با توجه به اینکه معمولا موسسات فاقد مجوز، خبری در خصوص وجود سوء استفاده مالی در شعبات خود اعلام نمی کنند، دستیابی و انتشار اینگونه موضوعات، جزء موارد نادر در فضای خبری و اقتصادی کشورمان محسوب می شود.

به دلایلی که نیازمند استدلال ها و بررسی های فراوان است، شهر مشهد بزرگترین مرکز موسسات اعتباری و نهادهای غیربانکی در حوزه پولی محسوب می شود که تاکنون برخی از آنها مانند موسسه عسکریه (ملل) موفق به دریافت مجوز، برخی مانند موسسه میزان منحل و برخی دیگر مانند موسسه ثامن الائمه در حالتی بینابین و در تدارک ایجاد شرایط لازم جهت دریافت مجوز هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول به نقل از صبحانه، با توجه به تلاش و برنامه ریزی مسئولان بانک مرکزی در سالهای اخیر جهت نظام مند کردن فعالیت موسسات مالی و مقابله با نهادهای غیرمجاز، تاکنون چندین موسسه اعتباری موفق به دریافت مجوز شده اند که بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی، تنها موسسات اعتباری عسکریه، کوثر مرکزی، نور و کاسپین (علاوه بر موسسه با سابقه توسعه) در این دسته قرار می گیرند و سایر موسسات، فاقد مجوز هستند.

در این میان، نام دو موسسه طی ماههای اخیر بیش از دیگران شنیده می شود که تشابهاتی نیز در نام خود دارند. موسسه ثامن الحجج و ثامن الائمه. موسسه ثامن الحجج به دلایل مختلف، توسط بانک مرکزی منحل و تعهدات آن به بانک پارسیان محول شد که البته این موضوع با انتقاد و اعتراض بخشی از سپرده گذاران این موسسه نیز همراه شده است.

اما وضعیت موسسه ثامن الائمه متفاوت است. موسسه اعتباری ثامن با نام قبلی تعاونی اعتباری ثامن ‌الائمه در دی ‌ماه ۱۳۷۶ تاسیس و راه‌ اندازی شده و اولین شعبه این تعاونی در تیرماه همان سال در مشهد مقدس افتتاح شده است. این موسسه پیرو مجوز اخذ شده از سوی بانک مرکزی در سال گذشته که به امضای حمید تهرانفر (معاون برکنار شده بانک مرکزی طی روزهای اخیر) رسیده، موافقت با عرضه سهام موسسه اعتباری ثامن برای آغاز پذیره ‌نویسی اعلام شده؛ موضوعی که هنوز به مرحله عرضه نرسیده است.

با این گام مهم موسسه اعتباری ثامن با انجام پذیره ‌نویسی، گام مهمی به سمت دریافت مجوز رسمی بر خواهد داشت. به همین خاطر، موسسه ثامن در گزارشی به سازمان بورس، نسبت به اعلام و گزارش صورت های مالی سال ۹۴ خود اقدام کرده است.

بررسی این صورت های مالی، موارد مهمی را آشکار می کند که از جمله آن، سودمند بودن این موسسه در سال گذشته است که در نهایت عدد قابل توجه ۲۸۳ میلیارد تومان را رقم زده است. همچنین این موسسه دارای ۵۷۰ شعبه ثبت شده است که از برخی بانک های دولتی نیز این تعداد بیشتر است.

اما در کنار این ارقام قابل توجه که نشان از رشد و توسعه فعالیت این موسسه دارد، برخی نکات نیازمند تحلیل و ارائه توضیحات بیشتر نیز به چشم می خورد. به عنوان مثال، در بخش اعلام “نسبت کفایت سرمایه” موسسه ثامن که از تقسیم سرمایه پایه بانک به دارایی های موزون شده بر حسب ریسک به دست می آید، الزامات بانک مرکزی تاکید ادر که این رقم باید “حداقل ۸ درصد” باشد اما بر اساس اعلام این موسسه به سازمان بورس، این رقم در پایان سال ۱۳۹۳ به عدد ۲ رسیده اما در سال ۱۳۹۴، میزان آن “۱.۴۴ درصد” ذکر شده است.

در بخش دیگری از این گزارش نیز ضمن اعلام طلب های این موسسه از اشخاص مختلف، از ثبت ۳۲ میلیارد ریال سوء استفاده مالی در این موسسه طی سال مالی ۱۳۹۳ خبر داده شده است که این رقم در سال ۱۳۹۴ به ۱۸ میلیارد ریال کاهش پیدا کرده است.

با توجه به اینکه معمولا موسسات فاقد مجوز، خبری در خصوص وجود سوء استفاده مالی در شعبات خود اعلام نمی کنند، دستیابی و انتشار اینگونه موضوعات، جزء موارد نادر در فضای خبری و اقتصادی کشورمان محسوب می شود.

با توجه به اشراف و پیگیری های مسئولان نهادهای نظارتی مانند بانک مرکزی روی فعالیت های موسسات فاقد مجوز یا تازه متولد شده، می توان اطمینان حاصل کرد که منافع سپرده گذاران و سهامداران این موسسات تا حد زیادی تضمین شده است، اما به نظر می رسد افزایش بازرسی ها و رصد نحوه عملکرد تمامی نهادهای مالی بویژه اینگونه موسسات، در افزایش رضایت مردم از مسئولان دولتی و قضایی، نقش چشمگیری دارد.

 

کشف سوء استفاده میلیاردی در موسسه اعتباری فاقد مجوز +سند

 

برای پیوستن به کانال تلگرامی “اخبارپول” اینجا کلیک کنید.

 

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=79732
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :
  1. زهرا گفت:

    مشهدی ها فقط هنرشون سوئ استفاده از اسم امام رضا و جلب اعتماد مردم است(موسسه ثامن الائمه ). بعد که خرشون از پل گذشت مال مردم رو بالا میکشند . توی میزان هم از اعتبار قوه قضاییه و بانک مرکزی مایه گذاشتن و هزارن نفر رو بدبخت کردند.
    یاد اون دست فروش های مشدی کنار حرم امام رضا میفتم که با قسم دروغ یک جنس بنجول مثل چاقو یا انگشتر رو به صد برابر قیمت خرید به زوار بخت برگشته غالب میکنن.

  2. رضا گفت:

    سوء استفاده ۳۰۰۰ میلیارد تومانی در بانک صادرات و ملی و خاوری که خیلی مهم تر بود!!!!

    ۳۳ میلیارد تومن در برابر بزرگی و قدرت این موسسه و سلامت کارکنان اون بسیار قابل تقدیر هست

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

کشف سوء استفاده میلیاردی در موسسه اعتباری فاقد مجوز
کشف سوء استفاده میلیاردی در موسسه اعتباری فاقد مجوز
کشف سوء استفاده میلیاردی در موسسه اعتباری فاقد مجوز
کشف سوء استفاده میلیاردی در موسسه اعتباری فاقد مجوز
کشف سوء استفاده میلیاردی در موسسه اعتباری فاقد مجوز