یک پژوهشگر بانکی نسبت به بروز ریسک سیستمی در نظام مالی کشور هشدار داد.
به گزارش پول پرس، دکتر زهرا خشنود در کنفرانس ماهانه پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه در صورت عدممدیریت مناسب ریسک نقدینگی بر پایه توجه به ابعاد جدید مدیریت این ریسک میتواند به بروز ریسک سیستمی در نظام مالی کشور منجر شود، نسبت به پیامدهای احتمالی ریسک نقدینگی هشدار داد.
وی با بیان اینکه بحران مالی سال ۲۰۰۷ شاهدی بر وجود نقاط ضعف بیشمار در مدیریت ریسک نقدینگی بانکها است، افزود: وجود نقایصی در رهنمودها، اصول و دستورالعملهای مدیریت ریسک نقدینگی بانکها و موسسات اعتباری سبب شد تا در سالهای اخیر، مدیریت انواع مختلف ریسک نقدینگی، مورد توجه ناظران و قانونگذاران فعال در عرصه ملی و بینالمللی قرارگیرد.
عضو هیات علمی پژوهشکده که در زمینه «طراحی رهنمود جدیدی برای مدیریت ریسک نقدینگی در سیستم بانکی ایران» صحبت میکرد، افزود: به بیان دقیقتر، نحوه مدیریت ریسک نقدینگی در تطابق با ماهیت این ریسک طراحی نشده بود، به نحوی که بسیاری از ابعاد این ریسک در فرآیند مدیریت روزانه ریسک نقدینگی مورد توجه قرار نمیگرفت، یا اینکه به ابعاد واقعی آن توجه کافی نمیشد.
وی پیامد این رویداد را اعمال تغییراتی در مدیریت ریسک نقدینگی بانکها و شتاب گرفتن فرآیند تنظیم و ابلاغ دستورالعملهای جدید به منظور رفع نقاط ضعف برشمرد.
خشنود تاکید کرد: در تیر ماه ۱۳۸۶ همزمان با اوج گرفتن بحران مالی فوق و تغییر در رویکرد مدیریت ریسک نقدینگی در عرصه بینالمللی، بانک مرکزی ایران رهنمود مدیریت ریسک نقدینگی را ابلاغ کرد.وی تاکید کرد: عدممدیریت مناسب ریسک نقدینگی بر پایه توجه به ابعاد جدید مدیریت این ریسک میتواند به بروز ریسک سیستمی در نظام مالی کشور منجر شود.عضو هیات علمی پژوهشکده در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که رهنمود جدید طراحی شده در این پروژه تحقیقاتی بتواند نیاز شبکه بانکی در مدیریت و نظارت بر ریسک را تامین کند.
انتهای پیام