کد خبر: 244522
یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 - 13:03
تسهیلات بانکها به شرکتهای دانشبنیان تا کنون منجر به رشد چشمگیری در حوزه صنعت و اشتغال شده و امروزه اثرگذاری طرحها برای هدایت بهینه منابع از اهمیت فراوانی برخوردار است.
در حقیقت بسیاری از شرکتهایی که در زمینه تولید علم و فناوری فعالیت میکنند و میتوانند سهم مهمی در توسعه و اشتغال داشته باشند، به علت فقدان یا کمبود سرمایه، راکد مانده و بسیاری از طرحها و ایدهها ناب به سرانجام نمیرسد. برهمین اساس نیز بانکها بخشی از منابع خود را برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان اختصاص دادهاند.
در همین رابطه محمدصادق خیاطان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، در سخنان اخیر خود اعلام کرده بود: تعامل و همکاری مشترک ما با شبکه بانکی کشور نیز مبتنی بر این برنامه خواهد بود. سال ۱۴۰۲ همکاری خوبی را با ۳ بانک در راستای شعار سال و رشد تولید اجرا کردیم. حدود ۷ هزار میلیارد تومان (۷ همت) مصوبات در این حوزه داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان (۳ همت) پرداخت شده است و منجر به ۷۴ هزار میلیارد تومان رشد فروش محصول دانشبنیان شده است که رقم قابلتوجهی است. در راستای کمک به تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم)، برنامههای جدی در دستور کار داریم و انتظار داریم بانکها در این زمینه، نقشآفرینی جدی داشته باشد.
در همین راستا، همواره یکی از راهبردهای بانک صادرات ایران هدایت منابع به سمت شرکتهای دانشبنیان بوده و همواره تلاش کرده است تا منابع بانک برای شرکتهایی صرف شود که بیشترین تأثیر را از خود در اقتصاد کشور بر جای بگذارد.
بانک صادرات ایران در همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی همواره حامی شرکتهای دانش بنیان بوده و قصد دارد به عنوان حامی اصلی این شرکتها مطرح شود. استفاده از ابزارهای اعتباری برای کمک به شرکتهای دانشبنیان در کنار پرداخت تسهیلات نقدی با همکاری این صندوق میتواند گام مهمی در رویکرد بانک صادرات در تامین مالی کسب و کارها باشد.
بنابر آنچه مدیران بانک صادرات مطرح کردهاند، نگاه این بانک به حمایت از شرکتهای دانشبنیان، نگاه راهبردی به جایگاه و اهمیت نوآوری در تولید و ارتقای سهم فناوریهاینوین از تولید ناخالص داخلی و همچنین گرهگشایی از اقتصاد کشور و رفاه عمومی است. از این رو بانک صادرات ایران همواره کوشیده است با ارائه بهترین راهکارها و استفاده از محصولات و خدمات متنوع بانک برای همراهی و همکاری تنگاتنگ با شرکتهای دانشبنیان، از قابلیتهای موجود، به بهترین تعاملات و دستاوردها دست یابد.
بنا به گفته سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران، این بانک در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» برنامههایی در دست اجرا دارد تا حامی اصلی شرکتهای دانشبنیانها باشد. به طوری که هم اکنون همکاری و تعاملات بسیار خوبی بین دو مجموعه بانک صادرات ایران و صندوق نوآوری و شکوفایی وجود داشته و تلاش میشود، نقشه راهی برای توسعه همکاریهای مشترک در جهت حمایت حداکثری از دانشبنیانهای کشوربا کمک یکدیگر صورت پذیرد. در همین راستا نیز تمامی ابزارهای نوین موجود در بانک صادرات از جمله برات، چک، سفته و سامانه توثیق الکترونیک، اوراق صکوک و … در خدمت شرکتهای دانشبنیان قرار داشته یا میتواند قرار بگیرد.
همچنین از دیگر ابزارهای بانک صادرات برای تبدیل شدن به بزرگترین پشتیبان شرکتهای دانشبنیان میتوان به توانمندی این بانک در زمینه تأمین مالی ارزی دانشبنیانها در خارج از کشور اشاره کرد که میتواند نقشآفرینی خوبی در این زمینه داشته باشد.
در پایان لازم به ذکراست که علاوه بر اهداف بانک صادرات ایران بر توسعه اقتصادی در سایه اشتغالزایی، همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی که همواره با جدیت دنبال میشود، نیز توانسته گام مهمی در تبدیل شدن این بانک به بزرگترین حامی شرکتهای دانشبنیان باشد.