بر اساس ساماندهی بازارهای کالا قرار است کد معاملاتی آن دسته از خریداران بورس کالا که صورت های مالی حسابرسی شده سال ۹۶ را تا ۳۱ شهریور ارسال نکرده و مشکوک به دلالی هستند، غیر فعال شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول به نقل از ایرنا، در ماه های گذشته پس از نوسان نرخ ارز، بازارهای کالایی با نابسامانی هایی روبرو شد، زیرا به سبب فروش محصولات در بورس کالا به نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی، دلالان به خرید از بورس کالا و فروش محصولات به نرخ ارز آزاد در بازار یا صادرات آن اقدام و سود سرشاری عاید خود می کنند.
در واقع، شماری از دلالان با معرفی خود به عنوان مصرف کننده و تولیدکننده بخش پایین دستی به سامانه بهین یاب وزارت صنعت و دریافت کد معاملاتی، اقدام به خرید محصولات از بورس کرده و باعث کمبود و کاهش مواد اولیه در بازار شده بودند.
در چنین شرایطی به سبب رشد قیمت ها تولیدکنندگان بخش پایین دستی و مصرف کنندگان از دسترسی به مواد اولیه ارزان محروم شدند؛ برای مقابله با این معضل، چندی است که ساماندهی بازار ها و شناسایی و حذف دلالان آغاز شده است.
در تازه ترین گام، بورس کالا دیروز با ارسال نامه ای به کارگزاری ها اعلام کرده است، بر اساس مصوبه کمیته پذیرش، مشتریانی که صورت های مالی حسابرسی شده سال ۹۶ را ارسال نکرده اند، در صورت ارسال نشدن اطلاعات تا ۳۱ شهریور کد معاملاتی آنها غیر فعال می شود.
مشتریانی که تعهد ارایه صورت های مالی سال ۹۶ را تا قبل از تاریخ این نامه ارایه نکرده اند، نیز باید تا تاریخ مورد نظر، اقدام به ارسال صورت های مالی کنند.
بورس کالا تاکید کرده است که صورت های مالی و مستندات ارایه شده از طریق مراجع ذی صلاح استعلام خواهد شد، بنابراین کارگزاران باید در تایید مدارک دقت نظر داشته باشند.
با توجه به اینکه شرکت ها ناچار هستند وضعیت تولید خود را به طور دقیق در صورت های مالی منعکس کنند، استفاده نشدن مواد اولیه خریداری شده در چرخه تولید و اقدام به صادرات و یا احتکار آنها، به طور دقیق در این صورت های مالیاتی آشکار و افشا خواهد شد.
مشروط کردن خرید بر اساس عملکرد سال ۹۶
همچنین چندی پیش اعلام شد که با هدف کاهش تقاضاهای کاذب و بازگشت آرامش به بازار، از اول شهریور هر واحد تولیدی که پارسال محصولات پتروشیمی خریده بود مجاز به تهیه همان میزان از طریق بورس کالاست.
«سیدروح الله وحیدکیانی» رییس امور هماهنگی و تنظیم بازار دفتر صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز پیش از این اعلام کرده بود: با هدف تنظیم بازار و مدیریت بحران، کمیته تخصصی پتروشیمی ستاد تنظیم بازار تصویب کرد از یکم شهریورماه هر واحد تولیدی که پارسال به خرید محصولات پتروشیمی اقدام کرده بود، مجاز به خرید همان میزان از طریق بورس کالاست.
وی افزود: این مصوبه با توجه به نبود التهاب و تقاضای کاذب در سال ۱۳۹۶ و براساس تصویب ستاد تنظیم بازار و تاکید وزیران نفت و صنعت، معدن و تجارت نهایی شده است و به این ترتیب، تخصیص مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی پایین دستی مطابق پارسال خواهد بود.
کیانی ادامه داد: واحد هایی که پارسال خرید نداشتند می توانند از سهمیه ۲۲ تنی به صورت ماهانه استفاده کنند.