در اجرای سیاست‌های جدید بانک مرکزی مبنی بر نظارت بی‌وقفه بر موسسات مالی و بانکی بدون مجوز فعالیت و تحت فشار قرار دادن برای تمکین اجرابی شدن قوانین، یقینا عده‌ای مقاومت کرده و با شگردهایی چون مظلوم نمایی می‌خواهند عملا اقدامات گذشته خود را رنگ قانونی بدهند تا ادامه فعالیت کنند.
به گزارش پول پرس به نقل از روزنامه راه مردم، اخیرا بانک مرکزی در راستای انجام یکی از وظایف و مسئولیت‌های خطیر خود یعنی نظارت بر عملکرد بانک‌ها و موسسات مالی کشور، اقدام به اعلام اسامی تعدادی از موسسات و بانک‌های بدون مجوز فعال در عرصه اقتصاد پولی کشور کرد.البته این اقدام بانک مرکزی با سئوالاتی از سوی برخی از فعالان اقتصادی بازار سرمایه کشور و افکار عمومی مواجه شد.
در این باره نظر تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرامون لزوم ساماندهی موسسات مالی و این بانک ها را در ذیل می خوانید.

ارسلان فتحی پور:
برخورد بانک مرکزی با متخلفان موسسات مالی قابل تحسین است
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به اینکه در مدت کوتاه شروع به کار مسئولین جدید بانک مرکزی شاهد اتفاقات خوبی در زمینه برخورد با متخلفان در موسسات مالی و اعتباری بوده ایم امیدواریم اینگونه اقدامات مستمر بوده و در این راستا کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی حمایت لازم را به عمل آورد. یقیناً قوه قضاییه نیز همکاری خوبی در این زمینه خواهد کرد.
عبدالرضا عزیزی:
باید مانع رشد قارچ گونه موسسات مالی و اعتباری در کشور شد
عبدالرضا عزیزی، نماینده مردم شیروان مجلس شورای اسلامی، پیرامون افزایش موسسات مالی و اعتباری در کشور گفت: باید مانع رشد قارچ گونه موسسات مالی و اعتباری در کشور شد. وی ضمن اشاره به این مطلب که موسسات مالی و اعتباری در کشور پول زیادی از مردم را در اختیار دارند، تصریح کرد: استفاده از نام ائمه برای موسسات مالی و اعتباری کاری نادرست است که باید هرچه زودتر اصلاح شود.
روح الله بیگی ئیلانلو:
دست سوء استفاده گران باید از موسسات مالی و اعتباری قطع شود
روح الله بیگی ئیلانلو، نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی با حمایت مدیران عامل بانک ها باید عزم خود را در جهت ساماندهی نظام بانکی جزم کند. عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دست سوء استفاده گران باید از موسسات مالی و اعتباری قطع شود.
امید کریمیان:
ساماندهی موسسات مالی از وظایف بانک مرکزی است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با «راه مردم» با بیان اینکه مجلس نقش نظارتی دارد، گفت: اگر موسسات مالی، توسط بانک مرکزی ساماندهی شود، علاوه بر جلب اعتماد مردم، وظیفه خویش را نیز به انجام رسانده است. وی افزود: با ساماندهی موسسات مالی، وضعیت مشتریان نیز بهبود می یابد بنابراین ساماندهی موسسات مالی توسط بانک مرکزی یک ضرورت محسوب می شود. وی پیرامون انتخاب اسامی ائمه اطهار توسط موسسات مالی پولی گفت: بانکداری یک مسئله اقتصادی است و ائمه اطهار ما هیچ گاه، کارهای تجاری انجام نمی دادند بلکه تمامی کارهایشان عام المنفعه بود. زمانی که کارمند یا مدیری تخلفی مرتکب شوند، این تخلف را با نام ائمه انجام می دهند بنابراین استفاده از نام ائمه در نام گذاری ها یک نوع بهره برداری اقتصادی محسوب می شود.
بیژن نوباه:
باید کاری کرد تا اعتماد مردم به موسسات برگردد
نماینده تهران گفت: به عقیده من بانک ها باید در جهت اهداف توسعه عمل کنند. وی با اشاره به ساماندهی موسسات مالی و بانک ها گفت: باید کاری کنیم تا مردم اعتماد شان به موسسات مالی و بانک ها برگردد.
