معاون بنیاد مسکن با اشاره به گرمای هوا در جنوب کشور و نیاز خانوار به سیستم سرمایشی گفت: خوشبختانه بخشی از لوازم خانگی مردم در جریان سیل اخیر حفظ شده‌است به ویژه کولر که در ارتفاع قرار می‌گیرد جریان سیل کمتر به این تجهیزات آسیب وارد کرده‌است. بنابراین عموما کولرها قابل استفاده هستند.

تسهیلات ارزان قیمت

به گزارش اخبارپول، عزیزاله مهدیان در گفت‌وگو با ایلنا درباره میزان پرداخت تسهیلات به سیل‌زدگان برای بازسازی واحدهای مسکونی اظهار کرد: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض به سیل‌‌زدگان برای بازسازی واحدهای مسکونی به تازگی آغاز شده و در این مدت ۲۳ هزار و ۳۰۰ خانوار به بانک معرفی شده‌‌اند و هزار و ۴۸۵ پرونده تقاضای وام با بانک عامل به مرحله عقد قرارداد رسیده‌ است.

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه روند پرداخت تسهیلات در بانک‌ها کُند است، ادامه‌ داد: مذاکراتی برای افزایش پرداخت وام با بانک‌ها داشته‌ایم. مقدمات فراهم شده است. بانک‌ها با مشکلات ساختاری مواجه بوده و در حال برطرف سازی این مشکلات هستند برخی از بانک‌ها برای سرعت دهی به پرداخت وام در حال افزایش نیرو و افزایش شعب خود هستند.

معاون بنیاد مسکن بیان کرد:‌ بانک‌ها قول داده‌اند تا پایان خرداد ماه امسال تمام عقد قراردادها برای اعطای تسهیلات را انجام دهند.

مهدیان اظهار کرد: بیش از ۱۷۰ هزار واحد پس از وقوع سیل باید تعمیر یا احداث شوند و اکثر این واحدها یک وام تعمیر و احداث و یک وام معیشتی دریافت می‌کنند بنابراین برای هر واحد دو قرارداد تسهیلات بانکی منعقد می‌شود.

وی با اشاره به سقف تسهیلات بنیاد مسکن برای بازسازی مناطق سیلزده، گفت: سقف تسهیلات در نظر گرفته شده برای بازسازی واحدهای مسکونی در مناطق سیل‌زده که از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت می‌شود حدود ۶ هزار میلیارد تومان است اما سقف تسهیلات ارائه شده در تمامی بخش‌ها به ۱۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

معاون بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که واحدهای احداثی چه زمانی به مردم تحویل می‌شود، ابراز کرد: تا پایان امسال واحدهای احداثی و تعمیری به مردم تحویل داده خواهد شد.

مهدیان با بیان اینکه خانوارهایی که در دسته واحدهای تعمیری قرار می‌گیرند پس از تعمیر در واحدهای خودشان مستقر می‌شوند، اضافه کرد: برای اسکان موقت مالکان واحدهای احداثی هم پیش‌بینی کرده‌ایم که تسهیلات اسکان موقت به مردم ارایه شود. این تسهیلات در مناطق روستایی تا سقف ۶ میلیون تومان و در شهرها تا سقف ۱۲ میلیون تومان در حال پرداخت است.

وی با تاکید بر اینکه قرار بر این نیست که به خانوار برای اسکان موقت کانکس داده شود، متذکر شد: تخریب منازل پس از وقوع سیل به حدی نبوده‌ است که امکان سکونت در آن وجود نداشته‌ باشد. خانواده‌ها می‌توانند در بخشی از واحد مسکونی خود زندگی کنند تا تعمیرات مورد نیاز انجام شود از سوی دیگر امکان اجاره هم وجود دارد و افراد می‌توانند از تسهیلات مذکور برای اجاره یک واحد سالم استفاده کنند.

معاون بنیاد مسکن با اشاره به گرمای هوا در جنوب کشور و نیاز خانوار به سیستم سرمایشی یادآور شد: خوشبختانه بخشی از لوازم خانگی مردم در جریان سیل اخیر حفظ شده‌است به ویژه کولر که در ارتفاع قرار می‌گیرد جریان سیل کمتر به این تجهیزات آسیب وارد کرده‌است. بنابراین عموما کولرها قابل استفاده هستند.

وی در پاسخ به این سوال چه فکری برای اسکان موقت افرادی که هنوز در چادر مستقر هستند، شده است؟ اظهار کرد: اسکان سیل‌زده‌ها در چادر قابل توجه نیست. بسیاری از استان‌ها هم اعلام کرده‌اند چادرها جمع‌آوری شده‌اند و مردم در واحدهای مسکونی مستقر شدند.

مهدیان با تاکید براینکه نیازی به استقرار سیل‌زد‌گان در کانکس نیست، گفت: اولا تعداد واحدهایی که غیر قابل سکونت باشند بسیار کم است. دوم اینکه با توجه شرایط اقتصادی کشور ارائه کانکس دیگر امکانپذیر نیست البته ضرورت هم ندارد.

وی خاطرنشان کرد:‌ در حال حاضر جمع‌آوری کانکس در کرمانشاه به یک معضل تبدیل شده‌است. تعداد قابل توجهی از کانکس‌ها در شهرها و روستاهای مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بلااستفاده باقی‌مانده است.


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=131850
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

معرفی ۲۳ هزار و ۳۰۰ خانوار سیل‌زده به بانکها برای دریافت تسهیلات
معرفی ۲۳ هزار و ۳۰۰ خانوار سیل‌زده به بانکها برای دریافت تسهیلات
معرفی ۲۳ هزار و ۳۰۰ خانوار سیل‌زده به بانکها برای دریافت تسهیلات
معرفی ۲۳ هزار و ۳۰۰ خانوار سیل‌زده به بانکها برای دریافت تسهیلات
معرفی ۲۳ هزار و ۳۰۰ خانوار سیل‌زده به بانکها برای دریافت تسهیلات