مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی : سال پایه آماری بانک مرکزی از سال ۸۳ به سال ۹۰ تغییر کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از ایسنا ، علیرضا مقتدایی با بیان این که طرح تجدید نظر در سال پایه شاخصهای اقتصادی به عنوان یک طرح ملی محسوب می شود گفت: هدف اصلی طرح تجدید نظر به روزآوری چارچوبهای آماری، مبنا قرار دادن یک سال جدید به عنوان سال پایه در محاسبات مربوط به شاخصها، ارتقای روش ها، به روزآوری طرحهای در دست اجرا و افزودن طرحهای مناسب و مورد نیاز به گستره بررسیهای آماری بانک مرکزی است که تغییر سال پایه یکی از اهداف آن بود.
وی افزود: در واقع می توان گفت که ضرایب اهمیت کالاها و خدمات مصرفی براساس الگوی سال ۱۳۹۰ به هنگام شده وجایگزین الگوی ۱۳۸۳ شد.
مقتدایی با بیان اینکه اطلاعات بدست آمده از اجرای این طرح، مبنای بسیار مهم و پایهای است که بر اساس آن سیاستگذاری پولی و در نتیجه دورنمای کلان اقتصادی کشور خواهد گرفت گفت:پس از سالهای ۱۳۱۵، ۱۳۳۸، ۱۳۴۸، ۱۳۵۳، ۱۳۶۱، ۱۳۶۹، ۱۳۷۶ و ۱۳۸۳، سال ۱۳۹۰ به عنوان سال پایه جدید انتخاب شده است.
گفتنی است؛ اتصال شهرهای مورد بررسی از طریق پایگاه داده های تحت وب به مرکز، استفاده از نرمافزارهای جدید در اجرای مراحل مختلف طرح، تهیه و به روزآوری نقشههای هم مقیاس با لحاظ کردن رشد و گسترش شهرها و تطابق هرچه بیشتر روش ها و فرآیندها با استانداردهای بین المللی از جمله ویژگیهای تجدید نظر سال ۱۳۹۰ است.
مقتدایی همچنین گفته بود: مدیریت کل آمارهای اقتصادی بهعنوان مسئول اجرای طرح تجدیدنظر در سال پایه شاخص های قیمت از سال ۱۳۸۸ با تدوین برنامه عملیاتی اجرای طرح تجدیدنظر، به تهیه و اصلاح نقشهشهرهای مورد بررسی پرداخته و پس از دریافت اطلاعات حاصل از انجام کار میدانی، نسبت به پالایش دادهها و همچنین رفع مغایرتهای موجود در اطلاعات مندرج در نقشهها و اطلاعات دریافتی از بررسی میدانی اقدام کرد.
او ادامه داد: پس از تکمیل و تصحیح بلوکها، عملیات فهرست برداری جهت ثبت اطلاعات کامل خانوارهای ساکن در هر بلوک جهت انتخاب نمونه در طرح بودجه خانوار (با هدف اصلی محاسبه ضرایب اهمیت اقلام مصرفی خانوارها جهت محاسبه نرخ تورم)،طرح مسکن اجاری و… انجام شد.
انتهای پیام