق بیمه خود بیمه شوند و حدود ۲ میلیون نفر که توانایی پرداخت ندارند از محل هدفمندی یارانهها و فرهنگ سازی انجام شود.
نوربخش با اشاره به مشکلات و چالشهای پیشِروی این سازمان افزود: عدم بازنگری محاسبات بیمهای از سال ۵۴ تا کنون یکی از این چالشهاست و اینکه دولت در سالهای اخیر برای سازمان نقش کارفرمایی پیدا کرد در صورتی که نگاه به این سازمان باید نگاه بیمهای باشد، البته حاشیههای سازمان طی ۲ سال اخیر زیاد شده بود که ما سعی کردیم آن را بهسمت مأموریتهای اصلی سازمان برگردانیم.
وی بیان کرد: ما سال جاری با تمهیدات خاصی توانستیم کسری هزار میلیارد تومانی سازمان را جبران کنیم اما اگر این تدابیر ادامه نداشته باشد باید داراییهای سازمان را بفروشیم. باید در این حوزه اصلاح پارامتریک داشته باشیم؛ خوشبختانه با تدبیر بودجه سال ۹۳ سازمان در دی سال ۹۲ تصویب شد و ما از روز اول سال جدید بودجه مصوب داریم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به سیاستهای کلی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده، تصریح کرد: ما در زمینه دارو سیاست جدی برای خوداتکایی داریم و اگر مشکلات توزیع حل شود و پزشکان بر اساس جداول راهنما عمل کنند و در زمینه تولید نیز گام برداریم میتوان هزینههای سرسامآور دارو را برای خانواده بیماران کم کرد و امنیت خاطر را برای مردم فراهم کنیم.
انتهای پیام