همیشه احتیاج به کمک های مالی در مردم وجود دارد و یکی از راه های اصلی به دست آوردن این کمک ها گرفتن وام های مختلف از بانک ها است که دردسرهای بسیار زیادی دارد.
این روزها گرفتن وام از بانک ها از شکستن شاخ بسیاری از غول های شاهنامه نیز سخت تر است و همچنین بازپس دادن آن ها نیز ممکن است برای بسیاری از مشتریان سخت باشد.
این مشکل خود به تنهایی می تواند دلیلی باشد تا به فکر ایجاد یک صندوق قرض الحسنه خانوادگی بیافتید تا بتوانید یک بانک کوچک را در دل خانواده خودتان داشته باشید.
صندوق های خانوادگی دیگر مشکل های کوچکی مانند داشتن ضامن و یا قرار دادن وثیقه ندارند و همچنین در هر زمانی که بخواهید می توانید به سراغ آن رفته و از اندوخته های خودتان وامی برداشت کنید. البته برای داشتن یک صندوق خانوادگی باید به نکات مختلفی نیز توجه داشته باشید که در ادامه به آن ها می پردازیم:

گام اول در ایجاد صندوق قرض الحسنه
ابتدای شروع هر کاری باید اعضای آن مشخص باشند و همچنین مسئولین و افرادی که سرمایه خود را در این صندوق قرار می دهند باید شناخته شوند تا تصمیم های آینده را بتوان به درستی گرفت. پس از مشخص شدن اعضا و تعداد آن ها باید میزان سهم مشارکت افراد مشخص شود تا صندوق همیشه با یک نظم خاصی به کار خودش ادامه دهد.
بهتر است در ماه های اول و البته سال اول سهم ها از میزان کمتری آغاز شوند تا فشار زیادی در ابتدای این برنامه به خانواده ها وارد نشود. همچنین تا زمان آمادگی خانواده ها به شرایط این صندوق مقداری زمان لازم است که باید به آن توجه خاصی شود.

شرایط اصلی و اساسنامه صندوق
در گام دوم برای تشکیل یک صندوق قرض الحسنه باید شرایط و اصولی به ثبت برسد که این اصلو هر کدام باعث افزایش روند کاربردی صندوق و همچنین آرامش خاطر اعضای آن می شود.
نکته دوم داشتن یک اساسنامه ثبت شده است که وجود آن یکی از ملزومات ایجاد یک صندوق می باشد. اساسنامه باید با مشورت با کل اعضا تنظیم شود و به تصویب اکثریت آرا نیز برسد تا دیگر هیچگونه شک و شبه ای در آن وجود نداشته باشد.
هر اساسنامه ای دارای چند بند خاص است که در تمامی اساسنامه های قرض الحسنه می توان آن ها را دید که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
۱- در ابتدای آغاز به کار قرض الحسنه تا ۶ یا ۱۲ ماه هیچ وامی به اعضا اعطا نمی شود و آن ها باید بعد از گذشت این مدت و رسیدن به مرز اصلی می توانند تقاضای دریافت وام کنند.
۲- بهتر است تا وام هایی که پرداخت می شود با میزان ورودی صندوق جور باشد. برای مثال در صندوقی که تنها ۱۰۰ هزار تومان پول قرار دارد دادن وان های ۹۰ هزار تومانی غیر قابل باور است.
۳- مقداری برای اختیاط باید در صندوق به طور دائمی موجود باشد . به این مقدار باقی مانده رسوب صندوق نیز گفته می شود که باعث می شود تا در صورت الزام به افراد نیاز مند داده شود.
۴- مبلغ ورودی و پرداختی اعضا بهتر است با پایان هر دوره که بهتر است هر سال باشد افزایش پیدا کند. با توجه به گران شدن اجناس و همچنین قوت گرفتن صندوق این کار بسیار واجب است.
۵- وجود یک هیئت مدیره مصوب و همچنین بازرس برای صندوق الزامی است. این افراد به گزارشات افراد رسیدگی می کنند و گزارشات را به مسئولین صندوق اطلاع می دهند.

منبع: باشگاه خبرنگاران


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=14253
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

نیاز به بانک بدون ربا
نیاز به بانک بدون ربا
نیاز به بانک بدون ربا
نیاز به بانک بدون ربا
نیاز به بانک بدون ربا