مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با اعلام اینکه سفته بازی در بازار ارز دیگر گزینه مردم نیست گفت: بانک مرکزی در حال مطالعه در طرح یکسان سازی نرخ ارز است.

به گزارش پول پرس، پیمان قربانی در جمع خبرنگاران درباره اظهارات رئیس کل بانک مرکزی درباره نرخ کف دلار گفت: اظهارات سیف مخالفت بانک مرکزی با کاهش نرخ ارز تعبیر شد در حالی که انتظارات مثبت ایجاد شده باید با شواهد عینی و عملی همراه باشد. اظهارات رئیس کل بانک مرکزی در جهت ثبات بخشی به بازار ارز بود و هیچ فرصتی را از اقتصاد ایران سلب نکرد.

وی گفت: نرخ ارز پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به صورت هیجانی روند نزولی به خود گرفت و رئیس کل بانک مرکزی با بهره گیری از ابزار اعتبار خود، ثبات را به این بازار بازگرداند.

وی با بیان اینکه نرخ ارز در متغیرهای اقتصادی همانند تصمیمات مربوط به تولید، مصرف، پس انداز، تجارت خارجی، رقابت پذیری اقتصادی، تعادل در بازارهای دارایی و کالایی و غیره تاثیرگذار است افزود: مقوله نرخ ارز در تمام کشورهای دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است. نرخ ارز در ایران به دلیل عدم تعادل، رشد نقدینگی و تحریم‌های ناعادلانه بین المللی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ شوک‌های مختلفی را تجربه کرد که منشأ بسیاری از آنها انتظارات بود.

قربانی تاکید کرد: خوشبختانه روند کاهش نرخ ارز آغاز شده و این نهاد مالی نیز در این مدت اقداماتی نظیر راه اندازی مرکز مبادلات ارزی و تامین نیازها از این مرکز را برای کاهش مشکلات در پیش گرفت. در بحث ارز نه تنها نرخ بلکه نوسان پذیری و تلاطم آن نیز دارای اهمیت ویژه ای است زیرا فعالان اقتصادی را با خطر ریسک مواجه می‌کند.

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی اضافه کرد: نوسانات نرخ ارز در سال‌های گذشته سبب شد تا افراد غیرحرفه‌ای نیز برای ورود به این بازار تمایل پیدا کنند و همین امر نیز تلاطم‌های بازار ارز را گسترش داد که البته همین اتفاق در زمان کاهش قیمت‌ها اتفاق افتاد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: کاهش هیجانی قیمت ارز نیز نوسانات و تلاطمی‌را در بازار ایجاد می‌کند. وظیفه قانونی بانک مرکزی حفظ و صیانت ارزش پول ملی است، البته در مقطعی برخی از کاهش‌ها براساس هیجانات و موج رفتارهای گروهی و بر همین اساس نوسانات هرچند مثبت اما ناپایدار بود.

وی ادامه داد: تمرکز این بانک بر مرکز مبادلات ارزی است و تمام عملیات با نرخ اعلامی‌روزانه انجام می‌شود، برهمین اساس بانک مرکزی از افزایش و کاهش قیمت ارز نفعی نمی‌برد. هم اکنون سفته بازی در بازار ارز به شدت کاهش یافته و نگهداری ارزها برای حفظ ارزش پول دیگر از گزینه‌های مردم نیست.

این مقام مسئول در بانک مرکزی نوسان را شیشه حیات فعالیت‌های سفته بازی دانست و گفت: بازار ارز دیگر گزینه مطلوب برای سفته بازی نیست و این دستاورد مناسبی است. بانک مرکزی از افزایش ارزش پول ملی استقبال می‌کند ضمن اینکه این بانک سیاستی را در پیش گرفته که رفتارهای هیجانی کنترل و نرخ ارز در مسیر مناسب هدایت شود به نحوی که اقتضائات اقتصاد کلان تعیین‌کننده نرخ ارز باشد.

قربانی با اعلام اینکه یکسان سازی نرخ ارز از برنامه‌های آینده بانک مرکزی است گفت: بخش‌های مختلفی در بانک مرکزی مشغول مطالعه در این زمینه هستند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=22738
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

سیف به دنبال ایجاد ثبات در بازار ارز است
سیف به دنبال ایجاد ثبات در بازار ارز است
سیف به دنبال ایجاد ثبات در بازار ارز است
سیف به دنبال ایجاد ثبات در بازار ارز است
سیف به دنبال ایجاد ثبات در بازار ارز است
سیف به دنبال ایجاد ثبات در بازار ارز است