معاون تحقیق و توسعه سومین شرکت تولیدکننده دارو در کشور گفت: در حال حاضر ۳۰ شرکت دارویی در بازار سهام فعال هستند که در مجموع ۳ درصد کل بازار سرمایه کشور را تشکیل می‌دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اخبارپول به نقل از تسنیم، محمدرضا باقری‌نژاد با اشاره به این که کل ارزش بازار دارویی دنیا در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۲۰۰ میلیارد تومان است گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها این آمار در سالجاری با رشد ۷ درصدی به رقم ۱۴۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

معاون تحقیق و توسعه و توسعه کسب‌وکار گروه دارویی برکت در ادامه با اشاره به این که شرکت‌های دارویی در دنیا با اقبال خوبی از سوی سهامداران مواجه هستند گفت: در ایران نیز کل بازار دارویی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است که رشد سالانه آن بالغ بر ۲۵ درصد برآورد می‌شود که بخشی از این رشد به واسطه تورمی است که در اقتصاد کشور شاهد آن هستیم.

وی همچنین در خصوص شرکت‌های فعال در صنعت داروی کشور اظهار داشت: در حال حاضر ۱۴۰ شرکت تولیدی، ۲۰۰ شرکت بازرگانی و ۵۰ شرکت توزیع در این صنعت مشغول فعالیت هستند.

باقری‌نژاد افزود: در حالی سرانه مصرف دارو در ایران ۵۰ دلار است که این سرانه در جهان ۱۸۰ دلار است و این موضوع نشان از این دارد که قیمت دارو در ایران از متوسط جهانی پایین‌تر است و این آمار بیان‌گر این مطلب نیست که ایرانی‌ها از سرانه جهانی، کمتر دارو مصرف می‌کنند.

وی با بیان این که در حال حاضر ۹۸ درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود گفت: با وجود این ۲ درصد دارویی که از خارج وارد کشور می‌شود ارزشی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بازار را در دست دارد.

وی همچنین در خصوص شرکت‌های دارویی حاضر در بازار سرمایه اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰ شرکت دارویی در بازار سهام فعال هستند که در مجموع ۳ درصد کل بازار سرمایه کشور را تشکیل می‌دهند.

باقری‌نژاد با بیان این موضوع که صنعت دارو و گردشگری از جمله صنایعی هستند که بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۳۵ بالاترین میزان رشد سالانه را برای سرمایه گذاری خواهند داشت، در خصوص تهدیدهای صنعت دارو در کشور گفت: مواردی از جمله تحریم‌ها، نوسان نرخ ارز، رکود اقتصادی، قوانین ناقص و نیز مشکلات مربوط به تامین مالی از جمله این موارد هستند. ضمن این که مواردی چون توسعه سیستم بیمه درمانی در کشور، بهبود رابط سیاسی و بین‌المللی، وجود زنجیره عرضه مناسب در کشور، سرمایه انسانی متخصص و نیز تمرکز دولت بر طرح تحول اقتصادی نیز از جمله فرصت‌های این صنعت در کشور هستند.

وی همچنین از بازار بزرگ داخلی و خارجی، تولیدات داخلی ارزان قیمت، وجود زیرساخت‌های اولیه مناسب و پوشش گسترده بهداشت و درمان به عنوان نقاط قوت و نیز از سرانه بهداشت و درمان پایین، تمرکز بر تولید دارو با تکنولوژی قدیمی، وارداتی بودن مواد اولیه مورد نیاز این صنعت، ضعف در جذب سرمایه‌گذاری خارجی و دخالت دولت در قیمتگذاری به عنوان نقاط ضعف صنعت دارو در کشور یاد کرد.

معاون تحقیق و توسعه کسب‌وکار گروه دارویی برکت در ادامه یا تاکید بر جذابیت‌های موجود در صنعت دارو در ایران و جهان گفت: بر این اساس به تازگی یک شرکت دانمارکی با سرمایه‌گذاری بیش از ۷۰ میلیون یورو در شهرک دارویی برکت سرمایه‌گذاری کرده و در حال ساخت خط تولید دارو است.

وی با بیان این که گروه دارویی برکت، ۲۵ شرکت با درصدهای متفاوت سهام را در زیرمجموعه خود دارد اظهار داشت: این شرکتها در تمام زنجیره تامین دارو فعال هستند.

باقری‌نژاد در ادامه با اشاره به عرضه اولیه سهام دارویی برکت در بهمن ماه سال ۹۵ در بازار سرمایه گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد سهامداران این شرکت را اشخاص حقیقی تشکیل می دهند. ضمن این که این شرکت با سهم ۱۴ درصدی از بازار تولید دارو، سومین شرکت تولیدکننده دارو در کشور بشماره می‌آید.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=113607
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

سهم ۳ درصدی شرکت‌های دارویی از بورس
سهم ۳ درصدی شرکت‌های دارویی از بورس
سهم ۳ درصدی شرکت‌های دارویی از بورس
سهم ۳ درصدی شرکت‌های دارویی از بورس
سهم ۳ درصدی شرکت‌های دارویی از بورس