افزایش تعداد افراد فوق ثروتمند در آسیا بیش از سایر نقاط جهان بوده است و شهرهای آسیایی در حال گرفتن جای شهرهای اروپایی و آمریکایی به عنوان گرانترین شهرها هستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اخبارپول به نقل از ایسنا، صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود از رشد سال ۲۰۱۸، پیش بینی کرده است که رشد جهان به ۳.۷ درصد برسد که اگر این طور باشد، بالاترین نرخ رشد از سال ۲۰۱۱ تاکنون خواهد بود. برای بسیاری از سرمایهگذاران آسیایی، این رشد در ورای سال درخشان ۲۰۱۷ خواهد بود که طی آن بازارهای سهام و املاک نیرومند باعث شد بتوانند سبد دارایی ثروت خود را به رخ بکشند.
با این حال دورنمای بلند مدت، چندان واضح نیست و صندوق و سایر صاحب نظران موانعی شامل تبعات افزایش نرخهای بهره و تنشهای تجاری در سراسر جهان برای رشد اقتصادی جهان در آینده نه چندان دور پیش بینی میکنند. اما این روند صعودی محتمل محدود، برای جمعیت فوق ثروتمند جهان به چه معنا خواهد بود؟ آمارهای فراهم شده برای موسسه ” ولث ایکس” نشان میدهد تعداد افرادی که بالای ۵۰ میلیون دلار ثروت دارند در سال ۲۰۱۷، ۱۰ درصد افزایش یافته است و به این ترتیب ۱۲۹ هزار و ۷۳۰ نفر از مردم جهان، ثروتی معادل ۲۶.۴ تریلیون دلار در اختیار دارند.
تعداد افراد فوق ثروتمند آسیا تا پایان سال ۲۰۱۷ با ۱۵ درصد افزایش به ۳۵ هزار و ۸۸۰ نفر رسیده است و بدین ترتیب آسیا جای اروپا را در مقام دوم گرفته است. جمعیت فوق ثروتمندان اروپایی با ۱۰ درصد افزایش به ۳۵ هزار و ۱۸۰ نفر رسیده است. تنها در چین، تعداد این افراد در ۵ سال گذشته بیش از ۲ برابر شده و به ۱۷ هزار و ۹۸۰ نفر رسیدهاند. تعداد افراد فوق ثروتمند در ژاپن ۵۱ درصد، هند ۷۱ درصد، اندونزی ۶۶ درصد و مالزی ۶۵ درصد افزایش یافته است.
علاوه بر این، چشم انداز اقتصادی آسیا به دلیل بازارهای مصرفی رو به رشد و افزایش بهای کالا که منجر به افزایش صادرات خواهد شد، خوش بینانه است. هنگامی که به تعداد افراد فوق ثروتمند به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر نگاه کنیم، هنگ کنگ با ۷۰ و سنگاپور با ۲۵ نفر، در ردههای دوم و چهارم جهان قرار دارند. موناکو با ۱۲۹ فرد فوق ثروتمند به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در رده نخست و سوئیس با ۴۴ نفر، در رده سوم قرار دارند.
همچنین طبق شاخص ثروت معرفی شده که به اندازهگیری ثروت، سرمایهگذاری، سبک زندگی و تعداد فوق ثروتمندان احتمالی در آینده میپردازد، سه شهرآسیایی در رده های نخست ۱۰ شهر اول جهان قرار دارند که به ترتیب عبارتند از: سنگاپور، توکیو و هنگ کنگ.
در شاخص اقامتی بینالملل موسسه ” نایت فرانک” که ارزش املاک در ۱۰۰ منطقه جهان را اندازه میگیرد، شهر “گوانگژو” از چین با افزایش ۲۷ درصدی در قیمت املاک در صدر قرار دارد. با این حال برخلاف شاخص سال ۲۰۱۶ که سه شهر از چین در بین ۱۰ شهر بودند، این شهر تنها شهر چینی در بین ۱۰ شهر است، اما کماکان شهرهای سئول و هنگ کنگ در بین ۱۰ شهر قرار دارند.
مانند سالهای گذشته، گزارش ثروت به رابطه بین ثروت شخصی و طبقات مختلف سرمایهگذاری نیز توجه کرده است. نظرسنجی سال ۲۰۱۸ از ۵۰۰ بانکدار برتر جهان که به ۵۰ هزار فرد فوق ثروتمند با ثروتی معادل سه تریلیون دلار مشاوره میدهند نشان میدهد اشتهای سرمایه در بخش مسکن در آسیا کماکان بالاست و در سال ۲۰۱۷ افزایشی ۴۳ درصدی یافته است. ۲۳ درصد از مشتریان آسیایی اعلام کردند خواهان خرید املاک در خارج از کشور خود نیز هستند و انگلیس و آمریکا، مقصد اصلی بسیاری از خریداران آسیایی است.