با برجسته‌تر شدن جایگاه مالیات در تامین درآمدهای پایدار که محصول برنامه ریزی ‏ها و اقدامات مهم دوره تحول آفرینی نظام مالیاتی طی یک سال اخیر است، موضوع مالیات بیش از هر زمانی در محافل مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. بگونه ای که همزمان با ایام رسیدگی احکام بودجه، نگاه‏ ها به مالیات ستانی در مجلس شورای اسلامی حائز اهمیت ویژه ای شده و به مالیات به مثابه مولفه ای مهم جهت تحقق برنامه های دولت برای خدمت رسانی به مردم نگریسته می شود.

به گزارش اخبارپول، در این راستا، سخنان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره‌ها و ردیف‌های مرتبط با درآمدهای عملیاتی(با محوریت درآمدهای مالیاتی) و واگذاری دارائی ‏های سرمایه ‌ای در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بازتاب چشمگیری در رسانه های جمعی داشت. اینک به عنوان نمونه به اظهارات ایشان از نگاه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) پرداخته می‌شود:

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور درآمدهای مالیاتی در سال جاری را حدود ۳۹۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این رقم نسبت به سال قبل ۵۵ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایرنا، داوود منظور رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد بررسی عملکرد مهمترین احکام تبصره‌ها و ردیف‌های مرتبط با درآمدهای عملیاتی(با محوریت درآمدهای مالیاتی) و واگذاری دارائی ‏های سرمایه ‌ای در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، گفت: در موضوع درآمدهای مالیاتی عملکرد در سال جاری تا الان تحقق حدود ۳۹۰ هزار میلیارد تومان (همت) است که نسبت به سال قبل ۵۵ درصد رشد داشته است و تا پایان سال نیز پیش‌بینی تحقق ۴۶۵ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی را داریم که در مجموع میزان تحقق این درآمد ۱۰۳ درصد خواهد بود.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اعلام اینکه در سال قبل رشد ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی داشتیم اظهار کرد: مهمترین رویکرد ما در تحقق درآمدهای مالیاتی، عدالت مالیاتی و مقابله با فرارهای مالیاتی بزرگ یعنی بالای ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است؛ در این زمینه یک مورد فرار مالیاتی بالای ۱۲۰۰ میلیارد تومان را شناسایی کردیم و در حال وصول آن هستیم. همچنین در موردی دیگر درحال پیگیری یک فرار مالیاتی ۹۰۰ میلیارد تومانی هستیم. تاکنون بیش از ۲۰ مورد فرار مالیاتی بزرگ را پیگیری کرده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه گستره فرارهای مالیاتی بیش از یافته‌های این سازمان است، عنوان کرد: در سال قبل با شناسایی ۲.۲ میلیون مودی جدید مالیاتی در اشخاص حقیقی زمینه وصول مالیات را از کسانی که تاکنون مالیات نمی‌دادند را فراهم کردیم و امسال ۱.۵ میلیون اظهار نامه جدید دریافت کردیم. در سال جاری نیز یک میلیون مودی جدید شناسایی کردیم که در سال آینده از آنها اظهارنامه دریافت خواهیم کرد.

منظور با بیان اینکه در سال قبل بالغ بر ۳۰۰ هزار شخص حقوقی و شرکت که فعالیت اقتصادی داشته اما اظهارنامه مالیاتی نمی دادند، شناسایی شدند، گفت: بر اساس قانون برای آنها برای سال‏های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ اظهارنامه مالیاتی برآوردی تولید کردیم و به دنبال وصول آن هستیم. همچنین در ۴ سال قبل بالغ بر ۳ میلیون شخص حقیقی فعال را شناسایی کردیم که اظهارنامه ندادند و مالیات پرداخت نکردند؛ برای آنها نیز بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان مالیات شناسایی کردیم و در آستانه وصول آن هستیم.

وی تاکید کرد: نظام مالیاتی در تلاش است که هر کسی که فعالیت اقتصادی می‌کند، به عنوان مودی در تور مالیات ما قرار بگیرد؛ نتیجه این اقدامات تحولی است که در رشد وصول مالیات تجربه کردیم و اعتقاد داریم در سال آتی ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی که پیش‌بینی شده‌ است را با شناسایی فرارهای مالیاتی قطعا وصول خواهیم کرد.

رئیس کل سازمان مالیاتی کشور در ادامه با بیان اینکه مالیات یک میلیون و ۸۵۰ هزار مودی مالیاتی در بخش حقیقی بصورت قطعی صفر تعیین شده است،‌ گفت: از سوی دیگر ۵ درصد مودیان حقیقی و مشاغل ۸۸ درصد مالیات را پرداخت می‌کنند.

وی ادامه داد: در حوزه مالیات مشاغل عمدتا سراغ مشاغل پردرآمدی نظیر پزشکان، وکلا، نمایندگی‌های خودرو و بنگاه‌های املاک رفته‌ایم اما مالیات مشاغل خرد نظیر بقالی و سبزی فروشی و کارگاه‌های کوچک عمدتا صفر شده است و مالیات حدود ۸۰۰ هزار واحد صنفی کمتر از ۵ میلیون تومان محاسبه شده است.

منظور، نظام مالیاتی کشور را مکلف به حمایت از بخش ضعیف اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: باید از افرادی که کم درآمد هستند، یا مالیات نگیریم یا مالیات اندک بگیریم. همچنین در کنار فرارهای مالیاتی، معافیت‌های گسترده‌ای داریم و بر اساس اظهارنامه‌های سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۳۸۰ هزار میلیارد تومان درآمد مشمول مالیات بوده که به آنها به دلیل قوانین مختلف معافیت دادیم؛ این معافیت‏ ها به عدالت، سرمایه‌ گذاری و توسعه منطقه ‌ای کمک می ‌کند.

وی ادامه داد: این رقم به معنای آن است که سال قبل حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داده شده است در حالی که کل مالیاتی که سال قبل ۳۰۶ هزار میلیارد تومان بوده است یعنی به اندازه مالیات وصولی، در قانون معافیت مالیاتی داریم. اگر می‌ خواهیم مالیات به پایه اصلی تامین مالی دولت تبدیل شود و دولت را در برابر تکانه‌ های خارجی مصون و اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم حتماً نیاز است که در معافیت‏ های مالیاتی بازنگری شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: البته که برخی از تدابیر اتخاذ شده در معافیت‏ های مالیاتی کاملا کمک به رونق تولید است و ما نیز به آنها کاملا عمل می ‌کنیم.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=216851
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

رشد ۵۵ درصدی درآمدهای مالیاتی
رشد ۵۵ درصدی درآمدهای مالیاتی
رشد ۵۵ درصدی درآمدهای مالیاتی
رشد ۵۵ درصدی درآمدهای مالیاتی
رشد ۵۵ درصدی درآمدهای مالیاتی
رشد ۵۵ درصدی درآمدهای مالیاتی