کد خبر: 185786
دوشنبه 12 مهر 1400 - 8:30
اخیرا وزارت صمت اعلام کرده است که از سال۱۳۹۷ به بعد هیچ ثبت سفارشی برای واردات لوازم خانگی کرهای و خارجی انجام نشده، اما آیا این مساله به منزله نبود اجناس خارجی در بازار است؟
چندی قبل تعدادی از برندهای تولید لوازم خانگی در کشور با ارسال نامهای به مقام معظم رهبری درخواست کردند که از واردات کالاهای خارجی به داخل کشور جلوگیری شده تا عرصه برای رشد تولید لوازم خانگی داخلی فراهم شود.
عضو هیات رئیسه کمسیون صنایع مجلس نیز اعلام کرده بود ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی به کشور به تولید کننده داخلی توان میدهد تا با بالا بردن “کیفیت” محصولات خود، فضای مهیاتری برای رقابت داشته باشند.
اما مساله اینجاست، کیفیت یا کمیت؟ و آیا نبود کالاهای خارجی در بازار، به پدیده باندهای قاچاق کمک بیشتری نمیکند؟
در این رابطه سید حسن حسینی شاهرودی دبیرکل انجمن لوازم خانگی ایران به اخبارپول گفت: در ۳سال گذشته با شدیدتر شدن تحریمها تولید لوازم خانگی در کشور ۲برابر شده که میتوان ادعا کرد تا اواسط سال آینده بازار داخلی از محصولات ایرانی کاملا اشباع میشود و حالا وقت آن است که سراغ کمیت برویم.
وی با اشاره به اینکه کیفیت محصولات هنوز به مرحله عالی نرسیده است، بیان کرد: صنعت نوپای ما قابل رقابت با دنیا نیست اما تولید کننده زمان میخواهد تا خود را به مشتری اثبات کند که ممنوعیت واردات فرصت خوبی برای رشد به آنها میدهد.
حسینی شاهرودی افزود: نمیگوییم ما بینیاز از واردات هستیم، بلکه ما به دنبال سهم بازار بالای محصولات ایرانی هستیم و از واردات قطعات خارجی استقبال هم میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال اخبارپول در خصوص محدودیت واردات لوازم خانگی و قاچاق، اظهار کرد: پدیده قاچاق نه در حد کولبری و ته لنجی، بلکه به صورت کاملا سازمان یافته سالهاست که وجود دارد و این یک عزم دولتی را میطلبد تا با این پدیده مقابله بشود.
این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه هرگز یک اراده قوی برای مقابله با قاچاق در کشور نبودهاست، ادامه داد: سالها در کمیسیون اقتصادی مجلس بر سر این موضوع بحث داشتیم که چرا با قاچاق سازمان یافته مبارزه نمیشود.
وی با اشاره به اینکه کولبرها و ته لنجیها تنها در اختیار قاچاق سازمان یافته هستند و عایدی مادی چندانی از این امر ندارند، افزود: ته لنجی ۵درصد ظرفیت یک لنج است اما ما خود در اروند شاهد بودیم یک لنج با ۱۰۰درصد ظرفیت خود لوازم خانگی را از اربیل عراق به کشور آورد.
دبیرکل انجمن لوازم خانگی ایران خاطر نشان کرد: تولید داخل و تلاش برای ارتقای کیفیت محصولات داخلی، همچنین عزم دولت برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور دو بازوی بالا رفتن سهم کالای ایرانی در کشور است.
وی همچنین تصریح کرد: با سیاستگزاری و حمایت دولت میتوانیم در آینده نزدیک بازارهای منطقه را هم داشته باشیم و کالای ایرانی با کیفیت و با قیمت پایینتر را صادر کنیم.