کد خبر: 175526
شنبه 21 فروردین 1400 - 15:55
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت با بیان اینکه تاکنون تعداد کمی از وراث اقدام به اخذ گواهی حصر وراثت کردهاند، گفت: هنوز به لحاظ قانونی، وراث متوفی جهت انتقال سهام عدالت برای ما مشخص نشده است، فقط حدود ۱۲۰ هزار نفر مراجعه کردهاند و سهام متوفیان آنها منتقل شده است.
به گزارش اخبارپول، “حسین فهیمی” امروز (شنبه) در نشست خبری که در محل وزارت اقتصاد و دارایی با موضوع انتخابات شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت برگزار شد، اظهار کرد: بعد از آن که در مرحله نخست سهامداران روش های مستقیم و غیرمستقیم اداره سهام عدالت را انتخاب کردند، در مرحله دوم حدود ۱۹ میلیون نفر توانستند معاملاتشان را انجام دهند، در مرحله سوم شرکتهای سرمایهگذاری استانی به لحاظ ساختار سرمایه تجدید ساختار شدند و در سامانههای بورس و سپرده گذاری مرکزی ثبت شدند، در مرحله چهارم امکان معامله آنها فراهم شد و در نهایت در آخرین روزهای سال ۹۹ توزیع سود مشمولان نیز انجام شد و برای نخستین بار در سهام عدالت، توزیع سود بر اساس تعداد سهامی که هر سهامدار در روش مستقیم یا غیر مستقیم داشت سود به آن تعلق گرفت و ۵۰ درصد از سود در حساب مشمولان سهام کارسازی شد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون وارد ششمین مرحله آزادسازی سهام عدالت شده ایم که با برگزاری مجامع الکترونیکی و انتخاب اعضای هیات مدیره سازماندهی شرکتهای سرمایهگذاری استانی این بار به لحاظ مدیریتی صورت می گیرد تا مدیریت، مالکیت و انتقال داراییها سهام عدالت به مشمولان سهام عدالت واگذار شود.
فهیمی بیان کرد: اکنون در مرحله حساس طرح آزادسازی سهام قرار داریم که باید اعضای هیات مدیره این شرکت ها انتخاب شود و مدیریت دارایی ها را برعهده بگیرند.
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت درباره شرایط ثبت نام متقاضیان برای عضویت در هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت، گفت: عده ای به عنوان افراد متخصص، مدیریت این دارایی ها را بر عهده می گیرند که از طریق مردم انتخاب خواهند شد.
وی ادامه داد: تاکنون در کشور شاهد مشارکت های جمعی زیادی برای فعالیت های مذهبی و سیاسی بودهایم اما انتخابات شرکت های سرمایه گذاری استانی بزرگترین و اولین مشارکت میلیونی مردم برای یک فعالیت اقتصادی محسوب می شود.
فهیمی با بیان اینکه انتخابات با حضور ۳۰ میلیون نفر در ۳۱ استان و با زمانبندیهای متفاوت برگزار میشود، افزود: آنچه که برای انتخاب مدیران صورت میگیرد، مجمعی تحت عنوان مجمع عمومی عادی به صورت فوق العاده ویژه انتخاب اعضای هیات مدیره این شرکت ها است و در شرایط فعلی تاریخ انتخابات به صورت اجمالی برای نیمه نخست اردیبهشت ماه تا نیمه نخست خرداد ماه اعلام شده است.
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت عنوان کرد: نخستین شرط، سابقه تحصیلی و مدرک کارشناسی از یکی دانشگاه های معتبر است تا از این طریق امکان مشارکت در این فعالیت را داشته باشند.
وی اظهار کرد: رشته تحصیلی آنها باید مرتبط با مدیریت یک شرکت سرمایه گذاری باشد که ترجیحا رشته مدیریت مالی، حسابداری، حقوق و اقتصاد در اولویت قرار دارند و دیگر رشته ها باید از سوابق اجرایی برخوردار باشند.
فهیمی یادآور شد: ثبت نام افراد با توجه به شرایط حاکم در کشور به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه ستان انجام میشود، همچنین در مراکز استانها هم میتوانند از طریق مراجعه حضوری به ادرات کل امور اقتصادی استان اقدام به ثبت نام کنند.
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی بورس در هفته گذشته، این امکان را فراهم شد که کمیته صلاحیت از یک کمیته به ۱۰ کمیته افزایش پیدا کند تا در یک دوره زمانی خیلی کوتاه تر این بررسی صلاحیت انجام شود.
تعیین تکلیف سهام عدالت متوفی
وی در ادامه این جلسه از تعیین تکلیف سه میلیون سهامدار متوفی سهام عدالت خبر داد و افزود: قدم نخست برای تعیین تکلیف سهام عدالت متوفی، مراجعه وراث به مراجع قضایی برای گرفتن گواهی حصر وارثت است.
فهیمی اظهار کرد: بسیاری از مشمولین در این مرحله قرار دارند و تاکنون فقط تعداد کمی از وراث اقدام به اخذ گواهی حصر وراثت کرده اند، هنوز به لحاظ قانونی وراث آنها برای ما مشخص نیست و فقط حدود ۱۲۰ هزار نفر مراجعه کرده اند و سهام متوفیان به وراث منتقل شده است.
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت گفت: با توجه به شرایط کرونا در کشور تلاش کردیم تا مراجعه حضوری برای وراث را از بین ببریم و لازمه آن این بود که سرویسهای اجرایی فراهم شود تا بدون مراجعه مردم، سهام را به وراث انتقال دهیم که به لحاظ قانونی تا کنون این اقدام صورت نگرفته است.
فهیمی با بیان اینکه به دلیل شرایط کرونایی تلاش کردیم مراجعه حضوری را از بین ببریم، اذعان کرد: وراث افراد متوفی در این مرحله امکان مشارکت در انتخابات شرکتهای استانی سهام عدالت را نخواهند داشت. به استثنای بیش از ۱۰۰ هزار نفری که اقدام کردند و سهام به وراثشان منتقل شده است.
تفکیک برگزاری انتخابات دو استان البرز و تهران
سخنگوی آزادسازی سهام عدالت به مطرح شدن مسایلی در زمینه تفکیک انتخابات دو استان البرز و تهران اظهار کرد و گفت: استانهای تهران و البرز از یکدیگر تفکیک شدند و انتخابات این دو استان هم به صورت جداگانه برگزار می شود.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی خاطرنشان کرد: مجمع اول ۱۴ استان در سال ۹۹ برگزار شد اما حد نصاب لازم در این مجامع حاصل نشده و مجمع دوم با هر تعداد سهامدار برگزار میشود.
وی به احراز هویت سهامداران اشاره کرد و افزود: همچنان امکان احراز هویت و سجامی شدن به صورت حضوری وجود دارد و افراد با مراجعه به کارگزاری ها و دفاتر پیشخوان می توانند اقدام به احرا هویت کنند اما با توجه به وجود شرایط کرونا احراز هویت حضوری را به سهامداران پیشنهاد نمی کنیم.