رئیس کل بانک مرکزی از ادامه روند کاهشی نرخ ارز در آینده با مشاهده علائم رشد اقتصادی کشور خبر داد و با اشاره به نقدینگی ۵۳۰ هزار میلیارد تومانی گفت توافق ژنو از ۲۰ ژانویه آغاز و در نتیجه تا ۲ هفته دیگر گشایش ارزی صورت می گیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، ولی الله سیف در سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت به ارائه آمارهایی از اقتصاد ایران پرداخت.
۲۰ میلیارد تراکنش بانکی طی یک سال / نقشه راه بانک مرکزی تدوین شد
سیف با ایراد گزارشی درباره وضعیت خدمات الکترونیکی بانکها پرداخت و اظهار داشت: در دنیا سه وظیفه اصلی برای بانکداری نوین مرکزی تعریف شده است؛ این وظایف شامل سیاستهای پولی ، نظارت بانکی و نظامهای پرداخت است.
وی گفت: سیاست پولی به معنای دغدغه حفظ ارزش پول و حفظ رشد اقتصادی است همچنین نظام بانکی و نظامهای پرداخت و تسویه جز وظایف بانک مرکزی برای تسهیل مبادلات در گردش صحیح پول است.
وی با بیان اینکه ورود به بانکداری الکترونیکی جز, وظایف فرعی بانک مرکزی نیست، افزود: رشد و توسعه کمی و کیفی خدمات بانکی طی دو دهه اخیر مشهود است به نحوی که سالانه ۲۰ میلیارد تراکنش در شبکههای برخط بانکی انجام میشود.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه حجم تراکنش ها به صورت بی سابقه رو به افزایش است گفت: بخش بزرگ ترافیک شبکه مربوط به تراکنشهایی است که ارزش چندانی ندارد و با سایر ابزارها میتوان آن را ارائه کرد.نکته اینجاست که با وجود افزایش تراکنش های بانکی فعلا بانک مرکزی برنامه ای برای افزایش ظرفیت های زیرساخت ندارد و بناست ظرفیت موجود را مدیریت کنیم.
سیف با بیان اینکه ترافیک شبکه زمان بندی خواهد شد تصریح کرد: ساماندهی وضعیت تعدد پایانه های فروش با شبکه شاهپرک در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت و با این سیستم پرداخت نظام های خودو استانداردسازی کمی و کیفی شبکه پرداخت تا حد زیادی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه سامانه اعتبار اسنادی ریالی عملیاتی شده و با پوشش ضمانت نامه ها و اعتبار اسنادی فعالیت میکند گفت: نقشه راه بانک مرکزی با چند ویژگی تدوین شده است که میخواهیم این نقشه را در ادامه فعالیتهایمان در دستور کار قرار دهیم.
به گفته سیف با نقشه در نقشه راه بانک مرکزی از تمامی ابعاد فناوری با اثربخشی بر کسب و کار بانکی، استانداردهای جهانی به روز استفاده شده است.
ادامه روند کاهشی نرخ ارز با مشاهده علائم رشد اقتصادی
ولی الله سیف درباره وضعیت بازار ارز اظهار داشت: ثبات اقتصادی موجب حفظ ارزش پول ملی و جلوگیری از شوکهای جدید به بازار ارز شده است.
وی افزود: ثبات نرخ ارز در ماههای اخیر به منظور این است که وضعیت اقتصادی باثبات شده و نوسانات نرخ ارز کنترل شده است.
وی با تاکید بر این که از کنترل نوسانات نرخ ارز به صورت منطقی حمایت می کنیم تصریح کرد: در آینده بعد از دیدن علائم رشد اقتصادی کاهش تدریجی نرخ دلار در بازار ادامه خواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ثبات در بازار ارز بیشتر میشود تصریح کرد: بازار ارز طی روزهای آینده روند باثبات بیشتری را به خود خواهد دید و حتی شاهد سیرنزولی در بازار آزاد خواهیم بود.
سیف تاکید کرد: برنامههای بانک مرکزی نظارت بیشتر بر بازار ارز به منظور کنترل نوسانات نرخ ارز است اگرچه طی ماههای اخیر نوسان نرخ ارز بسیار ناچیز بوده است.
