ششمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات هم‌اکنون در سالن همایش‌های صدا و سیما با حمایت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی اخبارپول، در ابتدای این همایش حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی (سمات) در خصوص راهکارهای نوین داده‌محوری در بازارسرمایه گفت: در بازار سرمایه به علت حجم عظیم اطلاعات، نیاز به مدیریت داده‌ها و ارائه خدمات ارزش افزوده و مطلوب به شهروندان داریم.

وی با اشاره به اینکه چرا به بازار سرمایه می‌گوییم تالارشیشه‌ای، اظهار کرد: اطلاعات در بازارسرمایه باید ضرورتا شفاف باشد. سهام شرکت‌ها در بورس علاوه بر نظارت بر عملکرد شرکت‌ها نیاز به نظارت عمومی نیز دارد.

فهیمی افزود: ما با یک فاصله ۱۰ ساله از تکنولوژی روز دنیا به اهمیت داده‌های بزرگ پی بردیم و دیگر در برابر پیشرفت دنیا موضع انفعالی نداریم و با مدیریت هوشمند داده‌ها گام بزرگی رو به جلو برداریم.

وی ادامه داد: مدیریت هوشمند داده‌ها باید شرایطی را فراهم کند تا اطلاعات شفاف افشا شود و عملکرد مدیران و سازمانها مورد قضاوت قرار گیرد.

مدیرعامل سمات با اشاره به اهمیت وجود بورس‌های کالایی تصریح کرد: کالاهای یکسان از طریق پذیرش در بورس قیمت رقابتی و شفاف می‌گیرند. مثلا انرژی‌ها در بورس انرژی قیمت‌گذاری می‌شوند و کالا‌های در بورس کالا ارزش تمام شده آنها کاملا مشخص می‌شود.

فهیمی با اشاره به اینکه شرکت سمات مسئولیت حفظ و نگهداری اطلاعات شهروندانی که در بازارسرمایه فعالیت می‌کنند را دارد، گفت: اطلاعات استخراج شده مورد نیاز شهروندان توسط سمات در اختیار آنها قرار می‌گیرد تا بتوانند برای معاملات خود تحلیل و تصمیم‌گیری کنند.

وی درخصوص اینکه داده‌های قابل اندازه‌گیری برای پوشش ریسک و کسب سود در آینده استفاده می‌شود، اظهارکرد: ۴۰میلیارد رکورد اطلاعاتی در بازارسرمایه وجود دارد که نیازمند داده‌کاوی و ارائه به متقاضیان است. از این طریق مدیریت انبوه تراکنش‌های سهام‌داران امکان‌پذیر است.

مدیرعامل سمات با اشاره به اینکه مدیریت ارکان بازارسرمایه در جریان معاملات یکی از ویژگی‌های داده‌های کلان است، اذعان کرد: سامانه جامع اطلاعات به مشتریان خدمات اطلاعاتی مورد نیازشان را می‌دهد و متقاضیان از طریق سامانه سجام می‌توانند وارد بازارسرمایه شوند و از خدمات آن بهره‌مند شوند.

وی در پایان افزود: شرکتهای نرم‌افزاری با سامانه IX و دسترسی به اطلاعات می‌توانند داده‌های خام را تبدیل به محصولات قابل فروش به سازمانهای متقاضی می‌کنند.

در ادامه این همایش، نصراله‌جهانگرد معاون فناوری و نوآوری ورارت ارتباطات، گفت: در جریان احیای کارت سوخت بحث این بود که کارت‌های جدید به مردم داده شود که این مستلزم صرف هزینه هنگفتی بود؛ یا اینکه ادامه شیوه سابق در پیش گرفته می‌شد که این امر مدنظر قرار گرفت.

وی ادامه داد: پلتفرم دولت الکترونیک اعلام آمادگی کرد که امکان ثبت‌نام برای کارت سوخت جدید روی موبایل فراهم شود و البته ما این امکان را روی کارتهای بانکی فعال کردیم که هزینه زیادی صرف نشود.

جهانگرد تصریح کرد: بانک‌مرکزی در همکاری با این پروژه در یک مدت کوتاه، کل کارت‌های بانکی را براساس شماره‌ملی افراد در سیستم خودش جمع‌آوری کرد و یکی از بزرگترین ابزارهای کنترل پولی را پدید آورد. به این صورت، همانطور که اعلام شده است، روزانه هر کد ملی امکان تراکنش ۵۰میلیون تومانی دارد.

وی با اشاره به اینکه بدون دیتا مدیریت ممکن نیست، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی با افتتاح سامانه نهاب نظارت کاملی بر حسابهای بانکی انجام داد که به مدیریت پولی کشور قدرت داد که به گردش پول اشراف کامل داشته باشند.

گفتنی است، ششمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات هم‌اکنون در مرکز همایش‌های صدا و سیما در قالب نمایشگاه، کارگاه‌ها و پنل‌های مختلف در حال برگزاری است.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=122519
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

داده‌های کلان به کمک مدیریت کشور می‌آیند
داده‌های کلان به کمک مدیریت کشور می‌آیند
داده‌های کلان به کمک مدیریت کشور می‌آیند
داده‌های کلان به کمک مدیریت کشور می‌آیند
داده‌های کلان به کمک مدیریت کشور می‌آیند
داده‌های کلان به کمک مدیریت کشور می‌آیند