عضو هیات بررسی مسائل صندوقهای قرضالحسنه با تاکید براینکه افزایش نرخ سود بانکی موجب تعطیلی بسیاری از کارگاه های تولیدی شده است،گفت: بعد از افزایش نرخ سود بانکی بسیاری از مردم پول های خود را از صندوق های قرض الحسنه خارج کرده اند.
به گزارش پول پرس، سید مجتبی قائم مقامی عضو هیات بررسی مسائل صندوقهای قرضالحسنه در گفتوگو با تسنیم با انتقاد از افزایش نرخ سود سپرده و تسهیلات در سیستم بانکی اظهار داشت: طبق آخرین برآوردها هم اکنون ۶ هزار صندوق قرض الحسنه در کشور فعالیت می کنند که به طور مستقیم تحت تأثیر افزایش نرخ سود قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه از زمان افزایش نرخ سود بانکی در شعب بانک های خصوصی و دولتی ورشکستگی در صندوق های قرض الحسنه گزارش نشده است، افزود: اما در برخی از صندوقها بسیاری از سپرده گذاران منابع خود را خارج کرده و در بانکها پس انداز کرده اند آنهم بخاطر نرخ های سود بالا.
عضو هیات بررسی مسائل صندوقهای قرضالحسنه ادامه داد: افزایش نرخ سود بانکی مسائل و مشکلاتی را به همراه دارد که اصلا قابل بحث نیست؛ سوال اینجاست آیا مسئولانی که اجازه افزایش نرخ سود بانکی را دادهاند از تالی فساد این سیاستها خبر دارند یا خیر؟
قائم مقامی با تاکید براینکه قالب کارگاههای تولیدی بعد از افزایش نرخ سود بانکی تعطیل شدهاند، افزود: بخاطر هزینه های بالا تولید کننده ترجیح می د هد دارایی خود را به پول نقد تبدیل کرده و با سپرده گذاری در سیستم بانکی سود پولشان را دریافت کنند.
وی افزایش بیکاری را یکی از مهمترین آثار منفی افزایش نرخ سود بانکی برشمرد و گفت: از مراجع تقلید تقاضا داریم جلوی این دست اتفاقات را در سیستم بانکی بگیرند و از رباخواری در نظام بانکی جلوگیری کنند.
این فعال صندوق های قرض الحسنه اضافه کرد: با توجه به افزایش نرخ سود بانکی پیش بینی می شود در ماههای آتی خروج منابع از صندوق های قرض الحسنه تشدید شود؛ البته اکثر سپرده گذاران در این صندوق ها به فکر اثر معنوی سپرده گذاری خود هستند ولی برخی ممکن است تحت تاثیر سودهای بالای بانکی ها قرار گیرند.
انتهای پیام