طرح مسکن اجتماعی که وزیر راه و شهرسازی اولین جزئیات آن را اعلام کرده، وارد مراحل تازه ای شده است.

به گزارش پول پرس، رئیس کل بانک مرکزی از بررسی طرح ۶ برابر شدن سپرده برای کمک تسهیلاتی به متقاضیان مسکن، توسط شورای پول و اعتبار خبر داد. وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم که نسبت به تبعات رشد نقدینگی و افزایش تورم به واسطه اجرای طرح مسکن مهر، انتقاد دارد، طرحی را برای کمک به خانه دار شدن اقشار متوسط و ضعیف، در حال تدوین دارد که بخشی از آن به تشکیل صندوق پس انداز مسکن در بانک های مختلف اختصاص دارد. بر این اساس قرار است این صندوق ها با حمایت دولت تشکیل شود تا متقاضیان بتوانند با ارائه سپرده و پس انداز خود، به میزان چندین برابر آن وام کم بهره دریافت کنند تا بتوانند به خرید واحد مسکونی بپردازند. در این طرح دولت اصرار دارد که به عنوان عنصر حمایت کننده در کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن، مشارکت کند و حتی زمین رایگان در اختیار صندوق ها قرار دهد تا اقشار کم درآمد مورد نظر دولت مسیر هموارتری برای خرید مسکن داشته باشند.
عباس آخوندی مشارکت مستقیم و دخالت در امور ساخت و ساز را زیبنده دولت نمی داند و آن را نافی حق انتخاب مردم عنوان کرده است. وزیر راه و شهرسازی بارها نسبت به کیفیت پایین واحدهای مسکن مهر و عدم خدمات رسانی مناسب در بخش زیرساخت، انتقاد کرده است و در بخش کلان هم آثار زیانبار اقتصادی آن را مورد اشاره قرار داده است. به همین دلیل وزارت راه و شهرسازی در طرح های جدید خود به دنبال ایجاد رونق در ساخت و ساز توسط بخش خصوصی و حمایت مالی از اقشار متوسط و ضعیف است.
برخی معتقدند که افزایش وام مسکن موجب افزایش قیمت مسکن می شود و حتی نقدینگی به وجود آمده می تواند تورم را در بخش های دیگر افزایش دهد اما طراحان طرح بر این باورند که ایجاد رونق در بازار مسکن موجب افزایش نقدینگی مفید در این بخش می وشود تا بخش خصوصی توان مضاعفی برای ساخت واحدهای جدید داشته باشد به همین دلیل افزایش عرضه مسکن هم به سرعت حادث می شود تا رشد تقاضا، قیمت ها را افزایش ندهد. هرچند که خروج بازار مسکن از رکود خود می تواند با افزایش قیمت همراه باشد.
طرح جدید وزارت ر اه و شهرسازی برای بررسی دقیق آثار و تبعات آن به بانک مرکزی ارسال شده است. ولی الله سیف روز گذشته در حاشیه برگزاری شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در این زمینه گفت: پرداخت وام مسکن تا ۶ برابر ودیعه باید به تصویب نهایی شورای پول و اعتبار برسد. در همین حال، باید تمام جوانب این طرح را بررسی کرد و سپس در خصوص عملیاتی شدن یا نشدن آن نظر داد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: این موضوع از طریق وزیر راه و شهرسازی ارائه شده و کارگروهی بر روی آن متمرکز است تا از ورود تورم و مسائل حاشیه ای جلوگیری شود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: به به نظر می رسد این موضوع خیلی زود رسانه ای شده و باید توسط بانک مرکزی بررسی و در نهایت تصمیم گیری شود.
وی در خصوص آثار تورمی این طرح تصریح کرد: به دلیل شائبه تورم و نقدینگی تمامی مسائل جانبی این طرح باید در کارگروه بررسی و در نهایت با نظر شورای پول و اعتبار مورد تصویب قرار گیرد. به گفته سیف، مهمترین مساله ای که هم اکنون در بانک مرکزی وجود دارد، استفاده مناسب از تسهیلات محدودی است که نظام بانکی می تواند پرداخت کند که مهمترین مصارف آن در گذشته مسکن مهر بوده است. به اعتقاد رئیس کل بانک مرکزی، جهت گیری و استفاده مناسب از نقدینگی موجود می تواند آثار مثبتی در اقتصاد داشته باشد این در شرایطی است که تلاش داریم نیازهای مسکن مهر و پتانسیل ایجاد شده را در جهت کنترل نقدینگی و رشد اقتصادی هدایت کنیم.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=20061
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

مشکلات ۶ برابر شدن وام خرید مسکن
مشکلات ۶ برابر شدن وام خرید مسکن
مشکلات ۶ برابر شدن وام خرید مسکن
مشکلات ۶ برابر شدن وام خرید مسکن
مشکلات ۶ برابر شدن وام خرید مسکن
مشکلات ۶ برابر شدن وام خرید مسکن