یک اقتصاددان با بیان این‌که برنامه‌ریزی‌های کشور باید تولید محور باشد نه واردات محور تاکید کرد: اگر این مسئله سرلوحه دولتمردان قرار گرفته و امکانات پولی افزایش یابد رفاه تولیدکننده و مصرف‌کننده، ایجاد اشتغال و کاهش تورم را به همراه خواهد داشت.

به گزارش پول پرس، محمدرضا قنبری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که بزرگترین مشکل تولید کشور در سال‌های اخیر عدم حمایت کافی از بنگاه‌های متوسط و کوچک است، اظهار کرد: در برهه‌ای از زمان اولویت برنامه‌های دولت به واحدهای کوچک و زودبازده داده شد اما این بنگاه‌ها به دلایل مختلفی نتوانستند موفقیت چندانی به دست آورند. از سوی دیگر حجم عظیمی از بودجه کشور صرف پروژه‌های عظیم شد این درحالی است که با حمایت مناسب از واحدهای کوچک و متوسط می‌توان بسیاری از نیازهای روزمره مردم را برطرف کرد.

وی با بیان این‌که با کاهش تولید میزان واردات به طور طبیعی افزایش یافت، توضیح داد: اگر دولت بتواند از واحدهای متوسط که نیازهای کالایی مردم را تولید می‌کند حمایت کرده و سرمایه در گردش بنگاه‌ها را تامین و همچنین صنایع نیمه کاره را مورد توجه قرار دهد تا تکمیل شوند آن‌گاه با تامین اولیه نقدینگی، این بخش‌ها به تولید کشور بازخواهد گشت.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین با اشاره به وابستگی تولید به درآمدهای نفتی گفت: بسیاری از مشکلات کنونی به ارتباط تنگاتنگی که بین منابع تولیدی و دلارهای نفتی وجود دارد بازمی گردد. از این رو باید تمام دغدغه این دولت و دولت‌های آینده بر این باشد که اقتصاد بدون نفت را توسعه داده و اگر زمانی فرا رسد که بودجه بدون نفت به مجلس ارائه شود آن گاه برای اقتصاد ایران بسیار با ارزش خواهد بود.

او در ادامه با اشاره به اینکه بانک‌ها وظیفه خود در رونق تولید را به درستی ایفا نمی‌کنند بیان کرد: از آنجایی که شیرازه نظام بانکی کشور از هم پاشیده است و کاملا بی سر و سامان عمل می‌کنند و از سوی دیگر هیچ مدیریت منسجمی بر آن حاکم نیست نمی توان از سیستم بانکی کشور انتظاری برای ورود به سرمایه گذاری در تولید داشت.

به گفته قنبری، بانک‌ها از راندمان پایینی برخوردار بوده و به دلیل فسادهای مالی که در آن وجود دارد جایی برای توجه به تولید نمانده و اغلب سرمایه‌های خود را به سمت خرید و فروش ارز و دلار و سکه و طلا برای کسب سود برده‌اند.

وی با تاکید بر این‌که تنها گروهی که از منابع بانکی سود نمی‌برند تولیدکنندگان هستند، عنوان کرد: این در حالی است که بانک‌ها اکنون خود را ارباب تولید می‌دانند در حالی که باید در خدمت آن بوده و مستخدم واحدهای تولیدی باشند از سوی دیگر تولیدکنندگان نیز باید با تلاش، تفکر و برنامه ریزی بهترین تولید با بهترین راندمان کیفیت را به جامعه ارائه کنند.

این کارشناس اقتصاد با بیان این‌که واردات کالاهای غیر ضروری مانعی بزرگ برای رونق تولید است ادامه داد: هنگامی که هزینه‌های این بخش بالا و بهای تمام شده محصولات داخلی از مشابه خارجی بیشتر باشد و از طرف دیگر به دلیل نبود مانع جدی برای واردات افزایش بی‌رویه‌ای در آن وجود داشته باشد دیگر میدانی برای رقابت کالاهای داخلی و تشویق تولیدکنندگان برای تولید محصول نیست. از این رو باید کنترل جدی‌تری بر واردات انجام شده و مجوزهای ورود بی دلیل صادر نشود.

قنبری همچنین با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی برای مصرف کالاهای داخلی در راستای توسعه تولید خاطرنشان کرد: هر ایرانی باید بداند که مصرف هر کالای داخلی به معنای اشتغال یک جوان است. البته تولیدکننده نیز باید بداند که در مقابل اعتماد مردم نباید از منابع در اختیار خود کوتاهی کرده و کالاهای خود را با بهترین کیفیت در اختیار مصرف کننده قرار دهد.

انتهای پیام

 


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=14333
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

ضرورت حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط
ضرورت حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط
ضرورت حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط
ضرورت حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط
ضرورت حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط
ضرورت حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط