بررسی ها نشان می دهد طی دو روزگذشته برخی سرمایه گذاران خرد، بازار ارز را جایگزین بازار سرمایه کرده اند.

سفارش خرید سهام

بررسی ها نشان می دهد طی دو روزگذشته برخی سرمایه گذاران خرد، بازار ارز را جایگزین بازار سرمایه کرده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir) به نقل از خبرآنلاین، طی دو روزگذشته موج تازه ای برای انتقال سرمایه ها به سمت بازار ارز آغاز شده است. برخی تحلیلگران بازار چنین اقدامی را تا حدودی هدفمند ولی بدون برنامه ریزی قبلی می دانند. پس از انتشار اطلاعات تازه در مورد مذاکرات هسته ای، شاخص بورس روند نزولی را آغاز کرده است ولی از روزشنبه، موجی از تغییر جهت سرمایه ها در بازار ایجاد شده است. فعالان بازار نقل می کنند، نگرانی از آینده قیمت دلار و نفت دلیل اصلی انتقال دارایی ها به بازار ارز است. رئیس کل بانک مرکزی شب قبل در گفت و گوی خود به فعالان اقتصادی اطمینان داد که حتی با وجود کاهش قیمت نفت بازهم ورودی دلار به کشور کم نمی شود.

با این وجود گمانه زنی های در سطح بازار نشان می دهد که اصلی ترین بخش تحلیل ها حکایت از رشد بیشتر قیمت دلار دارد. با این حال برخی کارشناسان اقتصادی مانند سعید لیلاز در گفت و گو با خبرآنلاین نقل می کنند:« روند صعودی قیمت دلار تداوم ندارد و قیمت ها می تواند کمی تعدیل شود.» برهمین اساس از ابتدای امروز سرمایه گذاری در بازار ارز با ریسک نسبی همراه شده است چراکه در صورت کاهش قیمت دلار تا مرز ۳ هزار و ۳۰۰ تومان، زیان مالی برای خریداران دلار ۳ هزار و ۴۰۰ تومانی ایجاد می شود. در حال حاضر با وجود اینکه تحلیل ها از کاهش ورودی دلار به اقتصاد کشور خبر می دهد ولی گفته های رئیس کل بانک مرکزی مانعی را در برابر رشد بیشتر قیمت ها ایجاد کرده است.

با این وجود برخی تحلیل ها نیز تایید می کند که طی روزهای آینده فعالیت های شرکت های پتروشیمی می تواند فضای حاکم بربازار ارز و بازار سرمایه را تغییر دهد. دلار طی شش روزگذشته به میزان ۸ درصد بازدهی داشته است. البته گزارش میدانی خبرآنلاین از بازار استانبول تایید می کند قدرت نقدشوندگی دلار به شدت کاهش یافته است. در حال حاضر به غیر از فعالان اقتصادی که نیاز به خرید و فروش ارز دارند، صرافان نه ارزی خرید می کنند و نه می فروشند. برهمین اساس با وجود رشد قیمت دلار، بازدهی ۸ درصدی برای این ارز مطرح معنای نقدشوندگی ندارد.

اما دلار در حالی قدرت گرفته که گزارش سازمان بورس نشان می دهد شاخص بورس امروز بازهم کاهش داشته است. شاخص کل با ۱۰۵۵ واحد کاهش (۴۴ / ۱ درصد) به رقم ۷۲۱۸۹ واحد رسید.

شاخص بازار اول با ۸۵۰ واحد کاهش به رقم ۵۳۲۹۸ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۱۵۹۷ واحد کاهش عدد ۱۴۱۲۰۵ واحد را تجربه کرد. همچنین بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل را صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک ملت، گروه مپنا، بانک تجارت، بانک صادرات، مخابرات ایران، سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و ایران خودرو به خود اختصاص دادند.

همچنین در پایان معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت های سیمان آرتا اردبیل با توجه اعلام پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳۹۴/۰۹/۳۰،شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به ۱۳۹۳/۱۲/۲۹، حق تقدم شرکت بیمه پارسیان با توجه به اعلام مهلت پذیره نویسی، پارس مینو پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده مبنی برتصویب افزایش سرمایه و محور سازان ایران خودرو پس از برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده مبنی بر انتخاب اعضای هیات مدیره بازگشایی شد.

از سویی دیگر نماد معاملاتی شرکت مارگارین با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم متوقف شد.

در بازار بدهی ۵۱۰۰۶ برگه از نمادهای اوراق اجار فولاد کاوه جنوب کیش ( صکاوه ۷۰۶۱)، اوراق مشارکت شهرداری شیراز ۱۳۹۳(مشیر۶۱۲۱)، شهرداری شیراز(۹۴۱۲۱)، گواهی سپرده لیزینگ رایان سایپا (رایان ۵۱۲۱) و اوراق مشارکت تولید اتومبیل سایپا (مساپا ۹۵۵۱) به ارزش بیش از ۵۱ میلیارد ریال معامله شد.

در این بازار تعداد ۱۳۰۰۰۰ اوراق اختیار فروش بانک صادرات ایران به ارزش بیش از ۹ میلیون و ۳۶۰ هزار ریال، تعداد ۱۸۸۳۵۰اوراق اختیار فروش مخابرات ایران به ارزش بیش از ۳۲ میلیون و ۷۷۲ هزار ریال و ، تعداد ۲۰۷۹۲ اوراق اختیار فروش ارتباطات سیار ایران به ارزش بیش از ۲۷ میلیون و ۶۳۲ هزار ریال مبادله شد.

این در حالی است که تعداد ۸۰۰ واحد از صندوق سرمایه گذاری صنوین (صنوین۱) به ارزش بیش از ۹ میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت. بررسی ها نشان می دهد حتی با وجود کاهش قیمت دلار در بازار هنوز امکان عملیاتی برای رشد شاخص بورس ایجاد نشده است.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=51722
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

سرمایه ها از بورس به سمت دلار می رود؟
سرمایه ها از بورس به سمت دلار می رود؟
سرمایه ها از بورس به سمت دلار می رود؟
سرمایه ها از بورس به سمت دلار می رود؟
سرمایه ها از بورس به سمت دلار می رود؟