روز گذشته، حجم معاملات ارزی افزایش یافت و هیجان بازار کمی بالا رفت.در چهارمین روز هفته، دلار با ۱۰ تومان افزایش به بهای ۴هزار و ۱۹۱ تومان رسید. به گفته فعالان، روز سه‌شنبه جدال خریداران و فروشندگان در بازار بالا گرفت.

روز گذشته، حجم معاملات ارزی افزایش یافت و هیجان بازار کمی بالا رفت.در چهارمین روز هفته، دلار با ۱۰ تومان افزایش به بهای ۴هزار و ۱۹۱ تومان رسید. به گفته فعالان، روز سه‌شنبه جدال خریداران و فروشندگان در بازار بالا گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، در این رویارویی، خریداران برنده نیمه اول روز بودند، حال آنکه از اواسط روز فروشندگان با افزایش عرضه در برابر رشد بیشتر قیمت مقاومت کردند. به این ترتیب، قیمت دلار از نقطه ۴هزار و ۱۸۶ تومان ابتدای روز تا نقطه ۴ هزار و ۱۹۵ تومان اوج گرفت ولی در نهایت در قیمت۴هزار و ۱۹۰ تومان به کار خود پایان داد.
رشد بهای دلار در بازار سکه نیز انعکاس یافت و فلز گران بهای داخلی توانست با ۷ هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و ۳۹۵ هزار تومان برسد. این در حالی بود که سکه روز دوشنبه هزار تومان افت را به ثبت رسانده بود. دامنه نوسانات سکه در روزهای اخیر تحت تاثیر ادامه حراج بانک کارگشایی کاهش یافته است، ولی روز سه شنبه افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی و ورود به محدوده هزار و ۲۶۰ دلار توان سکه برای رشد را بالا برد. با این حال، به گفته فعالان، برای بازگشت سکه به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان نیاز به ورود تقاضای بیشتری است. این در حالی است که ممکن است در حراج سکه امروز قیمت‌ها بار دیگر از مرز یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان فاصله بیشتری بگیرند.

شروع صعودی
روز گذشته دلار معاملات خود را با قیمت ۴‌هزار و ۱۸۶ تومان آغاز کرد که افزایشی ۵ تومانی نسبت به روز دوشنبه داشت. با این حال، این پایان کار دلار نبود و این ارز در کمتر از ربع ساعت وارد محدوده ۴هزار و ۱۹۰ تومان شد. پس از ورود این ارز به محدوده یاد‌شده، قیمت تا نقطه ۴ هزار و ۱۹۵ تومان نیز بالا رفت، ولی پس از آن راه کاهشی در پیش گرفت و در ایستگاه ۴هزار و ۱۹۱ تومانی به کار خود پایان داد. البته این قیمت نیز ۱۰ تومان بالاتر از روز دوشنبه بود و بیشترین افزایش این ارز از اواخر هفته گذشته محسوب می‌شد. روز سه‌شنبه قیمت یورو نیز افزایش یافت و با ۱۰ تومان رشد به بهای ۵هزار و ۱۰ تومان رسید. پوند دیگر ارز اروپایی نیز با افزایش ۵ تومانی روی قیمت ۵ هزار و ۶۸۵ تومان قرار گرفت. این در حالی بود که پوند در روزهای گذشته کاهش زیادی را به ثبت رسانده بود.

تحرک افزایشی‌ها
فعالان بازار ارز عوامل متفاوتی را در رشد قیمت دلار موثر دانستند. برخی بیشتر به کاهش سمت عرضه تکیه داشتند، حال آنکه گروه دیگری بیشتر به قدرت‌گیری سمت تقاضا اشاره می‌کردند. به گفته یکی از بازیگران ارزی، روز سه‌شنبه صرافی‌های منتخب بازارساز کمی دیرتر از روزهای قبل عرضه ارز را آغاز کردند. افزایشی‌های بازار از این فرصت استفاده کردند و با افزایش خریدها قیمت را بالا آوردند. گروه دیگری نقش دو دسته از معامله‌گران را در رشد قیمت برجسته می‌دانستند: معامله‌گران فردایی و بازیگران فنی. به گفته فعالان، معامله‌گران فردایی سعی داشتند با بالا آوردن قیمت در معاملات نقدی سود خود در معاملات آتی را رقم بزنند. افزون بر این، از نظر فعالان، بخشی از معامله‌گران فنی اعتقاد داشتند قیمت دلار در ۲روز ابتدایی هفته تنها یک اصلاح قیمتی را تجربه کرد و پس از آن بازار بار دیگر برای افزایش قیمت آماده شد. گروهی از معامله‌گران نیز باور داشتند تقاضای ژانویه هنوز به پایان نرسیده است و حتی با آغاز دی‌ماه فشار تقاضا بیشتر خواهد شد. از نظر آنها با رشد بیشتر تقاضا، دلار بار دیگر از سطح ۴ هزار و ۲۰۰ تومان عبور خواهد کرد. در حالی که عده‌ای از فعالان و بازیگران عوامل یاد شده را در رشد قیمت موثر دانستند، بخش زیادی از معامله‌گران رشد ابتدای روز نرخ حواله درهم را در افزایش دلار موثر دانستند. حواله درهم در میانه محدوده هزار و ۱۵۰ تومان آغاز به کار کرد و توانست با رشد خود سیگنال افزایشی به بازار داخلی انتقال دهد. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیمی دارند و به‌طور سنتی افزایشی یکی منجر به رشد دیگری می‌شود.

