کد خبر: 223837
یکشنبه 4 تیر 1402 - 12:39
نشست مشترک رئیس پژوهشکده بیمه و رئیس مرکز آموزش بیمه ترکیه (SEGEM)، روز سهشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۳) در مرکز آموزش بیمه ترکیه در استانبول برگزار شد.
به گزارش اخبارپول، در این نشست که با حضور محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، ارمغان کوچ مدیر مرکز آموزش بیمه ترکیه، Ani PÜSKÜLLÜOĞL کارشناس روابط بین الملل، گیزم کارادمیر مدیر اداره آموزش و پرورش، مراد تانیرلی مدیر بخش فناوری اطلاعات و مهمت دورموش مدیر اداره امور اداری مرکز آموزش بیمه ترکیه برگزار شد، عسگری ضمن تشریح گروههای پژوهشی و فعالیتهای پژوهشکده بیمه، به ارائه تصویر کلی از صنعت بیمه و شرکتهای بیمه ایران پرداخت.
رئیس پژوهشکده بیمه با اعلام برگزاری همایش بینالمللی بیمه و توسعه سال ۱۴۰۲ با عنوان “بیمه رایج و تکافل: همافزایی، کارایی و رقابت” و شرح جزئیات این رویداد، از متخصصین مرکز آموزش بیمه ترکیه برای مشارکت و ارائه مقاله در همایش دعوت کرد.
عسگری همچنین به تحریمهای اعمال شده بر صنعت بیمه ایران و عدم دسترسی مناسب به پوششهای اتکایی سایر کشورها اشاره کرد و تجربیات کشور ترکیه در زمینه بیمههای اتکایی را برای صنعت بیمه ایران سودمند دانست. وی پیشرفتهای صنعت بیمه ترکیه در سالهای اخیر را قابل توجه توصیف کرد و افزود برقراری ارتباط با صنعت بیمه ترکیه به عنوان برنامهای راهبردی برای صنعت بیمه ایران بسیار حائز اهمیت میباشد.
رئیس پژوهشکده همچنین به تبیین واگذاری وظیفه تایید صلاحیت حرفهای مدیران صنعت بیمه به پژوهشکده بیمه اشاره کرد و پس از معرفی اداره آموزش پژوهشکده بیمه و تشریح فعالیتهای آن تصریح کرد؛ با توجه به این که مرکز آموزش بیمه ترکیه برگزاری آزمونهای صنعت بیمه در این کشور را بر عهده دارد؛ به اشتراک گذاری تجربیات این مرکز با پژوهشکده بیمه که متولی برگزاری آزمونهای صنعت بیمه ایران است بسیار موثر خواهد بود.
عسگری در بخش پایانی سخنان خود با اعلام آمادگی پژوهشکده بیمه برای گسترش ارتباط با مرکز آموزش بیمه ترکیه، خواستار حمایت این مرکز از آموزش مدیران صنعت بیمه ایران در تهران یا استانبول؛ برگزاری وبینارهای آموزشی و دورههای آموزشی مشترک کوتاهمدت در حوزههای تکافل، بیمسنجی، وجوه مالی بیمه، استانداردهای بین المللی گزارش گری مالی (IFRS)، مدیریت ریسک، مدیریت ریسک عملیاتی یا مدیریت ریسک بنگاه؛ نگارش مقالات پژوهشی مشترک در حوزه بیمه رایج و تکافل و ارسال مقالات مرکز آموزش بیمه ترکیه برای انتشار در فصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه بیمه شد و ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک، تفاهمنامه همکاری مشترک میان دو مجموعه منعقد گردد.
در ادامه این نشست ارمغان کوچ مدیر مرکز آموزش بیمه ترکیه، این مرکز را تنها مؤسسه در این کشور دانست که دورههای آموزشی و آزمونهای بخش بیمه ترکیه را که توسط نهاد ناظر بیمه این کشور تعیین شده است، برای حدود ۴۰ هزار نفر در سال برگزار مینماید. وی افزود؛ این مرکز تنها مرکز ارائه کننده گواهینامهها برای نمایندگان، کارگزاران و شرکتهای مالی است و برخی بانکها نیز با برخورداری از این گونه گواهینامهها، مجاز به فروش بیمه هستند. این مرکز ۱۳ نوع آزمون دارد که معمولا دو نوبت در سال برگزار میگردد و تعداد آزمونهای برگزار شده در هر سال مجموعا به ۲۶ آزمون میرسد. این مرکز ضمن برگزاری کلیه آزمونهای حوزه بیمسنجی، برخی آزمونهای درخواستی از سوی موسسات را برگزار مینماید که از جمله آنها میتوان به آزمون مؤسسات حقوقی بیمه، آزمون صندوقها و ارزیابان خسارت و آزمون عملکرد برای ارزیابان خسارت اشاره کرد.
وی در تشریح دورههای آموزشی مرکز آموزش بیمه ترکیه گفت: آموزشهای ثابت این مرکز شامل دو دوره آموزشی، یکی برای ارزیابان خسارت است که هر ۵ سال ملزم به گذراندن آن هستند و دیگری برای بیمسنجها که هر ۳ سال باید در دوره مختص خود شرکت نمایند. این مرکز، آموزشهایی نیز در حوزههای بیمه اعتبار، بیمه هزینه حمل، بیمه کشاورزی و دورههای آموزشی برخط دارد و پس از برگزاری کلیه دورهها نیز آزمون مربوط به دوره برگزار خواهد شد.
مدیر مرکز آموزش بیمه ترکیه تصریح کرد؛ این مرکز در گذشته دورههای آموزشی تکافل با آزمون برخط را نیز برگزار میکرده که مطابق با تصمیمگیریهای جدید، برگزاری این دورهها مجددا آغاز خواهد شد.
ارمغان کوچ با اعلام آمادگی مرکز آموزش بیمه ترکیه برای هر گونه همکاری با پژوهشکده بیمه، به معرفی صندوق بیمه زلزله و صندوق بیمه کشاورزی کشور ترکیه و امکان برقراری ارتباط میان پژوهشکده بیمه و این موسسات توسط مرکز آموزش بیمه ترکیه پرداخت. وی همچنین آمادگی این مرکز را برای برقراری ارتباط میان پژوهشکده بیمه و طرح بازنشستگی دولتی و طرح اختیاری بیمه عمر زمانی این کشور که با عنوان BEST شناخته می شود، اعلام کرد.