مدیرکل نظارت بیمه مرکزی با اعلام آخرین آمار صنعت بیمه کشور گفت: در حالی که حجم حق بیمه تولیدی در ۱۱ ماهه سال جاری به حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان رسید، میزان خسارت پرداختی نیز در این مدت هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
به گزارش پول پرس به نقل از ایرنا، مهدی نمن الحسینی در جمع خبرنگاران با بیان آنکه، ضریب نفوذ بیمه ۱.۹ درصد است، افزود: در ۱۱ ماهه سال جاری ۳۷ میلیون بیمه نامه صادر و ۱۴.۷ میلیون فقره خسارت پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه، سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی بازار بیمه به ترتیب معادل ۵۴.۶ و ۵۱.۴ درصد است، گفت: رشد حق بیمه های تولیدی و خسارت های پرداختی در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل به حدود ۶۰ درصد رسیده است.
مدیرکل نظارت بیمه مرکزی در خصوص بیمه نامه های عمر نیز اظهار داشت: کمتر از ۱۰ درصد کل «پرتفوی » بازرگانی کشور بیمه عمر است و این در حالی است که این رقم در دنیا به حدود ۵۰ درصد می رسد.
وی با بیان آنکه، آیین نامه بیمه های عمر در حال بررسی است، تصریح کرد: دارندگان بیمه عمر می توانند در زمان بازنشستگی مستمری دریافت کنند.
نمن الحسینی گفت: ۲۹ شرکت بیمه ای به صورت مستقیم و اتکایی در حال فعالیت هستند، به طوری که ۲۷ شرکت به صورت مشخص و دو شرکت فعالیت اتکایی دارند.
وی با بیان آنکه، سرمایه پایه تاسیس شرکت بیمه ای یک هزار میلیارد ریال برای شرکت های بیمه ای و چهار هزار میلیارد ریال برای بیمه های اتکایی است، تصریح کرد: البته شرکتی که خواستار ارایه تمام رشته های بیمه ای باشد باید ۱۵۰۰ میلیارد ریال بیشتر از سرمایه پایه داشته باشد.
تاسیس شرکت های بیمه تخصصی در دستور کار بیمه مرکزی
نمن الحسینی از در دستور کار قرار گرفتن تاسیس شرکت های بیمه های تخصصی در بیمه مرکزی خبر داد و اظهار داشت: راه اندازی واحد حسابرسی داخلی و واحد مدیریت ریسک پس از حذف تعرفه ها از سال ۸۸ در شرکت های بیمه ای برای مدیریت ریسک ضروری است.
وی از بازنگری آیین نامه ارزیابان خسارت بیمه ای خبر داد و افزود: این آیین نامه در راستای تدابیر دولت و تدبیر و امید برای بهبود کسب و کار بازنگری شده و اجرایی خواهد شد.
صنعت بیمه از مالیات بر ارزش افزوده معاف نیست
مدیرکل نظارت بیمه مرکزی با بیان آن که صنعت بیمه از مالیات بر ارزش افزوده معاف نیست، افزود: البته مالیات بر ارزش افزوده در حالی باید دریافت شود که خدمتی قطعی ارایه شده باشد، اما بسیاری از بیمه گذاران صنعت بیمه خسارت دریافت نمی کنند و مالیات بر ارزش افزوده را می پردازند.
وی از مکاتبات صنعت بیمه کشور برای حذف مالیات بر ارزش افزوده از بیمه نامه ها خبر داد و گفت: این امر باید با نظر دولت بازنگری و در مجلس شورای اسلامی بررسی و تصویب شود.
تمام آیین نامه های صنعت بیمه در حال بازنگری است
نمن الحسینی اظهار داشت: تمام آیین نامه های صنعت بیمه در حال بازنگری است، ضمن آن که بیمه مرکزی به طرح های فردی و شخصی نوین پس از بررسی مجوز انحصاری به شرکت ها ارایه می کند و در همین راستا از ابتدای سال جاری به شش طرح مجوز ارایه شده است.
انتهای پیام