فشار کاهشی‌ها
به گفته فعالان، یکی از مهم ترین عواملی که در برابر صعود دلار به کانال ۴ هزار و ۲۰۰ تومان مقاومت کرد، فشار خالی‌فروشان ارزی بود. به گفته فعالان، خالی‌فروشان که انتظار رشد روز سه‌شنبه را نداشتند، از اواسط روز سعی کردند با بالا بردن فروش‌ها در برابر رشد بیشتر قیمت مقاومت کنند، چرا که افزایش قیمت‌ها می‌توانست آنها را دچار ضرر زیادی کند. در این میان، عده‌ای باور داشتند ورود بازارساز از حدود ساعت ۱۲ ظهر تحرکات افزایشی‌های بازار را کاهش داد. این در حالی است که عده دیگری نیز معتقد بودند، حجم تقاضا نسبت به اواسط آذرماه پایین‌تر آمده است. از نظر آنها نوسانات روز سه‌شنبه طبیعی بود و نشانی از هیجان در آن دیده نمی‌شد. به گفته یکی از فعالان، روز سه شنبه خبر شلیک موشک یمنی به سوی عربستان نیز نتوانست فضای بازار ارز داخلی را تغییر دهد. از نظر این دسته از فعالان، اگر معامله‌گران بازار انتظارات افزایشی داشتند، از این اخبار برای جوسازی و بالا بردن قیمت دلار استفاده می‌کردند. ولی روز گذشته خبری از تحرکات افزایشی پس از اعلام خبر یاد شده در بازار ارز نبود. یکی دیگر از نشانه‌هایی که در بازار تا حدی انتظارات معامله‌گران را مشخص می‌کرد، بالا بودن نرخ نقدی دلار نسبت به نرخ فردایی بود. این موضوع نشان دهنده آن بود که معامله‌گران انتظار افت قیمت‌ها در روزهای بعد را بیشتر محتمل می‌دانستند.

رشد سکه با کمک اونس و دلار
به نوشته دنیای اقتصاد،روز سه‌شنبه سکه تمام بهار آزادی در ساعات ابتدایی روز تا نقطه یک میلیون و ۳۹۶ هزار تومان بالا رفت. در ادامه روز قیمت کمی کاهشی شد و حتی به ابتدای مرز یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان نیز نزدیک شد؛ با این حال در ساعات انتهایی روز یک بار دیگر خریداران قدرت گرفتند و توانستند قیمت را تا نقطه یک میلیون و ۳۹۵ هزار تومان بالا بیاورند. بخشی از رشد سکه ناشی از افزایش بهای دلار بود. در این میان، رشد بهای اونس در بازارهای جهانی نیز نقش مهمی در نوسانات فلز گرانبهای داخلی داشت.روز سه‌شنبه، اونس طلا با توجه به فقدان عوامل تقویت‌کننده شاخص دلار در آستانه رسیدن به سقف دو هفته اخیر قرار گرفت. فلز زرد دیروز با قیمت ۱۲۵۵ دلاری فعالیت خود را در بازار آسیا- اقیانوسیه آغاز کرد و تا ساعت ۵ بعد از ظهرحتی به قیمت ۱۲۶۵ دلاری نیز صعود کرد. معامله‌گران فعال در بازارهای مربوط به دلار و طلا، تا عصر دیروز منتظر انتشار گزارش‌های مربوط به مسکن در آمریکا بودند و با نزدیک شدن به زمان نشر داده‌های جدید بر میزان احتیاطشان می‌افزودند؛ اما آنچه در جو کلی بازارها حس می‌شد، چربش قدرت یورو و فلز زرد نسبت به شاخص دلار بود. نرخ برابری یورو به دلار پس از آنکه صبح روز گذشته از عدد ۱۷۸/ ۱ واحدی استارت خورد تا عصر دیروز عدد ۱۸۲/ ۱ واحدی را نیز پشت سر گذاشت.
کارشناسان دو عامل تعیین‌کننده در بازار این هفته دلار را قرابت تعطیلات سال نوی میلادی و حواشی مربوط به تصویب لایحه نهایی مالیات و اشتغال جمهوری‌خواهان معرفی کردند. بسیاری از تحلیلگران بازارهای جهانی، اثر کریسمس را در این هفته به ضرر دلار پیش‌بینی کرده‌اند. آنها حجم معاملات دلاری را در روزهای آینده کاهشی قلمداد کرده، از خلوت شدن صف متقاضیان دلاری خبر دادند.ارزهای رمزنهاد رایج، سه‌شنبه را با عملکردهای متفاوت خود دنبال کردند. «اتریوم» که دومین ارز دیجیتالی از لحاظ ارزش بازار است در روزی که بیت‌کوین سیر نزولی داشت، رکوردشکنی کرد و برای نخستین بار قیمت ۸۶۳ دلاری را لمس کرد. افت ارزش بیت‌کوین بیشتر به فروکش تب راه‌اندازی بازارهای آتی مربوط بود.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=101041
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

جدال خریداران و فروشندگان در بازار ارز
جدال خریداران و فروشندگان در بازار ارز
جدال خریداران و فروشندگان در بازار ارز
جدال خریداران و فروشندگان در بازار ارز
جدال خریداران و فروشندگان در بازار ارز
جدال خریداران و فروشندگان در بازار ارز