رئیس جدید بانک مرکزی انگلیس فعالیت خود را با چالش میزان بالای بیکاری در این کشور آغاز کرده است. نرخ بیکاری در انگلیس همچنان بیش از ۷ درصد است.
به گزارش پول پرس، مارک کارنی رئیس جدید بانک مرکزی انگلیس که از اول ژوئیه در این سمت قرار گرفته است، در جلسه ای با کمیته سیاستهای پولی این بانک به توضیح سیاستهایش برای مقابله با بیکاری و تورم در انگلیس پرداخت.
مارک کارنی کانادایی گفت : از آنجا که میزان بیکاری همچنان بالای هفت درصد است کمیته سیاستهای مالی آماده است در صورت لزوم به تزریق نقدینگی ادامه دهد. هدف ما تضمین بهبود وضع اقتصادی و تضمین ثبات قیمتها و ثبات مالی در انگلیس است.
سخنان رئیس بانک مرکزی انگلیس در حقیقت تاکیدی بر سیاستهای مالی و پولی پیشین این بانک است. هدف این بانک این است که تا رساندن میزان بیکاری به کمتر از هفت درصد نرخ بهره را همچنان در سطح نیم درصد حفظ کند. همچنین خرید اوراق قرضه محتمل به نظر می رسد.
واکشنهای بازارهای مالی به انتصاب رئیس جدید بانک مرکزی انگلیس همان چیزی نبود که تصور می شد. وضع بازار بورس لندن در مقایسه با دیگر بازارهای اروپایی به بدترین حالت ممکن رسید.
جاناتان فرو تحلیلگر اقتصادی موسسه بلومبرگ درباره تردیدهای سرمایه گذاران به بازار بورس انگلیس گفت در حال حاضر اعلام شده اگر میزان بیکاری به کمتر از هفت درصد نرسد، نرخ سود بانکی افزایش نخواهد یافت. بانک مرکزی انگلیس از بانک مرکزی آمریکا الهام گرفته است.
این شیوه ای برای تشویق فعالیتهای اقتصادی است اما دو نکته مهم وجود دارد. اگر مثلا به مسئله بیکاری آمریکا نگاه کنید، آیا می توان شرایط را در مسیر تقویت اقتصاد تفسیر کرد؟ آیا این بیشتر نوعی واکنش حاکی از سلامت بازار کار نیست؟ آمریکا با پدیده اشتغال محدود مواجه شده است. افرادی زیادی به صورت پاره وقت فعالیت می کنند و این مسئله ارقام بیکاری را کاهش می دهد. اما این ها هیچ کدام نشانگر قوی بودن بازار کار نیست.
مسئله دیگر مشکل تورم نیز مطرح است. سیاستگزاران اعلام کرده اند اگر نرخ تورم در میان مدت به دو و نیم درصد برسد، تعهدات و وعده های قبلی لغو خواهد شد. بسیاری از سرمایه گذاران از خود می پرسند تا چه حد می توان به تعهدات بانک مرکزی انگلیس اعتماد کرد.