کد خبر: 161098
دوشنبه 7 مهر 1399 - 11:54
دبیر کانون بانکهای خصوصی گفت: بانکها فقط براساس ابلاغیههای بانک مرکزی و تایید شورای پول و اعتبار عمل میکنند که تاکنون ابلاغیهای در این زمینه دریافت نکردهاند و طبق قانون رفع موانع تولید نمیتوانند در بورس فعالیت کنند و تنها برای اعطای تسهیلات میتوانند در بازار سرمایه دخالت کنند.
به گزارش اخبارپول به نقل از ایسنا، لغو ممنوعیت سرمایهگذاری بانکها در بورس اقدام حمایتی شورای عالی بورس از بازار سرمایه در روزهای اصلاح و ریزش آن است، درحالیکه قانون رفع موانع تولید به بانکها اجازه فعالیت و سرمایهگذاری آنها در بورس را نمیدهد.
از آنجا که خرید و فروش بانکها در بازار سرمایه با خلق پول و افزایش تورم همراه میشود و ثبت داراییهای پرریسک در ترازنامه بانکها مشکلات پولی برای اقتصاد کشور ایجاد میکند، واکنشها و هشدارهای کارشناسان اقتصادی را در پی داشت که مدیرعامل بورس تهران در جدیدترین اظهارات خود اعلام کرد: ورود بانکها به بورس سرمایهگذاری بلندمدت نیست و آنها پس از خرید میتوانند هر زمان که صلاح دانستند طی یک تا دو سال آینده بفروشند و جزو سرمایهگذاری به حساب نمیآید.
طبق گفته صحرائی، این مصوبه به بانکها ابلاغ شده و از امروز قابلیت اجرایی دارد و روز گذشته به صورت شفاهی از سوی وزارت اقتصاد به مدیران عامل بانکها ابلاغ شد.
در واکنش به این موضوع، محمدرضا جمشیدی – دبیر کانون بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری اظهار کرد: این آیین نامه از سمت سازمان بورس به بانکها ابلاغ شده است اما آنچه بانکها طبق آن عمل میکنند، ابلاغیههای بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار است؛ بنابراین بهتر است سازمان بورس آیین نامه مربوطه را از بانک مرکزی پیگیری کند تا موانع این موضوع رفع و برای بانکها قابلیت اجرا پیدا کند.
وی ادامه داد: بانکها برای حضور در بورس با قانون رفع موانع تولید مواجه هستند که طبق این قانون آنها از بنگاهداری منع شدهاند و فقط برای اعطای تسهیلات میتوانند در بازار سرمایه دخالت کنند.
جمشیدی با تاکید براینکه بانکها مستقیم نمیتوانند وارد بورس شوند، خاطرنشان کرد: یک تناقض بین مصوبه شورای عالی بورس و قانون وجود دارد، زیرا این مصوبه فراقانونی نیست و بانکها براساس قانون چه بلند مدت چه کوتاه مدت نمیتوانند در بورس فعالیت کنند.