نظام بانکی کشور در حالی ارائه خدمات برای واریز دو مرحله از حقوق، عیدی، یارانه نقدی و سبد کالایی را در ۳۰ روز کاری آینده پیش رو دارد که بانک مرکزی دستور ویژهای برای آماده باش به آنها صادر کرده است.
به گزارش پول پرس به نقل از مهر، اسفندماه و روزهای پایانی سال به دلیل نزدیک بودن به ایام نوروز از لحاظ مبادلات تجاری، بازار و پولی و بانکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، این در حالی است که طی یک ماه آینده نظام بانکی کشور، تراکنش های وسیعی را با توجه به واریز دو مرحله از حقوق، عیدی، یارانه نقدی و سبد کالایی پیش رو دارد.
بر این اساس نظام بانکی کشور که در این زمان با بالاترین میزان تراکنش های بانکی مواجه می شود، روزهای حساس و سختی را خواهد داشت و از این جهت بانک مرکزی از نظام بانکی کشور درخواست کرده است که اقدامات اساسی و مورد نیاز را برای عبور از این روزهای پر کار را تدارک ببینند.
با توجه به اینکه به صورت طبیعی مراجعه به بانکها و استفاده از خدمات مالی افزایش می یابد، بانک مرکزی از بانکها درخواست کرده است که خدمات بانکی خود را در این ایام به صورت شبانه روزی و مستمر ادامه دهند و برنامهریزی ویژهای برای اسفند ماه داشته باشند.
این برنامه ریزی ها در صورتی انجام می شود که نظام بانکی در ارائه خدمات به مردم در اولین مرحله توزیع سبد کالا چندان موفق عمل نکرد و بسیاری از مردم از نحوه عملکرد سیستم بانکی چه در بخش کارتها و دریافت شماره و چه در بخش ارائه خدمات دستگاه های کارت خوان بانکی، رضایت چندانی ندارند.
عدم موفقیت نظام بانکی در ارائه خدمات در اولین مرحله توزیع سبد کالا در حالی بود که این طرح به عنوان اولین طرح مردمی دولت یازدهم محسوب می شد، بر این اساس این نگرانی وجود دارد که در روزهای آخر سال باز هم نظام بانکی نارضایتی دیگری را برای مردم رقم بزند.
در اسفندماه هرسال میزان تقاضا برای اکثر کالاها افزایش می یابد و اکثر مردم اقدام به تامین مایحتاج خود در روزهای پایانی سال میکنند و طبیعی است که در این ایام نیاز به نقدینگی افزایش می یابد و مراجعات مردم به بانکها و موسسات مالی و اعتباری بیشتر می شود.
با وجود اینکه بانک مرکزی هر ساله پیش از زمان موعد اعلام می کند که بانکها از آمادگی کامل برخوردار هستند و پس از گذشت این زمان نیز مطرح می کند که بانکها به بهترین نحو در این ایام به مردم خدمات ارائه دادند، اما هر ساله شاهد ایجاد مشکلاتی برای مردم هستیم.
در بسیاری از سال ها اشکالاتی در این ایام در ارائه خدمات بانکی مشاهده می شود و استفاده از خودپردازها با مشکلاتی همراه می گردد، بر این اساس افزایش کمی و کیفی ارائه خدمات نیازمند برنامه ریزی است و این موضوع برای روزهای ابتدایی سال آینده و پیشگیری از ایجاد خلل در دسترسی مردم به خدمات بانکی و مالی مورد تاکید است.
تقاضا برای دریافت نقدینگی
گرچه بسیاری از مصادیق مربوط به خدمات نظام بانکی الکترونیکی شده اما هنوز هم تعداد مراجعات به شعب بانکی برای دریافت خدمات از جمله چک و غیره زیاد است و تشکیل صف های طولانی در این روزها اجتناب ناپذیر، به همین علت است که اولویت اصلی این برنامهها کاهش زمان حضور مردم در بانکها و دسترسی سریع آنها به خدمات بانکی است.
البته ایجاد شعب کشیک، افزایش ساعات کاری شعب بانکی و همچنین تعیین کشیک برای خدمات رسانی به موقع خودپردازهای بانکی نیز از دیگر موارد است.
در این ایام بازار خرید و فروش اسکناس های نو شب عید هم داغ می شود و با وجود اینکه بانک مرکزی اقدام به توزیع اسکناس های نو در شعب برخی از بانکها می کند، اما باز هم بخشی از این اسکناس ها از بازار آزاد سر در می آورند و خرید و فروش می شوند.
البته مسئولان بانک مرکزی اعلام کرده اند که برای شب عید این بانک اسکناس جدیدی را روانه بازار نخواهد کرد و برنامه ادامه توزیع اسکناس های موجود تا پایان سال جاری خواهد بود.
همچنین پیش از این محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی از احتمال ورود سکههای طلا با بستهبندیهای جدید و امنیتی در روزهای پایانی سال به بازار خبرداده بود و بر این اساس این موضوع نیز از دیگر برنامه های پایانی سال نظام بانکی محسوب می شود.
انتهای پیام