صبح امروز نمایندگان مجلس با پیشنهاد الحاقی به تبصره ۲ بودجه ۹۳ مبنی بر افزوده شدن ۵۰۰ ریال نرخ تسعیر ارز حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی مخالفت کردند.
به گزارش پول پرس، صبح امروز جلسه صحن علنی برای بررسی جزئیات لایحه بودجه ۹۳ کشور تشکیل و پیشنهاد محمد قسیم عثمانی عضو کمیسیون تلفیق در خصوص پیشنهاد الحاقی به تبصره ۲ ماده واحده مطرح شد. بر این اساس پیشنهاد شده بود به نرخ تسعیر ارز حاصل از صادرات نفت و میعانات گازی ۵۰۰ ریال اضافه و منابع حاصل از این افزایش، ۴۰ درصد ظرف آسفالت راههای روستایی، ۳۰ درصد صرف تامین آب شرب بهداشتی روستاها، ۲۰ درصد ساخت فضای آموزشی و ۱۰ درصد صرف ساخت و بهسازی خانههای بهداشت روستایی شود.
در ادامه لاهوتی به عنوان مخالف این پیشنهاد الحاقی گفت: تغییرات ارزی در کشور فراموش نشده و باید برای رسیدگی به مشکلات آب، بهداشت و فضای آموزشی روستائیان که موضوع بحق درستی است باید از منابع دیگر استفاده کرد و اینکه ۵۰ تومان به نرخ تسعیر ارز افزوده شود درست نیست و هرجا اعتبار، کمبود اعتبار داشته باشیم با بی ثبات کردن نرخ ارز آن را حل کنیم. اکنون فضای نرخ ارز آرامشی است و باید به یک عدد واحد و ثابت برای آن برسد.
ایرج ندیمی موافق پیشنهاد الحاقی گفت: اینطور نیست که با ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار واردات، افزایش ۵۰۰ ریالی نرخ تسعیر ارز تاثیری روی آن داشته باشد اما روستائیان کشور بیشتر از همه حق دارند و مظلومیت داشته و همین که بعد از ۳۰ سال میخواهیم راه و آب برایشان درست کنیم نشان از مظلومیت به آنها با کمک به این بخش مهاجرت کم شده و ثبات منطقهای و جمعیتی ایجاد میشود چرا روستائیان نباید آب، بهداشت، بیمارستان داشته باشند و میخواهیم در دهه فجر به همه روستائیان و تولید کنندگان پیام درستی بدهیم که چرم سارشان نشویم و در حال حاضر به تحلیلهای مخالفان گوش نکنیم و این مجلس روستایی است و به پیشنهاد رای خواهد داد.
به گزارش فارس، در ادامه دژپسند نماینده دولت با بیان اینکه پیوند بین مالی عمومی و بینالملل بسیار مهم است و برای اقتصاد ایران مبتنی بر نفت بوده خطرناک است و به طور وحشتناکی اثر تخریبی دارد، آنچه در بودجه وجود دارد تعیین نرخ ارز نیست و به طور یقین این موضوع آثار تخریبی خود را با بیثباتی ارز ایجاد میکند. نظام بودجه ریزی کشور به این پیشنهادات بهم میخورد.
در ادامه، سخنگوی کمیسیون تلفیق تصریح کرد: یکی از اشکالاتی که به کلیات ارز گرفته شد بالا بودن نرخ تسعیر ارز است و در حال حاضر براساس قانون، این نرخ شناور مدیریت شده بوده و نرخ تسعیر ارز در قانون بودجه نداریم. دغدغه آبرسانی به روستائیان در تبصره ۲ لایحه بودجه محقق شده و سرانه مدارس و بهسازی هرکدام ۱۰۰ میلیارد تومان و برای آب شرب مبالغی نیز در نظر گرفته شده است.
در پایان، این پیشنهاد با رای گیری نمایندگان رد شد.
انتهای پیام