درحالی پرونده سهام عدالت در مراحل پایانی خود قرار داشته و به گفته مسئولان قرار است تا پایان سال امکان خرید و فروش آن فراهم شود که آخرین وضعیت پرتفوی سهام عدالت نشان می‌دهد در حال حاضر ۵۶ شرکت بورسی و غیر بورسی متعلق به ۹ وزارتخانه در سبد سهام عدالت قرار دارند که با افزایش قیمت سهام شرکت‌های بورسی ارزش آن به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، در حالی که این روزها پرونده سهام عدالت روی میز مسئولان دولت قرار دارد و هر روز خبرهای جدیدی از آن منتشر می شود که با اعلام افزایش ارزش برگه های سهام عدالت از یک به سه میلیون تومان ،۴۵ میلیون مشمول سهام عدالت منتظر اعلام زمان فروش سهام عدالت هستند تا با مراجعه به بورس آن را به فروش برسانند اما این مردم فارغ از پروسه پیچیده فروش سهام عدالت، مایلند بدانند چه سهامی در دست دارند و سهامشان چقدر سود کرده است.

برای پاسخ به این سوال می توان گفت که هم اکنون ۵۶ شرکت بورسی و غیر بورسی متعلق به ۹ وزارتخانه در سبد سهام عدالت جای دارند که از میان آن‌ها شرکت‌های ملی مس، فولاد مبارکه و مخابرات از همه بزرگ تر هستند این در حالی است که با عرضه هلدینگ خلیج فارس در بورس نیز نام بزرگ ترین شرکت بورسی به لیست بزرگان سبد سهام عدالت افزوده می شود.

علاوه بر این در سبد سهام عدالت نام شرکتهای ملی پخش فرآورده‌های نفتی، ملی گاز ، دخانیات، سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران، پایانه‌های صادراتی مواد نفتی، کارخانجات مخابراتی ایران و هما جزو شرکتهای بورسی قرار دارند اما هنوز تکلیف این شرکت‌ها برای ورود به بورس یا فرابورس روشن نشده است و در ابهام قرار دارند.

فهرست ۵۶ شرکت حاضر در سبد سهام عدالت
به این ترتیب تعداد شرکت‌های واگذار شده به سهام عدالت که بعد از ابلاغ بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی و با دو شرکت مس و فولاد آغاز شد، در حال حاضر به ۵۶ شرکت رسیده است و ارزش آن نیز به دلیل رشد قیمت سهام شرکتها رشد کرده و حدود سه برابر شده و از ۴۵ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بر این اساس در حال حاضر شرکتهای زیر مجموعه ۹ وزارتخانه به سهام عدالت واگذار شده است به طوری که در حال حاضر ۳۶ شرکت بورسی و ۱۸شرکت غیربورسی شامل ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سابیر، خدمات مهندسی برق، شهرهای صنعتی کاوه، رشت، البرز، فولاد آلیاژی ایران، مگاموتور، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی جم، پتروشیمی مارون، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی فجر، پتروشیمی خوزستان، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بندر امام و ملی حفاری ایران، در سبد سهام عدالت حاضر هستند.

شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نیرو و صنایع
این در حالی است که ۴۵.۵ درصد از سهام شرکت‌های پارس سوئیچ، ۴۸.۶ درصد از سهام ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سایبر، ۴۲ درصد از سهام خدمات مهندسی برق و ۳۰.۷ درصد از سهام نیرو ترانس از وزارت نیرو به همراه شرکتهایی همچون ۲۱.۳ درصد از سهام شهرهای صنعتی کاوه، ۲۸.۴ درصد شهر صنعتی رشت و ۲۳ درصد از سهام شهر صنعتی البرز به همراه ۲۵.۵۷ درصد از سهام مپنا از وزارت نیرو و صنایع در این سبد جای دارند.

