به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، فرهنگ استفاده از انواع کارت‌های اعتباری در ایران نیز با سرعت بالایی در حال رشد است. اما هنوز راه طولانی تا رسیدن به دنیای پول الکترونیکی در مقابل داریم.

دکتر سیدرضا حسینی*: در کشورهای غربی در اکثر غریب به اتفاق معاملات روزانه، افراد از کارت اعتباری به جای پرداخت پول نقد استفاده می کنند و کاربرد پول نقد هر روز کمرنگ‌تر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، فرهنگ استفاده از انواع کارت‌های اعتباری در ایران نیز با سرعت بالایی در حال رشد است. اما هنوز راه طولانی تا رسیدن به دنیای پول الکترونیکی در مقابل داریم.

تاکنون سیستم‌های انتقال وجوه (پایانه‌های انتقال وجه) مانند پرداخت از طریق موبایل‌بانک و یا پرداخت از طریق خودپرداز را دیده‌اید. اما در سال ۲۰۰۹ نیاز به یک سیستم نوین انتقال وجه در آمریکا، باعث ایجاد نوع جدیدی از شیوه پرداخت شد.

با توجه به آنکه هر اختراعی در پاسخ به یک نیاز است. شرکت‌هایی که در حوزه خدمات منازل همچون تعمیر سیستم‌های تاسیساتی، سیم‌کشی و غیره در آمریکا مشغول به ارائه خدمت هستند، همیشه با یک مشکل روبرو بوده اند و آن دریافت حق‌الزحمه و هزینه کالای مصرفی در پروژه بوده است.

از آنجا که همه افراد جامعه امریکا کارت اعتباری دارند و عملا پول نقد (در سطح چند هزار دلار) برای پرداخت وجود ندارد، همیشه این‌گونه شرکت‌ها به دنبال راه جایگزینی بودند که سرانجام در سال ۲۰۰۹ شرکت Square برای آن راه‌حلی ارائه کرد.

مجله معتبر سکیورِتی مترز چندی پیش پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۰۱۵ تعداد گوشی‌های تلفن همراه هوشمند در دنیا به ۹۸۲ میلیون دستگاه خواهد رسید. بر همین اساس این شرکت به دنبال ارائه راهکاری با استفاده از همین ظرفیت، با توجه به استفاده روزافزون از انواع گوشی هوشمند و تبلت‌ها داشته است.

این شرکت یک قطعه سخت افزاری به نام square (مکعب) با رنگ سفید را به همراه یک نرم‌افزار قابل نصب روی گوشی‌های اپل (App) ارائه کرده و آن را Mobile POS یا Mobile Point of Sale نامیده است.

این قطعه سخت‌افزاری از طریق ورودی صدا (جک اودیو) به گوشی همراه و یا تبلت متصل می‌شود.

پرداخت از طریق این معکب بدین صورت است که خریدار از طریق شیار این قطعه که مانند هر دستگاه کارتخوان است، کارت خود را می‌کشد.سپس در نرم‌افزار نصب‌شده رقم وجه موردنظر و پین کد خود را وارد و در پایان طرح امضای دیجیتال خود را نیز روی گوشی یا تبلت وارد می‌کند و خرید انجام می شود.

بدین ترتیب هر گوشی تلفن همراه یا تبلت تبدیل به یک دستگاه کارتخوان می شود. البته بعد از شرکت گریفین، شرکت های دیگری مانند Shopify POS و PayPal وارد این عرصه شدند.

هزینه‌های دریافتی بابت ارائه این سرویس بر اساس درصدی از تراکنش‌های ماهانه و یا میزانی ثابت ماهانه است که البته در اغلب شرکت‌ها، این سرویس برای ۱۴ روز اول رایگان است.

تیم مشاوران ایران با توجه به همکاری با چند بانک اروپایی و بانک‌های جنوب شرقی آسیا، در سال ۲۰۱۱ تمایل خود را برای وارد نمودن این تکنولوژی به ایران ابراز داشت ( با بر عهده گرفتن تمام مراحل پروژه) و با چند بانک‌خصوصی نیز وارد مذاکره شد. اما مانند سایر انواع خدمات بانکی (دیگران اول شروع کنند و ما از آنها کپی نماییم) منتظر یک دیگر ماندند و این پروژه تاکنون در کشور انجام نشده است. اگر در همان سال این پروژه انجام میشد در آسیا نخستین کشوری می‌بودیم که از این تکنولوژی بهره مند می شدیم.

در چند روز اخیر مطلع شدیم که شرکت دیگری طرحی مشابه را در “همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت” ارائه کرده است. ولی تا زمان اجرایی شدنش، برایشان آرزوی موفقیت می‌کنیم.

فواید استفاده از Mobile POS :
– استفاده از موبایل شخصی برای جلوگیری از سرقت پین‌کد
– عدم نیاز به پرداخت نقدی حتی در مقادیر ناچیز
– کنترل تراکنش‌های حضوری ( تحویل‌دهندگان پیتزا، خدمات در منزل و غیره)
– کاهش مراجعه به دستگاه‌های خودپرداز به ویژه در زمان های پیک همچون تعطیلات یا زمان واریز یارانه های نقدی

مشکلات و خطرات امنیتی Mobile POS :
– حتماً باید فرد دریافت‌کننده وجه، کارت اعتباری داشته باشد
– برای اطمینان از انتقال وجه، باید حداقل حساب خود را به سیستم دریافت پیامک واریز وجه متصل نموده و موبایل خود را نیز همواره به همراه داشته باشد
– عدم دسترسی همگانی به گوشی‌های هوشمند و یا تبلت
– مشکلات مربوط به نرم‌افزار موبایل و عدم پذیرش موقتی
– وجود آنتی ویروس به‌روزرسانی شده بر روی گوشی و یا تبلت برای جلوگیری از سرقت اطلاعات حساب
– توانایی کپی نمودن اطلاعات محرمانه کارت اعتباری، توسط فرد گیرنده به وسیله دستگاه‌های کاملاً مشابه به نام Duplicator
– عدم وجود دوربین امنیتی مانند اطراف دستگاه خودپرداز برای رصد کردن متخلفان
همچنین در صورت حذف موارد ایمنی (دو پین کد – امضاء الکترونیکی) برای سهولت و یا استفاده توسط گوشی‌های معمولی، باید منتظر مشکلات عدیده امنیتی این سیستم نیز باشیم.

* مدیرعامل تیم مشاوران مدیریت ایران

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=26337
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. سارا گفت:

    عالی بود.
    الان در ترکیه در دسترس هست ؟

  2. کیانا گفت:

    چه خوب .اگر تو ایران باشه

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اختصاصی پول پرس- همه چیز درباره موبایل‌پوز (MobilePos)
اختصاصی پول پرس- همه چیز درباره موبایل‌پوز (MobilePos)
اختصاصی پول پرس- همه چیز درباره موبایل‌پوز (MobilePos)
اختصاصی پول پرس- همه چیز درباره موبایل‌پوز (MobilePos)
اختصاصی پول پرس- همه چیز درباره موبایل‌پوز (MobilePos)
اختصاصی پول پرس- همه چیز درباره موبایل‌پوز (MobilePos)