نقدینگی ۵۳۰ هزار میلیارد تومان شد
رئیس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران از نقدینگی ۵۳۰ هزار میلیارد تومانی تا آذرماه امسال خبر داد و اظهار داشت: برنامه بانک مرکزی افزایش رشد اقتصادی و کاهش نرخ تورم طی ماههای آینده است؛ امیدواریم تا پایان سال تورم به ۳۵ درصد برسد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: آمارهای اقتصادی محاسبه شده بر آذرماه بانک مرکزی بیانگر شرایط مثبت اقتصادی ایران است به نحوی که نرخ تورم ماهانه در تاریخ مورد گزارش نسبت به چندماه قبل کاهش چشمیگری داشته و ۳.۹ درصد به نیم درصد کاهش یافته است.
آغاز گشایش ارزی از ۲ هفته آینده
رئیس کل بانک مرکزی گفت از ۲۰ ژانویه به بعد توافق ژنو علمیاتی می شود و گشایش ارزی صورت می گیرد.
ولی الله سیف درباره تاثیر مذاکرات ژنو بر مبادلات اقتصادی ایران اظهار داشت این توافق از ۲۰ ژانویه به بعد عملیاتی می شود لذا از این تاریخ به بعد گشایش ارزی صورت می گیرد.
سیف در پاسخ به پرسشی در باره این که چه بازاری هم اکنون برای سرمایه گذاری مناسب است گفت بازار سرمایه جهت خوبی پیدا کرده است و مردم می توانند از آن استفاده کنند.
وی افزود مهم این است از فعالیت های مضر برا ی اقتصاد کشور جلوگیری کرد و مانع حباب شد.
روش جدید تأمین مالی مسکن مهر مصوب شد/ کارخانهداری بانکها همچنان ممنوع است
ولیالله سیف همچنین صبح امروز در حاشیه مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با حضور در جمع خبرنگاران درباره برنامه دولت برای تأمین مالی مسکن مهر اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که پروژههای مسکن مهر را بلاتکلیف کرده بحث تأمین مالی آنهاست، بر همین اساس در جلسه شب گذشته هیئت دولت نحوه تأمین مالی مسکن مهر مشخص شد.
وی در پاسخ به خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه روش مشخص برای تأمین مالی مسکن مهر دقیقاً چیست، گفت: این روش سالم است، به این معنا که از پول پرقدرت بانک مرکزی در تأمین مالی مسکن مهر استفاده نخواهیم کرد.
سیف از ارائه توضیحات بیشتر درباره برنامه دولت درباره تأمین مالی مسکن مهر خودداری کرد.
سیف درباره کارخانهداری بانکها اظهار داشت: بانک مرکزی از ابتدا محدودیتهای زیادی برای سهامداری شرکتها داشته است که همچنان آن محدودیتها پابرجاست.
وی با بیان اینکه سوءتفاهمی درباره یکی از بخشنامههای بانک مرکزی ایجاد شده است، گفت: برخی بهغلط برداشت اشتباهی از بخشنامه بانک مرکزی کرده و اعلام کردهاند که کارخانهداری بانکها آزاد شده است.
بهگفته رئیس کل بانک مرکزی همچنین در مقطعی اعلام شد مجمع عمومی بانکها، شرکتداری بانکها را آزاد کرده در حالی که مجمع عمومی چنین اختیاری را ندارد.
وی تأکید کرد: براساس مصوبه شورای پول و اعتبار محدودیتهای بانک مرکزی برای شرکتداری بانکها همچنان پابرجاست، بنابراین به هیچ وجه هیچ قانونی درباره شرکتداری بانکها تغییر نکرده است.
به گزارش تسنیم، سیف با تأکید بر اینکه بانکها باید منابع خود را صرف پرداخت تسهیلات کنند، تصریح کرد: همچنان ضوابط و قوانین مجاز در بانک مرکزی و سیستم بانکی وجود دارد و هرکدام از بانکها این روش را رعایت نکنند حتماً با برخورد بانک مرکزی مواجه میشوند؛ هماکنون مواردی از تخلفات بانکها در دست بررسی است و به تخلفات جدید نیز رسیدگی خواهیم کرد.
انتهای پیام