همچنین ۵۰ درصد از سهام سیمان داراب،۳۴ درصد از سهام سیمان دشستان،۳۹.۴۶ درصد از سهام فولاد آلیاژی ایران،۳۰ درصد از سهام فولاد مبارکه، ۳۶.۹ درصد از سهام ملی مس، ۲۰.۷ درصد از سهام چادر ملو، ۱۰.۹ درصد از سهام گلهر، ۳۰ درصد از سهام ایرالکو،۳۰ درصد از سهام فولاد خوزستان از زیر مجموعه وزارت صنایع و نیز سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به همراه ۰.۹۳ درصد از سهام ایرانی تولیدی سایپا، یک درصد از سهام ایران خودرو، ۲۳.۳ درصد از سهام سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران،۴.۵ درصد از سهام سرمایه گذاری رنا و۶.۷۹ درصد از سهام مگاموتور در این سبد قرار دارند.

وزارت نفت بیشترین شرکت را به سهام عدالت واگذار کرد
اما در این میان وزارت نفت بیشترین میزان واگذاری سهام عدالت را به خود اختصاص داده و با ۲۵ شرکت در صدر این سبد قرار گرفته است به طوری که از این وزارتخانه ۴۰ درصد پالایشگاه‌ نفت بندر عباس، ۴۰ درصد پالایشگاه لاوان، ۴۰ درصد پالایشگاه تهران، ۴۰ درصد پالایشگاه شیراز، ۴۰ درصد پالایشگاه کرمانشاه،۴۰ درصد پالایشگاه آبادان،۴۰ درصد پالایشگاه شازند اراک،۳۰ درصد پالایشگاه اصفهان،۴۰ درصد پالایشگاه تبریز و۴۰ درصد ملی پالایش فرآوردهای نفتی ،۲۹ درصد حمل و نقل پتروشیمی، ۴۰ درصد هلدینگ پتروشیمی خیلج فارس،۱۰ درصد پتروشیمی تندگویان، ۱۵ درصد پتروشیمی جم، ۳۰ درصد پتروشیمی مارون، ۳۰ درصد پتروشیمی بیستون، ۳۰ درصد پتروشیمی فجر، ۳۰ درصد پتروشیمی خوزستان، ۱۰ درصد پتروشیمی تبریز،۳۰ درصد پتروشیمی ارومیه، ۳۰ درصد پتروشیمی بوعلی سینا ،۳۰ درصد پتروشیمی بندر امام از زیر مجموعه ملی صنایع پتروشیمی به همراه ۳۰ درصد ملی حفاری ایران،۴۰ درصد پایانه های صادراتی نفتی و ۴۰ درصد ملی گاز ایران از زیر مجموعه ملی نفت ایران در این گروه قرار دارند.

علاوه بر این از زیر مجموعه وزارت ارتباطات ۲۰ درصد از سهام مخابرات و ۳۵ درصد از سهام کارخانجات مخابراتی ایران ،از وزارت اقتصاد ۴۰ درصد بانک‌ تجارت،۴۰ درصد صادرات، ۳۰ درصد ملت و ۲۵ درصد پست بانک قرار دارند.

از وزارت راه نیز ۴۰ درصد شرکت بورسی هواپیمایی هما و از وزارت صنایع و معادن ۴۰ درصد شرکت دخانیات در سبد سهام عدالت جای گرفته اند.

بازدهی شرکت‌های سهام عدالت
با بهبود وضعیت بورس در سال جاری شرکتهای حاضر در سبد سهام عدالت نیز با افزایش قیمت مواجه شدند به طوری که آمارها همچنین نشان می‌دهد در یکسال اخیر همه صنایع بورس سودآور بوده‌اند و از میان کل صنایع بورس ۱۳صنعت بازدهی ۲۰۰ تا ۴۳۸ درصدی را نصیب سرمایه‌گذاران خود کرده‌اند.

همچنین ۲۴ صنعت دیگر بازدهی بین ۱۵ تا ۲۰۰درصد به ‌دست آورده‌اند. این اطلاعات به‌معنای آن است که بیشتر سهامداران بورس تهران و نیز سهامداران عدالت توانسته‌اند در یک سال گذشته حتی بازده بیشتری نسبت به میانگین بازده سرمایه‌گذاری در بورس به‌دست بیاورند.

در این میان گروه فنی و مهندسی که شرکت مپنا را در اختیار دارد بیشترین بازدهی را از بین صنایع بورسی کسب کرده و بازدهی ۳۷۶ درصدی را نصیب سهامداران خود کرده است.

