رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مبلغ کل مجوزهای ارائه شده به شرکتهای سهامی عام جهت انجام افزایش سرمایه طی ۱۰ ماهه منتهی به ۳۰ دی ۹۲ معادل ۱۷۹ هزار و ۸۷۱ میلیارد ریال بوده است.
به گزارش پول پرس، غلامرضا ابوترابی گفت: این اداره طی مدت یاد شده اقدام به ثبت بیش از ۷۰ شرکت سهامی عام نزد سازمان کرده و مجوز تبدیل شخصیت حقوقی ۲۰ شرکت به سهامی عام را صادر کرده است.
وی افزود: مدیریت نظارت بر بازار اولیه پس از بررسی درخواستهای افزایش سرمایه شرکتهای سهامی عام طی ۱۰ ماهه منتهی به ۳۰ دی ماه ۹۲ نسبت به صدور مجوز افزایش سرمایه ۱۳۴ شرکت اقدام کرده است.
وی تصریح کرد: مبلغ کل مجوزهای ارائه شده به شرکتهای سهامی عام به منظور انجام افزایش سرمایه طی ۱۰ ماهه منتهی به ۳۰ دی ماه ۹۲ معادل ۱۷۹ هزار و ۸۷۱ میلیارد ریال بوده که سهم شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از این مبلغ، برابر با ۱۴۷ هزار و ۳۹۱ میلیارد ریال و شرکتهای فرابورسی و ثبت شده نزد سازمان به میزان ۳۲ هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان دهنده افزایش بیش از ۶۵ درصدی در تعداد و ۷۹ درصد در مبلغ مجوزهای صادره است.
به گفته ابوترابی از میان مجوزهای صادره برای افزایش سرمایه در سال جاری، ۹۸ هزار و ۹۳۸ میلیارد و ۶۰۸ میلیون ریال از محل مطالبات حال شده سهام داران و آورده نقدی، مبلغ ۲۸ هزار و ۶۸۶ میلیارد و ۸۶۶ میلیون ریال از محل سود انباشته، سه هزار و ۴۴۹ میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال از محل اندوخته ها و ۴۸ هزار و ۷۹۶ میلیارد و ۵۰۷ میلیون ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی تامین شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس مجوزهای صادره، ۵۵ درصد افزایش سرمایهها از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و مابقی از محل سود انباشته، اندوختهها و مازاد تجدید ارزیابی داراییها تامین شده است.
این مقام مسوول در خصوص سهم صنایع در افزایش سرمایهها تاکید کرد: بانکها با ۳۰ درصد و فلزات اساسی با ۲۱.۹ درصد بیشترین سهم را در اخذ مجوزهای افزایش سرمایه داشتهاند. این در حالی است که صنعت محصولات شیمیایی، شرکتهای چند رشتهای صنعتی و استخراج کانههای فلزی رتبههای بعدی را دارا هستند.
ابوترابی عنوان کرد: با توجه به پایین بودن هزینه تامین مالی شرکتها در بازار سرمایه نسبت به سایر منابع تامین مالی، میزان درخواست شرکتها جهت افزایش سرمایه رشد چشمگیری داشته است.
وی یکی از مهمترین دلایل افزایش مجوزهای صادره را هموارسازی و بازنگری در روند رسیدگی به پروندههای درخواست افزایش سرمایه دانست که موجب سرعت بخشیدن به فرآیند صدور مجوز شده است.
رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای ادامه داد: علاوه بر ساده سازی بیانیه ثبت و حذف بخشهایی از بیانیه ثبت، بهمنظور آشنایی بیشتر شرکتها با نحوه بررسی بیانیههای ثبت توسط سازمان و در جهت خود کنترلی شرکتها در رعایت قوانین و مقررات (پیش از ارسال درخواست به سازمان) چک لیستی از مواردی که در بررسی درخواستهای افزایش سرمایه شرکتها در سازمان مورد توجه قرار میگیرد به همراه آخرین نسخه از تغییرات اعمال شده در بیانیههای ثبت در سایت رسمی این سازمان به نشانی SEO.ir قرار گرفته که شرکتها میتوانند از آن استفاده کنند.
ابوترابی با بیان اینکه سازمان برای کوتاه کردن زمان افزایش سرمایه تلاش میکند، ادامه داد: در کنار این موضوعات باید گفت اصلاح برخی موارد در قوانین و مقررات منجمله قانون تجارت نیز میتواند برای کاهش هزینه و زمان اعمال افزایش سرمایه موثر باشد.
وی در خصوص علل طولانی شدن زمان صدور مجوز افزایش سرمایه برخی از شرکتها گفت: بخشی از زمان طولانی شدن فرآیند افزایش سرمایه میتواند با همکاری شرکتهای درخواست کننده کاهش یابد. از جمله این عوامل میتوان به عدم ارائه مدارک و مستندات درخواستی سازمان به صورت کامل و همزمان اشاره کرد، که شامل عدم ارائه بیانیه ثبت، عدم ارائه مجوزهای اخذ شده از نهادهای نظارتی مربوطه و عدم معرفی متعهد پذیرهنویس معتبر و . . . است.
رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای سازمان بورس ادامه داد: همچنین در برخی موارد شرکتها پس از اعلام نواقص موجود در پاسخگویی به سازمان تعلل می کنند که موجب طولانی شدن فرآیند رسیدگی به درخواست آنان میشود.
ابوترابی در پاسخ به اینکه مخالفت با افزایش سرمایه شرکتها به چه دلایلی صورت میگیرد، تصریح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار همواره با درخواست افزایش سرمایه شرکتهایی که با قوانین و مقررات جاری کشور (قانون تجارت و قانون بازار اوراق بهادار و سایر قوانین ) مغایرت نداشته، موافقت کرده و در موارد معدودی هم با افزایش سرمایه شرکت ها بنا به دلایلی همچون عدم کفایت سود انباشته برای افزایش سرمایههای درخواستی از محل سود انباشته یا صرف منابع حاصل از افزایش سرمایه در فعالیتهایی جز فعالیت اصلی شرکت و فعالیتهایی مصوب اساسنامه، موافقت نکرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه بر اساس دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس تهران (اصلاحیه مصوب ۲۴ اردیبهشت ماه ۹۰) حداقل میزان سرمایه لازم برای حضور شرکتها در بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران ۲۰۰ میلیارد ریال تعیین شده و تعداد زیادی از شرکت در حال حاضر با سرمایهای کمتر از مبلغ یاد شده در بازار سرمایه حضور دارند، به شرکتها توصیه می شود بهمنظور اصلاح ساختار مالی و یا اجرای طرحهای توسعهای خود و جهت ارتقا میزان سرمایه خود یا حضور در بازارهای بورس اوراق بهادار تهران برای افزایش سرمایه اقدام کنند.
ابوترابی در خصوص نظارت بر نحوه اجرای افزایش سرمایهها تصریح کرد: بعد از صدور مجوز افزایش سرمایه، تشریفاتی باید طی شود و شرکت باید در خصوص ورود و خرج منابع به موارد گفته شده در گزارش توجیهی افزایش سرمایه عمل کند. ضمن اینکه در اطلاعیهای که در سال ۸۹ ابلاغ شده است، شرکتها باید در مقاطع ۶ ماهه نتایج پیشرفت افزایش سرمایه در جهت خرید، راهاندازی و ساخت تجهیزات یا موارد مختلف را جهت شفاف سازی نتایج حاصل از افزایش سرمایه به واحد ناشران ارائه کنند.
انتهای پیام