عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه نرخ گذاریهای غیررسمی در بازار ارز پس از بخشنامه جدید بانک مرکزی متوقف میشود، گفت: دیگر نرخ کوچه پس کوچهها در بازار تعیین کننده نخواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، تیمور رحمانی درباره تصمیم اخیر بانک مرکزی درباره سپرده گیری ارزی و ابلاغ بخشنامه چگونگی جذب سپرده ارزی در شعب بانک ها، گفت: این برنامه یکبار نیز در گذشته انجام گرفت که به دلیل عدم انجام تعهد از سوی بانک ها، متوقف شده بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهارداشت: بنابراین در گذشته به دلیل عدم انجام تسویه ارزی از سوی بانک ها، بی اعتمادی ایجاد شده بود ولی در مرحله جدید بانک مرکزی به دنبال این است که سپرده های ارزی مشتریان بانکی را تضمین کند.
رحمانی خاطر نشان کرد: این اقدام باعث تقویت سپرده های ارزی نزد بانک ها خواهد شد و از آنسو نیز دولت اعلام کرده که منعی برای بازپرداخت سود سپرده های ارزی ندارد. این بخشنامه کار مثبتی است که می تواند نگرانی های کاهش ارزش پول ملی را از بین ببرد.
وی افزود: همچنین بخشنامه ارزی بانک مرکزی می تواند باعث خروج ارز از خانه ها و سپرده گذاری در بانک ها شود. البته اجرای کامل این بخشنامه نیاز به زمان دارد ولی اینکه مردم مطمئن باشند که سپرده های ارزی آنها به ریال محاسبه نخواهد شد و دولت و بانک مرکزی پشت سر کار هستند، برنامه جلو خواهد رفت.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران درباره نرخ سود پیش بینی شده در بخشنامه بانک مرکزی، بیان داشت: در دنیا نرخ سود حقیقی بین ۲ تا ۴ درصد است و در مورد سپرده گیری ارزی در بانک ها نیز چون سپرده ارزی در برابر تورم مشکلی پیدا نمی کند، نرخ سود اعلامی مناسب است.
رحمانی با تاکید بر اینکه شاید ارز موجود در خانه ها خیلی زیاد نباشد ولی اجرای این بخشنامه می تواند نگرانی جامعه را در قبال از دست رفتن ارزش دارایی ها حل کند و از این طریق دیگر نرخ کوچه پس کوچه ها در بازار تعیین کننده نخواهد بود، گفت: در واقع باید گفت نرخ گذاری های غیررسمی متوقف و جمع آوری می شود