همچنین صنعت حمل و نقل با در اختیار داشتن شرکتهای کشتیرانی و حمل و نقل پتروشیمی در سبد سهام عدالت ۲۵۶ درصد بازدهی و صنایع ماشین آلات و دستگاه برقی که شرکتهای پارس سوئیچ و نیرو ترانس را در دل خود دارد توانسته است از ابتدای سال تاکنون ۲۲۱ درصد بازدهی کسب کند.

صنعت سیمان با در اختیار داشتن دو شرکت سیمان داراب و دشتستان در سبد سهام عدالت بازدهی ۱۹۰ درصد، بانکها و موسسات اعتباری که ۴ بانک تجارت،صادرات،ملت و پست بانک را در سبد عدالت دارد با ۱۶۵ درصد و خودرو با داشتن شرکتهایی همچون ایران خودرو، سایپا و سرمایه گذاری رنا در سبد، ۱۵۴ درصد بازدهی به دست آورده‌اند.

اما بازدهی بزرگ ترین صنعت سهام عدالت یعنی بازدهی صنعت فرآورده‌های نفتی با در اختیار داشتن شرکتهایی همچون پالایشگاه بندرعباس، لاوان، تهران، شیراز، کرمانشاه، آبادان، شازند، اصفهان و تبریز در سبد بازدهی ۱۴۹ درصدی را نصیب سهامداران خود کرده اند.

همچنین صنعت محصولات شیمیایی با داشتن بزرگ ترین شرکت بورسی یعنی هلدینگ خلیج فارس بازدهی حدود ۱۱۵ درصدی را نصیب سهامداران خود کرده و این صنایع از بازدهی ۱۱۴ درصدی شاخص کل بورس پیشی گرفتند.

همچنین صنایعی همچون ارتباطات رادیویی به در اختیار داشتن شرکت مخابرات بازدهی ۸۲ درصدی،استخراج کانه های فلزی با داشتن شرکتهایی چون چادرملو و گل گهر با کسب بازدهی ۵۳ درصدی و فلزات اساسی با داشتن شرکتهایی چون فولاد مبارکه،ملی مس،آلومینیوم و فولاد خوزستان در سبد سهام عدالت و کسب بازدهی ۳۲ درصدی در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

کمترین و بیشترین سهام ها
در سبد سهام عدالت دو شرکت سایپا و ایران خودرو با حدود یک درصد کمترین میزان سهام را به خود اختصاص دادند این در حالی است که سیمان داراب با ۵۰ درصد و ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سایبر با ۴۸ درصد سهام بیشترین سهم را از آن خود کردند.

در حالی زمان خرید و فروش سهام عدالت تا پایان سال اعلام شده است که مشمولان سهام عدالت باید بدانند زمانی می توانند نسبت به فروش سهام خود اقدام کنند که شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی بعد از اصلاح ساختار، افزایش سرمایه و تبدیل شدن به سهامی عام در فرابورس پذیرفته شده باشند.

سپس بعد از افزایش سرمایه و ورود شرکت‌های سرمایه گذاری استانی به فرابورس، متناسب با اقساط واریزی و در نظر گرفتن تخفیف‌ها، سهام عدالت آزاد می‌شود.

علاوه بر این ضمن راه اندازی سامانه معاملاتی، باید برای هر یک از مشمولین سهام عدالت یک کد معاملاتی ایجاد شود تا برگه سهام عدالت امکان خرید و فروش پیدا کند زیرا خرید و فروش سهم در بازار سرمایه تنها با دریافت کد معاملاتی امکانپذیر است و بدون آن هیچ فردی نمی‌تواند در بورس خرید و فروش کند که با توجه به حجم عظیم ۴۵ میلیونی مشمولان و ظرفیت‌های محدود نرم افزاری بورس فراهم کردن این امکان حداقل تا پایان سال بعید به نظر می رسد تا ۴۵ میلیون سهامدار بتوانند پس از سال ها انتظار به راحتی برگه‌های خود را به پول نقد تبدیل کنند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=30109
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

سهامداران سهام عدالت چقدر سود کردند؟
سهامداران سهام عدالت چقدر سود کردند؟
سهامداران سهام عدالت چقدر سود کردند؟
سهامداران سهام عدالت چقدر سود کردند؟
سهامداران سهام عدالت چقدر سود کردند؟
سهامداران سهام عدالت چقدر سود کردند؟