رئیس کل بانکمرکزی در واکنشی متفاوت نسبت به گذشته روند کاهشی نرخ ارز در بازار را مورد تایید قرار داد و از توضیح بیشتر در این مورد خودداری کرد .
به گزارش پول پرس، در حالی که قیمت ارز در بازار آزاد دوباره میل به کاهش را نشان میدهد و این بار کم سر و صداتر از قبل به کانال دو هزار تومانی وارد شده بار دیگر خود را به مرز سه هزار تومان رسانده، رئیس کل بانک مرکزی از اعلام نظرات سابق خود در این خصوص خودداری کرد .
پیش از این وقتی دلار روند کاهشی نرخ خود در بازار را آغاز کرد ولیا… سیف کاهش نرخ دلار را به صلاح اقتصاد ندانست و همین امر سبب شد بازار به سخنان وی واکنش نشان داده و روند کاهشی قیمت دلار متوقف شود . فعالان بازار معتقدند تاثیر مذاکرات ژنو بر بازار سبب شده است قیمت ارزها روندی کاهشی به خود بگیرند. رئیس کل بانک مرکزی در اظهاراتی متفاوت از قبل صراحتا اعلام کرد روند تغیرات نرخ ارز را تایید میکند .
تغییر سود بانکی در دستور کار
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تعیین نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار است، درباره ارائه بسته سیاستی و نظارتی برای سال ۹۳ گفت: موضوعات لازم مورد به مورد در شورای پول و اعتبار بررسی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، ولی ا… سیف که در حاشیه همایش روز آمار و برنامهریزی سخن میگفت، درباره بازنگری بخشنامههای ارزی گفت: بازنگری بخشنامههای ارزی بانک مرکزی در شرف انجام است، البته در زمینه ال.سی و بحث دریافت ۳۰ درصد معادل ریالی ارز مورد نیاز از سوی بانکها ابهاماتی برای بانکها وجود داشت که در این راستا جلساتی تشکیل شده است. در این راستا طی دو روز گذشته جلسهای با معاون ارزی بانک مرکزی و بانکها تشکیل شده است.
به گفته او ابهامات مربوط به نحوه تامین ارز مورد نیاز برای گشایش ال.سی بوده است.
جزئیات جلسه سیف با معاون اول رئیسجمهور
سیف در ادامه درباره جلسه دوشنبه خود با معاون اول رئیسجمهور اضافه کرد: موضوع تجهیز امکانات در جهت حمایت از تولید است و قطعا تمام امکانات را به کار خواهیم گرفت زیرا یکی از سیاستهای اصلی اقتصادی دولت این است که بتوانیم هر چه سریعتر در بخش تولید زمینههای رشد و حرکت جدید ایجاد کنیم و در این زمینه نظام بانکی از تمامی توانی که میتواند در این راستا به کار گیرد استفاده خواهد کرد.
۲۰ درصد حجم فعالیتهای بانکی زیر چتر بانک مرکزی نیست
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته میشود میزان نقدینگی اعلام شده از سوی بانک مرکزی (حدود ۴۹۰ هزار میلیارد تومان تا پایان شهریور ماه) بدون احتساب نقدینگی بانکها و موسسات اعتبار تازه تاسیس است، اضافه کرد: فعالیتهایی وجود دارد که تحت نظارت بانک مرکزی نیست اما بانک مرکزی در حال تلاش است و حتما در آینده اقدامات جدیتری انجام خواهد داد تا آن بخش از فعالیتها را زیر چتر نظارتی خود قرار دهد.وی ادامه داد: آماری که اکنون از نظام پولی کشور منعکس میشود بخشی را در برمی گیرد که زیر چتر نظارت بانک مرکزی است لذا آن بخشی از فعالیتها که بانک مرکزی بر آنها اشراف ندارد در اعلام میزان نقدینگی لحاظ نشده است که این رقم ۲۰ درصد حجم فعالیتهایی است که زیر چتر بانک مرکزی است.
همه حرف ما به حرکت در آوردن چرخ تولید است
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه همه حرف ما این است که بتوانیم چرخ تولید را به حرکت در بیاوریم، گفت: در این راستا باید دقت داشته باشیم که با توجه به منابع محدودی که در مورد کنترل نقدینگی وجود دارد سعی شده به تولیدکننده واقعی اختصاص داده شود تا منجر به تولید واقعی شود.
اطلاعات محرمانهای افشا نمی شود
در همایش روز ملی آمار همچنین رئیس مرکز آمار ایران با دفاع تمام قد از عملکرد این مرکز و تاکید بر افشانشدن هیچگونه اطلاعات محرمانه در ۴۰ سال فعالیت این مرکز از اعلام نرخ تورم از دو روز بعد از هر ماه تا پایان سال ۹۳ و همچنین انجام سرشماری با تبلت در سال ۹۵ خبر داد.
کاهش سهم تعاون از تولید ناخالص از ۲۵ به ۵
عادل آذر در ادامه با اشاره به تهیه حساب تعاون در مرکز آمار گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه باید سهم تعاون در تولید ناخالص ملی تا پایان این برنامه به ۲۵ درصد برسد، این در حالی است که طبق بررسیهای مرکز آمار این سهم به کمتر از پنج درصد کاهش یافته است. رئیس مرکز آمار ایران همچنین با دفاع از عملکرد مرکز آمار تاکید کرد: از افتخارات این مرکز آن است که طی ۴۰ سال فعالیت آن هیچگونه اطلاعاتی از اشخاص افشا نشده و نگرانی مراکز امنیتی از عدم حفظ محرمانگی همواره وجود داشته است.
چالشهای مرکز آمار
وی در ادامه با اشاره به چالشهای این مرکز با تاکید بر اینکه مرکز آمار در نهایت قناعت بودجه و نیروی انسانی وظیفه خود را انجام میدهد، گفت: این در حالی است که ترکیه با دو هزار و آمریکا با ۱۲ هزار نیروی ستادی آمارگیریهای خود را انجام میدهند. در حالی که ما آمارگیری بزرگی مانند نیروی کار را با پنج نفر انجام میدهیم.
وی تاکید کرد: ارزانترین سرمایهگذاری اما در کشور در مرکز آمار انجام میشود.
رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به کمبود بودجه این مرکز گفت: فعالیتهای این مرکز از نظر بودجهای با یک چهارم نرم بینالمللی انجام و در نهایت قناعت اتفاق میافتد.
رئیس مرکز آمار ایران هم چنین با اشاره به بحث نظام پرداخت به ماموران آمارگیر گفت: متاسفانه با وجود اینکه ماموران آمارگیر در نهایت تلاش کار میکنند تنها روزی ۱۵ هزار تومان به آنها پرداخت شده و بیمه هم نیستند در حالی که اغلب آنها کارشناس هستند و باید برای آنها فکری کرد.
انتهای پیام