آمار منتشره از سوی “شورای جهانی طلا” نشان داد خرید طلای فیزیکی از سوی مصرف کنندگان جهانی طی سه ماهه دوم سال میلادی جاری که خریداران بازارهای نوظهور از کاهش چشمگیر قیمتهای این فلز گرانبها برای خرید سود بردند، ۵۳ درصد افزایش یافت.
براساس گزارش سه ماهه این سازمان، مصرف کنندگان در سراسر جهان ۵۳ درصد بیشتر طلا طی سه ماهه دوم نسبت به مدت مشابه سال گذشته خریداری کردند و مجموع خرید جواهرات، شمش و سکه طلا را به هزار و ۸۳ تن رساندند. در این میان هند با ۳۱۰ تن، بزرگ ترین سهم را داشت که ۷۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت و پس از آن چین با ۲۷۵.۵ تن و رشد ۸۷ درصدی میزان خرید قرار گرفت.
“شورای جهانی طلا” ماه گذشته پیش بینی کرده بود که با تدابیر دهلی نو برای محدود کردن واردات طلا، چین از هند به عنوان بزرگ ترین مصرف کننده این فلز گرانبها در جهان پیشی خواهد گرفت.
اما مجموع تقاضا برای این فلز ارزشمند که شامل خرید طلا از سوی صندوق های سرمایه گذاری طلای قابل معامله در بورس و طلای فیزیکی می شود، بر مبنای سالانه ۱۲ درصد طی سه ماهه دوم کاهش یافت و به ۸۵۶.۳ تن رسید. این کاهش به دلیل فروش سنگین طلا از سوی این صندوق ها بود که از ۱۷۶.۵ تن در سه ماهه اول به ۴۰۲.۲ تن در سه ماهه دوم رسید.
سطح پایین تورم و انتظارات برای کاهش تزریق نقدینگی از سوی بانک مرکزی آمریکا و افزایش بازده اوراق خزانه این کشور، طی ماه های اخیر سرمایه گذاران را به فروش و خروج از صندوق های سرمایه گذاری طلا واداشته است.
همچنین خرید طلا از سوی بانک های مرکزی نیز کاهش قابل توجهی یافت. در حالیکه بانک های مرکزی طی سه ماهه دوم همچنان خریداران بزرگ این فلز گرانبها بودند اما تنها ۷۱.۱ تن طلا خریدند که کمتر از ۱۰۹.۷ تن در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ و ۱۶۴.۵ تن در مدت مشابه سال گذشته بود. خرید طلا بیشتر در میان کشورهای مشترک المنافع از جمله روسیه متمرکز بود که با خرید ۱۵ تن، به بزرگ ترین خریدار طلا تبدیل شد.
“شورای جهانی طلا” به نوسان قیمت، کاهش ارزش ارزهای بازار نوظهور و کاهش میزان ذخایر ارزی خارجی در برخی از بانک های مرکزی به عنوان دلایل کاهش تقاضا از سوی آنها اشاره کرده است.
بر اساس گزارش سی.ان.بی.سی، با این همه این سازمان پیش بینی کرده که بانک های مرکزی خریداران بزرگ طلا باقی خواهند ماند
منبع: ایسنا
انتهای پیام