هادی قوامی:
بانک مرکزی وظیفه نظارت بر بانک ها را دارد
نماینده اسفراین در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: قانون متشکل کردن موسسات پولی و مالی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است و در این زمینه بانک مرکزی باید نظارت خویش را بر بانک ها و موسسات مالی تقویت کند و بانک ها و موسسات طبق قواعد و قوانین شورای پولی و اعتباری حرکت کنند.
عبدالوحید فیاضی :
تقاضای نمایندگان از وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات مالی
نماینده نور و محمود آباد گفت: یکی از دغدغه های ما این است که اصلا چه ضرورتی دارد که این همه موسسات مالی در کنار بانک های دولتی و خصوصی، تاسیس شود. وی افزود: به نظر می رسد وجود بانک های متعدد در کشور یک مسئله قابل توجه است و آن هم موسسات مالی و اعتباری است که روز به روز بر تعدادشان اضافه می شود. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: از بانک مرکزی و وزارت اقتصاد تقاضا داریم که ساماندهی لازم را در مورد بانک ها و موسسات داشته باشند.
حسین گروسی:
ساماندهی موسسات مالی و اعتباری باید نهادینه شود
حسین گروسی نماینده مردم شهریار گفت: ساماندهی موسسات مالی و اعتباری باید نهادینه شود. گروسی ضمن اشاره به نامگذاری موسسات مالی به نام ائمه گفت: انتخاب نام موسسات پولی و اعتباری و بانک ها باید با نظارت بانک مرکزی انجام شود.
جعفر قادری :
لزوم عملکرد بانک ها تحت کنترل بانک مرکزی
نماینده شیراز بیان کرد: متاسفانه یکی از بحث هایی که در کشور مغفول مانده است، به هم ریختگی موسسات مالی و پولی است. وی افزود: بانک مرکزی باید نظارت بیشتری بر موسسات مالی و بانک ها داشته باشد و
عملکرد شان را تحت کنترل داشته باشد.
سید هادی حسینی:
بانک مرکزی علاوه بر بنگاه های اقتصادی دولتی باید بر بنگاه های خصوصی نیز مسلط باشد
نماینده قائم شهر، سواد کوه و جویبار به این نکته اشاره کرد که بسیاری از موسسات مالی در حال فعالیت، متاسفانه قوانین پولی بانک مرکزی را رعایت نمی کنند. وی گفت: وظیفه بانک مرکزی ساماندهی و کنترل بازار پولی و مالی است. وی افزود: البته ما معتقد به این نیستیم که موسسات مالی باید جمع شود ولی ساماندهی آنها از وظایف بانک مرکزی است. حسینی ادامه داد: تسلطی که بانک مرکزی بر بانک ها و موسسات دولتی دارد، باید بر بانک ها و موسسات غیر دولتی نیز وجود داشته باشد. وی پیرامون نامگذاری موسسات مالی به نام ائمه گفت: یکی از وظایف بانک مرکزی در ساماندهی، عدم اجازه نام گذاری بنگاه های اقتصادی به نام ائمه اطهار است.
محمدصالح جوکار:
برای ساماندهی موسسات مالی باید قوانین و ضوابطی وجود داشته باشد
نمایده یزد و صدوق گفت: با وضعیتی که در حال حاضر، در کشور با آن مواجه هستیم، بانک مرکزی باید ساختاری برای ساماندهی موسسات ایجاد کند تا قوانین به صورت عملی اجرا شود. وی افزود: باید قوانین و ضوابطی وجود داشته باشد تا معاملات موسسات مالی، به ضرر اقتصاد کشور نباشد زیرا در صورت قانونمندی می تواند، برای اقتصاد کشور، مطلوب باشد بنابراین بانک مرکزی باید به این امر شتاب بخشد. وی پیرامون نامگذاری ائمه برای موسسات مالی گفت: این نامگذاری ها نباید به گونه ای باشد که به ارزش و جایگاه ائمه خدشه ای وارد کند.
محمدحسن نژاد:
ساماندهی موسسات مالی باید بیش از پیش صورت بگیرد
نماینده مرند و جلفا گفت: در برنامه پنجم آمده که موسسات مالی و پولی باید ساماندهی شوند. وی افزود: با توجه به مشکلاتی که بعضا برای سپرده گذاران ایجاد می شود، این ساماندهی باید بیش از پیش صورت بگیرد. حسن نژاد پیرامون اسامی ائمه گفت: متاسفانه یکی از مسائل و مشکلات نامگذاری موسسات پولی به نام ائمه است که بعضاً هنگام تخلف، به نام ائمه خدشه وارد می شود که در آن صورت بر مبنای آموزه های دینی ما، عمل زشتی محسوب می شود. حسن نژاد تاکید کرد: سلامت کار باید بسیار بالا باشد تا با خدمات ارزشمندی که به مردم ارائه می شود، سوء استفاده از نام اهل بیت صورت نگیرد زیرا سوء استفاده از نام ائمه در جامعه اعتقادی ما کاری ناپسند به شمار می رود.
