بیمه زنان خانهدار که بالاخره پس از ده سال انتظار در بودجه سالانه کشور جای گرفت، پس از گذشت ۸ ماه از سال ۹۲، هنوز اجرایی نشده و دولت تدبیر و امید منتظر فراهم شدن زیرساختهای لازم است.
به گزارش پول پرس، جرقه این موضوع در سال ۸۱ از سوی مسئولین وقت زده شد و در آن زمان ۲۰۰ میلیون تومان برای اجرای این طرح اختصاص یافته و طی سالهای ۸۵ـ۸۳، بودجه طرح به ۲ میلیارد تومان رسید.
براساس طرح اولیه، قرار بود با استفاده از اعتبارات مصوب، سالانه یک میلیون زن خانهدار کشور تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، اما در عمل نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه به دلیل برخی نواقص و مشکلات موجود از یکسو یا به بهانه تأخیر در تأمین به موقع اعتبارات از سوی دیگر، طرح بیمه زنان خانهدار، یازده سال متوقف ماند تا آنکه در روزهای پایانی دولت دهم، قانون بیمه زنان خانهدار در قانون بودچه سال ۹۲ لحاظ شد.
بر اساس این طرح و اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این قانون، قرار بود در سال جاری ۲۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در مناطق محروم بیمه شوند و تا پایان سال ۹۴، یک میلیون و تا پایان برنامه هفتم یعنی ۱۲ سال دیگر، ۱۹ میلیون زن خانهدار از این خدمت بهرهمند گردند.
اما پس از پایان دولت دهم، دوباره وقفهای چند ماهه در مسیر اجرای این طرح قرار گرفت و با وجود وعده اجرا شدن این طرح در شعارهای انتخاباتی رئیسجمهور، در عمل چیز جدیدی نصیب این قانون تازه مصوبشده مجلس نشد و از اینرو بهارستاننشینان دست به کار شدند و تعدادی از زنان مجلس با جمعآوری امضا خواستار سؤال از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص عدم اجرای بیمه زنان خانهدار شدند.
وزیر کار پس از مطرح شدن این موضوع در دفتر تعدادی از نمایندگان زن مجلس حضور پیدا کرد و مقرر شد اعتبار اجرای بیمه زنان خانهدار تا یک ماه دیگر تأمین شود و این طرح اجرا گردد و در غیر اینصورت دوباره طرح سؤال از وزیر در خصوص عدم اجرای بیمه زنان خانهدار در مجلس کلید بخورد.
شهیندخت مولاوردی رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در این خصوص میگوید: هماکنون درمورد طرح بیمه زنان خانهدار در حال گزارشگیری هستیم و پس از ارزیابی کارشناسی در چارچوب رویکردی که در کشور حاکم شده است، آن را به مرحله اجرا درمیآوریم.
وی ادامه میدهد: اکنون ۱۰۰ میلیارد تومان برای بیمه کردن ۲۰۰ هزار زن خانهدار در سال جاری در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است؛ این در حالی است که دولت با کسری بودجه چندین هزار میلیارد تومانی در سالجاری روبهروست.
معاون امور زنان رئیسجمهور در جلسه مشترکی که با اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، در خصوص اجرای بیمه زنان خانهدار در سال جاری قولهای مثبتی داده و حالا همه منتظرند که در چهار ماه باقی مانده از سال ۹۲، ۱۱ سال انتظار اجرای این طرح به پایان برسد و زنان خانهدار صاحب بیمهای جداگانه شوند.
انتهای پیام