عضو اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر ضرورت خصوصی سازی گفت: ۷۰ درصد مشکلات واحدهای تولیدی مربوط به بحث های مالی و مالیات است که برای هماهنگی در حل مسائل موجود باید یک قرارگاه مرکزی همانند شورای اقتصاد وجود داشته باشد.
به گزارش پول پرس به نقل از تسنیم، حمید اسلامیان در برنامه تلویزیونی پایش در شب گذشته در مورد فضای کسب و کار و تأمین مالی از طریق بازار سرمایه و اینکه دولت باید در این راستا چه اقدامی انجام دهد، اظهار داشت: فکر کنم بحث را باید کلان تر کرد و ما در شرایط تحریم قرار داریم و با دو معضل روبه رو هستیم و هدف تحریم فشار بر اقتصاد کشور است. تحریمهایی که در حمل و نقل، جابهجایی پول و فروش نفت است و نشان میدهد هدف اصلی آنها در نهایت معیشت مردم است.
*فروش ۷۲۰ میلیارد دلار نفت در ۸ سال گذشته
وی با اشاره به اینکه در مورد سیاستی که باید در این شرایط داشته باشیم بر عهده بزرگان است، گفت: اما به طور کلی طی ۸ سال درآمدهای بالای نفتی داشتیم و ۷۲۰ میلیارد دلار نفت فروختیم، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق قرضه و ۱۰۵ هزار میلیارد تومان از طریق قانون اصل ۴۴ فروختیم. وضعیت کشور از نظر اقتصادی این است. اما در زمان جنگ کشور را با سالی ۶ میلیارد دلار اداره کردیم و مردمی که توانستند با این میزان که ۴۰ میلیون جمعیت داشتیم آن سالها را با توجه به هزینههای جنگ سپری کنند، در شرایط فعلی نیز میتوانند زیرا زمان جنگ با آن شرایط حتی پروژههای بزرگ ملی اجرا میکردیم.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: چه شده است که با این همه ثروت، رشد اقتصادی منفی و بیکاری غیر قابل تحمل شده است. چرا بررسی نمیکنیم دلیل چیست؟ بنده مخالف این هستم که مدام بخواهیم بگوییم چرا این اتفاقها افتاده و شرایط این گونه است و درست است که ۸ سال شرایطی پیش آمد که مشکلاتی رخ داد ولی باید از تحریمها درس بگیریم.
*حل مشکلات کشور باید به دست خودمان انجام شود
اسلامیان با بیان اینکه معتقدم در مملکت باید به این اجماع برسیم که هیچکس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من و واقعا هیچ فرد دیگری نمی تواند مشکلات را حل کند و اگر درست مدیریت شود مثل زمان جنگ می توانیم، مشکلات را حل کنیم، خاطر نشان کرد: مشکل با بانکها یک موضوع است و دولتی بودن شرکتها یک موضوع دیگر است. در کجای دنیا اقتصاد دولتی موفق بوده که ما بخواهیم موفق باشیم. البته ما نظام سرمایهداری برخی کشور ها را قبول نداریم و برای خود مدلهایی داریم که از یک عقلانیت بین دولت و مردم به آن رسیدهایم و قابل اجرا است.
وی با بیان اینکه از طرفی قانون اصل ۴۴ را مطرح میکنیم و از طرفی ۴ نعل می تازیم به سمت دیگری،، تصریح کرد: در مدیرت دولتی، تغییرات دولتی مکرر، تصمیمات غیر اقتصادی و بهرهوری پایین است. در ۸ سال یک شرکت دولتی ۶ بار مدیر آن تغییر کرده است.یکی از مشکلات اقتصاد دولتی فساد است. در پرونده ۳ هزار میلیاردی کدام بانک ها درگیر بودند خصوصی یا دولتی؟ دیدیم که دولتی ها بودند. بنابراین ابتدا باید بپذیریم که تحریمها ما را در این شرایط قرار داده ولی ما باید تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم و عقلانیت را به اقتصاد برگردانیم.
