کد خبر: 159978
شنبه 22 شهریور 1399 - 9:27
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: یکی از راه کارهای موجود برای بهبود بازار بورس، کاهش زمان افزایش سرمایه شرکت ها است، در شرایط کنونی هر شرکت می تواند حداکثر هر ۶ ماه یکبار نسبت به افزایش سرمایه اقدام کند اما این مدت باید به ۳ ماه کاهش یابد.
به گزارش اخبارپول، مسلم صالحی در تشریح نشست هفته گذشته ناظران مجلس در شورای عالی بورس با جمعی از فعالان و کارشناسان این حوزه گفت: در این نشست وضعیت بازار بورس و راهکارهای بهبود شرایط این بازار مورد بحث و بررسی و در نهایت پیشنهاداتی برای ساماندهی و بهبود بازار مورد تأیید قرار گرفت.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از پیشنهادات این بود که خط اعتباری برای حمایت از بازار بورس با کمک بانک مرکزی ایجاد شود، کمااینکه بسیاری از بانکهای ما در ماه های اخیر به سود بسیار خوبی در بازار سرمایه دست پیدا کردند، از این رو این پیشنهاد مطرح شد که بانک ها خط اعتباری را برای کنترل نوسانات و حمایت از بازار ایجاد کنند.
وی گفت: در شرایط کنونی بسیاری از مردم بدون تجربه و تخصص وارد بازار بورس می شوند، از این رو در نشست اخیر، مقرر شد که سازمان بورس با همکاری سازمان صدا و سیما، برنامه هایی را برای ارائه آموزش فعالیت در بازار بورس تهیه کنند یا اینکه یک شبکه اختصاصی برای آموزش های حوزه بورس ایجاد شود.
صالحی افزود: یکی دیگر از پیشنهادات مطروحه، افزایش سقف اعتباری کارگزاری ها از ۲۵ درصد به ۵۰ درصد بود که این مسئله موجب بهبود وضعیت بازار بورس می شود، یکی دیگر از پیشنهادات، افزایش حجم مبنا بود که این مسئله نیز در نشست بعدی شورای عالی بورس مطرح و بررسی خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: یکی دیگر از موارد پیشنهادی، تسهیل کردن ورود شرکت ها به بازار بورس است، در شرایط فعلی یک پیچ و خم بسیار سختی برای فعالیت شرکت های اقتصادی در بازار بورس وجود دارد که این مسئله باید تسهیل و رفع شود. البته این مسئله به معنای آن نیست که شرکت هایی با بنیه ضعیف وارد بازار شوند.
وی گفت: از دیگر پیشنهادات مطروحه برای بهبود وضعیت بازار بورس، کاهش زمان افزایش سرمایه است، در شرایط کنونی هر شرکت می تواند حداقل هر ۶ ماه یکبار نسبت به افزایش سرمایه اقدام کند اما این مدت باید به ۳ ماه کاهش یابد.
به گزارش خانه ملت، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس افزود: فعالان حوزه بورس در نشست مذکور خواستار تشکیل اتحادیه یا صنف برای حمایت از آن ها در دوران تلاطم بازار بودند که مقرر شد که اساسنامه این اتحادیه با پیشنهاد فعالان و کارشناسان ارائه شده و سازمان بورس آن را مورد بررسی و تصویب قرار دهد.