رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی اقتصادی، از تصویب بیش از ۲۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون خبر داد.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی اقتصادی، از تصویب بیش از ۲۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، محمد خزاعی میزان سرمایه خارجی جذب شده را نیز۱۴ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: ۱۲ میلیارد دلار به صورت سرمایهگذاری مستقیم FDI و دیگر روشها بوده است.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه از میان همه هیأتهای خارجی که بعد از برجام به کشورمان آمدند، برخی مذاکرهها به انعقاد قراردادهای نهایی یا سرمایهگذاری و موافقتنامههای مالی منجر شد که در مذاکره دستگاههای اجرایی و بانکهای خارجی، نهایی شده است افزود: این طرحها در هیأت عالی سرمایه گذاری(بانک مرکزی، سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی اقتصادی ایران، اتاقهای بازرگانی و تعاون) به تصویب رسیده و مجوز یا ضمانتنامه هم صادر شده است. وی گفت: پس از مدتها مذاکره چند موافقتنامه مالی نهایی شد و به امضای بانکهای عامل کشور رسید که نخستین آن خط اعتباری ۸ میلیارد یورویی کره جنوبی بود که میتواند در طرحهای بخش خصوصی و دولتی استفاده شود.
خزاعی به امضای موافقتنامه سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری خط اعتباری با مؤسسه مالی سیتیک چین اشاره کرد و یادآور شد: قرارداد اعتباری یک میلیارد یورویی در سه هفته اخیربا بزرگترین بانک اتریش (اوبر بانک) نهایی شد و آخرین آن هم خط اعتباری قابل تمدید و گردشی با دنسکه بانک دانمارک به ارزش ۵۰۰میلیون یورو است.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی اقتصادی به امضای موافقتنامه مالی با روسیه که بخشی از آن تأمینکننده اعتبار پروژه بزرگ احداث نیروگاه در جنوب کشور است اشاره کرد و گفت: خط اعتباری دیگری هم هند برای توسعه چابهار اختصاص داده است.
به گفته خزاعی علاوه بر اینها موارد دیگری هم بین بانک مرکزی با دو تا سه کشور اروپایی و آسیایی در حال مذاکره است که امید میرود بر میزان سرمایهگذاری خارجی کشور بیفزاید.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: منابع مالی برای پروژههایی که مذاکرههای آن را بخشهای خصوصی و دولتی انجام دادهاند و سرمایهگذاران خارجی اعلام آمادگی کردهاند بتدریج تأمین میشود.
وی افزود: اگر بوروکراسیهای اداری کشور کاهش و فضای کسب و کار بهبود یابد، روند استفاده از این منابع مالی سرعت میگیرد.
خزاعی تأکید کرد: بخش فاینانسها و توافق با بانکهای خارجی تا زمانی که منابع برای پروژهای درخواست نشود، هیچگونه بدهی برای کشور ایجاد نمیکند.
به گفته معاون وزیر اقتصاد طبق برنامه ششم و بودجه امسال وزارت اقتصاد و بانک مرکزی موظف شدهاند سالانه ۳ میلیارد دلار سرمایه از منابع خارجی جذب کنند.
استفاده از خطوط اعتباری بانکهای خارجی در طرحهای زیربنایی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه وامهای تجاری و خطوط اعتباری فرق میکند، گفت: از خطوط اعتباری بانکهای خارجی برای اجرای طرحهای زیربنایی و مصوب شورای اقتصاد استفاده میشود.
خزاعی افزود: از اینگونه خطوط اعتباری برای اجرای طرحهایی مانند نیروگاه و خطوط راهآهن استفاده میشود و بخشی از آن میتواند صرف خرید تجهیزات مورد نیاز همان پروژه شود.
وی تأکید کرد: پول در اختیار یک دستگاه دولتی یا بخش خصوصی قرار نمیگیرد تا هر گونه مایل باشد هزینه کند و نمیتوان برای خرید کالای مصرفی یا تجاری استفاده کرد. همچنین تخصیص اعتبار با نظارت شورای اقتصاد، بانک مرکزی و بانک عامل صورت میگیرد.
معاون وزیر اقتصاد درباره نرخ سود و زمان بازگشت سرمایههای خارجی جذب شده نیز گفت: به طور معمول در موافقتنامهها حدود نرخ بهره و شرایطی تعریف میشود اما در پروژهها از نیم تا یک درصد تفاوت میکند.
تصمیم ترامپ تأثیری بر اجلاس بانک جهانی ندارد
محمد خزاعی میگوید: اعتماد کشورها به ایران افزایش یافته وآنها متوجه شدهاند که برای جذب منافع اقتصادی خود مستقل از غرب فکر کنند و در قبال تحولات سیاسی غرب، عکسالعمل خود را داشته باشند.
خزاعی در گفتوگو با ایرنا، در پاسخ به این سؤال که آیا تصمیم روز جمعه ترامپ درباره برجام و ایران تأثیری بر فعالیت هیأت ایرانی و همچنین اجلاس سالانه بانک جهانی خواهد داشت؟ گفت: بانک جهانی همچون سازمان ملل و سایر مؤسسات بینالمللی، مؤسسهای است که بیش از ۱۹۰ کشور عضو آن هستند. البته برخی کشورها و قدرتها میتوانند از حق رأی یا نفوذی که دارند در بعضی از تصمیمگیریها تأثیرگذار باشند اما در روند برگزاری اجلاس و دیدارها هیچ گونه تأثیری ندارند.
رئیس کل سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی اقتصادی افزود: این دیدارها بر اساس روابط دوجانبهای که بین جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورها وجود دارد، انجام میشود و در اجلاسهای بینالمللی هم هر کشور به بیان دیدگاهها و مباحث خود درباره موضوع اجلاس میپردازند لذا این تصمیم هیچ ارتباط و تأثیری بر این اجلاس نخواهد داشت.
منبع: ایران