اسلامیان با اشاره به صحبت ها و راهکار های رئیس جمهور تصریح کرد: از رئیس جمهور انتظار داریم که در کلان کشور نیز به یک اجماع برسند و باید بدانیم که با توجه به مردم خوب و منابعی که داریم، میتوانیم به شرایط مطلوبی برسیم و این وضعیت فعلی حق مردم نیست.
۷۰ درصد مشکل واحدهای تولید مسائل مالی و مالیات است
وی در پاسخ به این سوال که دولت برای بهبود فضای کسب و کار دولت چه کند، گفت: وقتی مقام معظم رهبری شعار حماسه اقتصادی و سیاسی را مطرح میکنند و حماسه سیاسی به خوبی اتفاق افتاد و پیام خوبی داشت، برای حماسه اقتصادی نیز باید تلاش کنیم. طی نظر سنجی که از ۵۰۰ واحد تولیدی انجام دادیم، ۷۰ درصد آنها مشکلات خود را در بحث های مالی و مالیات میدانند به خصوص مالیات بر ارزش افزوده. اگر این مسائل حل شود ۷۰ درصد مشکلات حل میشود.
*نیاز کشور به شورای اقتصاد برای حل مسائل
اسلامیان با بیان اینکه بخشهای مختلف کشور در روند فعالیت خود نباید هر کدام به یک سمت بروند، ادامه داد: در حال حاضر حداقل ۵۰ مرکز در دنیا بحث تحریم در ایران را رصد و به کشور خود گزارش میدهند و همه فعل و انفعالات ما را بررسی می کنند. بنابراین ما نیاز به یک ستاد و قرارگاه مرکزی در دولت داریم. حال می خواهد به عنوان شورای اقتصاد باشد یا یک کارگروه ولی باید این ستاد متناسب با شرایط و مشکلات راهکار ارائه کند که البته بهترین ستادی که می توان داشت همان شورای اقتصاد است و سالها است تعطیل شده است و این شورا باید بحث بانک ها و خصوصی سازی دولت و مقررات زدایی را دنبال کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: زمانی تهیه یک گذرنامه ۲۰ روز طول میکشید ولی نیروی انتظامی نشست و آن را حل کرد و وقتی نیروی انتظامی که ادعایی هم ندارد مقررات زدایی کند و مشکل را حل کند در سایر نهادها نیز می شود. اما الان در گمرک یک قلم کالا وارد می شود یک کتاب هزار ایتم دارد و شورای اقتصاد یکی از کارها این است که باید مقررات زدایی کند.گمرکات بالای هزار بخش نامه دارد که ۲۰۰الی ۳۰۰ عدد آن در دو سال اخیر صادر شده است. یعنی یک مأمور گمرک وقتی می خواهد کالایی را ترخیص کند باید این بخش نامه ها را کنترل کند.
اسلامیان با اشاره به اینکه نباید به صورت جزیرهای برخورد شود، بیان کرد: با توجه به ۳.۵ میلیون بیکار و ۵.۵ میلیون نفر آماده کار که رقم بالایی است، شرایط میطلبد یک قرارگاه داشته باشیم که مسائل را حل کنند.
وی در مورد نقش بخش خصوصی برای بهبود شاخصهای کسب و کار اظهار داشت: در اقتصاد باید اصل رقابت را بپذیریم زیرا رقابت در نهایت منجر به کیفیت میشود و محدودیت هایی که دولت با تعرفه ایجاد کند به قیمت فشار به مردم است و کار آفرین نیز نمی تواند کار کند. اگر کارآفرین مبنای کار خود را رقابت و توجه به مزیتهای نسبی مملکت قرار دهد به نظر بنده موفق خواهد شد. البته خیلی مسائل دیگر مثل فضای کسب و کار و حمایت دولت نیز وجود دارد ولی دو اصل رقابت پذیری و مزیت های نسبی خیلی مؤثر است.
انتهای پیام