یعقوب جدگال:
نظارت مقوله بسیار مهمی در نظام کشوراست
نماینده چابهار، نیک شهر و کنارک ضمن تبریک به مناسب دهه فجر گفت: هر فرآیندی نیاز به بررسی و ساماندهی و نظارت دارد. وی افزود: زمانی که مسئول موسسه یا سازمانی قوانینی را وضع ابلاغ می کند، این قوانین باید در جهت خدمت به مردم و جامعه باشد. وی افزود: فرایند نظارت یک مقوله بسیار مهم در نظام کشور است و برای هر مسئولی لازم است که نظارت دقیق و مستقیم برعملکرد زیر مجموعه داشته باشد. جدگال خاطر نشان کرد: این نظارت باید باز خورد خوبی بر عملکرد آن موسسه ها داشته باشد و معلوم شود که زیر مجموعه تا چه حد موفق بوده و البته نظارت کمک می کند تا نتیجه ای مطلوب حاصل شود. وی در مورد موسسات خلافکاری که از نام ائمه استفاده می کنند تاکید کرد: عملکرد هر موسسه ای مربوط به خودش است و مربوط به نام ائمه نمی شود ولی به هر حال سوء استفاده از نام اسامی امامان کار درستی نیست.
سید علی محمد بزرگواری:
ساماندهی بانک ها وظیفه بانک مرکزی است
نماینده کهگیلویه و بهمئی بیان کرد: ساماندهی در هر مجموعه ای لازم است به خصوص که در مورد موسسات مالی و اقتصادی که شریان های اصلی اقتصاد جامعه هستند بنابراین نیاز به ساماندهی هدفدار وجود دارد که به واسطه این امر نه تنها بانک های دولتی را بلکه بانک های خصوصی را نیز باید ساماندهی کنند که در غیر این صورت در اقتصاد کشور، آشفته بازاری به وجود می آید. وی در ادامه گفت: اگر بانک مرکزی موسسات مالی شبه دولتی را ساماندهی کند، امنیت اقتصادی در کشور بوجود می آید و در نهایت مردم با یک خاطر جمع، پول هایشان را سرمایه گذاری می کنند.
عباس پاپی زاده بالنگان:
بانک ها تسهیلات بیشتر با کارمزد کمتر ارائه دهند
عباس پاپی زاده بالنگان، نماینده مردم دزفول گفت: بانک مرکزی به عنوان سیاست گذار اصلی باید ساماندهی لازم را انجام دهد. وی ادامه داد: لزوم کار موسسات مالی و اعتباری جمع آوری سرمایه و سوق آن به تولیدات است. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن بیان این موضوع که میزان دریافت کارمزد بانک ها در اعطای تسهیلات محدود بانک ها به مردم نسبت به موسسات مالی و اعتباری که سود بسیار زیادی به مردم می دهند بسیار ناچیز است ادامه داد: به منظور جذب بیشتر مشتری، بانک ها باید در راستای ایجاد رقابت، تسهیلات بیشتر با کارمزد کمتر به مردم ارائه کنند.
بهروز نعمتی:
بانک مرکزی هر چه زودتر موسسات مالی را ساماندهی کند
نماینده اسدآباد گفت: حضور بی قاعده موسسات مالی در کشور، باعث معضل شده است. وی افزود: بانک مرکزی وظیفه ساماندهی موسسات مالی و بانک ها را بر عهده دارد بنابراین درخواست ما از بانک مرکزی این است که این موسسات را هرچه زودتر ساماندهی کند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=27776
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

برخورد بانک مرکزی با متخلفان موسسات مالی قابل تحسین است
برخورد بانک مرکزی با متخلفان موسسات مالی قابل تحسین است
برخورد بانک مرکزی با متخلفان موسسات مالی قابل تحسین است
برخورد بانک مرکزی با متخلفان موسسات مالی قابل تحسین است
برخورد بانک مرکزی با متخلفان موسسات مالی قابل تحسین است
برخورد بانک مرکزی با متخلفان موسسات مالی قابل تحسین است