احمد میرمطهری *: دستاوردهای اقتصادی سفر رئیس جمهور به مقر سازمان ملل می تواند طی ماه های آینده، نمود مشخصی در اقتصاد ایران داشته باشد. بیان خواسته های ملی در زمینه انرژی هسته ای و دیدارهای منسجم با سران کشورهای غربی می تواند گام بزرگی برای کاهش فشار تحریم ها به کشورمان باشد. اگر در جریان لغو تحریم ها شاهد لغو تحریم بانک مرکزی و همچنین رفع تحریم های مربوط به فروش نفت باشیم، اتفاق بزرگی برای اقتصاد رخ خواهد داد به گونه ای که در این میان واکنش های بازار ارز و کاهش نرخ دلار، جزء کوچکی از تحولات اقتصادی خواهد بود. لغو این تحریم ها به رونق نقل و انتقالات ارزی و گشترش فعالیت های اقتصادی کمک شایانی خواهد کرد که این موضوع ارزش پول ملی را تقویت می کند.

در این شرایط اما بهتر است در جریان تحولات بازار ارز از ذکر عدد و اعلام نرخ برای ارزهای خارجی پرهیز شود. مسوولان اجازه دهند تا تحولات بازار و معاملات واقعی آن، قیمت را تعیین کند. هرچند که معتقدم در اقتصاد ایران و حتی در بدترین شرایط نرخ دلار نباید ۳ هزار تومان باشد چراکه ارزش واقعی آن کمتر از این مقدار است همانطور که طی دو هفته گذشته، رخدادهای بازار هم در حال نزدیک کردن نرخ دلار به قیمت رسمی بانک مرکزی بود. با این وجود در اظهارنظرها باید از ذکر نرخ برای ارزها خودداری شود تا با توجه به اتفاقات بین المللی و شرایط اقتصادی ایران، این نرخ خود را در بازار پیدا کند.
آنچه باید بیش ز موضوع دلار مورد توجه قرار گیرد، تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی مردم، مقابله با تورم، اشتغالزایی و اصلاح بودجه سال جاری است تا از این طریق بتوان امیدهایی که به مردم داده شده است را با عمل پیوند زد. توجه به این شاخصه های اقتصادی در کنار رخدادهای مثبت در فضای بین المللی می تواند شرایط را برای تحقق اتفاقات خوشایند اقتصادی مورد انتظار مردم، فراهم کند. در این شرایط که بسیاری از این امیدها در فضای سیاسی و اجتماعی کشور به واقعیت تبدیل شده است، تحقق انتظارات اقتصادی هم می تواند گام بعدی دولت باشد.
*کارشناس اقتصادی

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=16128
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

تحولات بانکداری پس از تحریم
تحولات بانکداری پس از تحریم
تحولات بانکداری پس از تحریم
تحولات بانکداری پس از تحریم
تحولات بانکداری پس از تحریم
تحولات بانکداری پس از تحریم