در جلسه مجمع عمومی راه‌آهن، رئوس اهداف و بودجه شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در سال۹۸ پذیرفته و به تصویب رسید.

بودجه

به گزارش اخبارپول، در این جلسه که با حضور سعید محمد زاده مدیر عامل راه‌آهن، غلامرضا سلامی مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور حسابداری و حسابرسی، اعضای هیات مدیره، معاونین و مدیران شرکت راه‌آهن، نمایندگان سازمان برنامه وبودجه و وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و راه و شهر سازی برگزار شد، اهداف، عملکرد و برنامه های پیشنهادی راه‌آهن برای افزایش ظرفیت جابجایی بار و مسافر و بودجه اصلاحی سال ۹۷ و بودجه پیشنهادی سال ۹۸ مورد بحث و بررسی حاضرین قرار گرفت و در نهایت با پذیرش پیشنهادات هیات مدیره، مجمع عمومی راه‌آهن بودجه اصلاحی سال ۹۷ و پیشنهادی سال ۹۸ تصویب شد.

نقش موثر راه‌آهن در تحقق اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم‌ها
سعید محمدزاده مدیرعامل راه‌آهن در این جلسه با اشاره به همزمانی تشکیل این جلسه با اعمال مجدد تحریمهای آمریکا علیه ایران اظهار کرد: یکی از موارد تحریمی کشور شقوق مختلف حمل و نقل است و در این میان راه آهن با ظرفیت های ویژه خود می تواند فشارهای ناشی از تحریم را جبران کند.

وی با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر مفهوم اقتصاد مقاومتی، اضافه کرد: اگر به زیر بنا و عملکرد شبکه ریلی توجه کنیم می توانیم این مفهوم را به خوبی درک کنیم.

محمد زاده با بیان اهمیت نقش شبکه ریلی در حفظ امنیت تجاری کشور اضافه کرد: در ارتباطات ایران با اروپا، چین، روسیه و بسیار از کشورهای مبدا و مقصد تجارت، استفاده از حمل و نقل ریلی می تواند بسیار مثمرثمر باشد.

مدیرعامل راه‌آهن با تاکید بر اهمیت صرفه جویی در شرایط فعلی کشور گفت: یکی از اهداف امریکا برای تحت فشار قرار دادن کشورمان، موضوع درآمدهای اقتصادی است و صرفه جویی بالای راه‌آهن در مصرف سوخت و انتقال بار از جاده به ریل در این کمک به این مسئله بسیار تاثیر گذار است.

وی تاکید کرد: اگر بارهای ریلی از جاده به ریل منتقل شود، تنها در حوزه صرفه جویی سوخت به ازای هر تن کیلومتر ۳۵ سی‌سی و ۲۰ سی‌سی به ازای هر نفر کیلومتر مسافر دور برد و در مورد مسافران حومه ای، نزدیک به ۸۰ سی سی صرفه جویی سوخت داریم.

محمدزاده با بیان اینکه هم اکنون راه‌آهن علاوه بر حمل بار موجود، ظرفیت حمل بیش از ۳۰ میلیارد تن کیلومتر بار بیشتر را دارد، افزود: این امر می تواند ۷۵۰ میلیون دلار صرفه جویی سوخت برای کشور به دنبال داشته باشد .
مدیرعامل راه‌آهن با تاکید بر اینکه بودجه راه‌آهن با توجه به اهداف یاد شده طراحی و ترسیم شده افزود: با توجه به این موضوع اهداف راه‌آهن در سال ۹۸ ترسیم شده و تسهیل حمل و نقل در حوزه بار و مسافر را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه در بودجه پیشنهادی راه‌آهن به مواردی برای افزایش ظرفیت شبکه ریلی باری در سال ۹۸ اشاره شده، تشریح کرد: برای رسیدن به اهداف برنامه مندرج در برنامه ششم محدودیت ناوگان و ظرفیت داریم که نیاز است این محدودیت‌ها بر طرف شود و به نظر می‌رسد بسیاری از پیشنهادات راه‌آهن دست یافتنی است.

تشریح ملزومات مورد نیاز راه‌آهن برای افزایش ظرفیت
سعید رسولی عضو هیات مدیره شرکت راه‌آهن هم با ارائه گزارش اهداف و بودجه پیشنهادی راه‌آهن در سال ۹۸ و اصلاحیه بودجه سال۹۷ گفت: در تدوین این گزارش دو مسئله اهداف واقعی و دست یافتنی و درآمدهای راه‌آهن از یک سو و الزامات اهداف برنامه های بالا دستی از جمله برنامه ششم از سوی دیگر در نظر گرفته و بررسی شده است.

وی با تشریح برنامه و عملکرد راه‌آهن در حمل بار و مسافر در سالهای ۹۶ و ۹۷ و رئوس برنامه سال ۹۸ خاطر نشان کرد: در شش ماهه ابتدای سال ۹۷، ۲۳.۸ میلیون تن بار توسط شبکه ریلی حمل شده است که این میزان نسبت به عملکرد سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

رسولی همچنین با بیان عملکرد جابجایی بار در بخش بین الملل و ترانزیت، یادآورشد: با برنامه های تدوین شده در راه‌آهن به ویژه برنامه های معاونت بهره برداری و ارتقای بهره وری می توانیم تا ۶۳ میلیون تن را در جابجایی بار داخلی محقق کنیم و پیش بینی می کنیم تا پایان سال ۲۰ میلیون نفر جابجایی داشته باشیم. وی از جابجایی ۳.۱۵ میلیون نفر مسافر حومه ای در شش ماهه اول خبر داد و گفت: پیش بینی می کنیم که تا پایان امسال ۷ میلیون نفر تا پایان سال جابجایی داشته باشیم.

عضو هیات مدیره راه‌آهن از راه اندازی خطوط چهارم تهران- کرج و تهران- گرمسار در نیمه های سال آتی و اضافه شدن تعدادی ریل باس به این خطوط خبر داد و ابراز امیدواری کرد: در سال آتی حمل و نقل مسافر حومه ای به ۸ میلیون نفر برسد.

وی همچنین در ادامه با تشریح ملزومات مورد نیاز جهت افزایش ظرفیت شبکه ریلی در سال ۹۸ بیان کرد: احدث۱۰۲ کیلومتر خطوط آنتنی، تامین تامین ۲۸ لکوموتیو و ۱۰۰۰ واگن باری از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه، تکمیل دو خطه بافق – اصفهان و تراک بندی بافق بندر عباس از جمله ملزوماتی هستند که موجب افزایش ظرفیت راه‌آهن در حمل بار خواهد شد.

رسولی با اشاره به برگزاری همایش سرمایه گذاری راه‌آهن به منظور جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در این سازمان اذعان کرد: با توجه به شرایط امروز جامعه توجه به ریل در بخش بار و مسافر افزایش پیدا کرده و می توانیم از این فرصت برای ارتقا صنعت ریلی استفاده کنیم.

عضو هیات مدیره راه‌آهن با تاکید بر اینکه هدف گذاری های بالاتر مد نظر راه‌آهن است، افزود: سعی ما این است که با روش های « سخت دست یافتنی » به اهداف خود برسیم.

وی همچنین با تشکر از اعضای هیات مدیره و همکاران که در تهیه و تصویب بودجه تلاش داشتند به صورت ویژه از همکاران دفتر برنامه ریزی بودجه تقدیر کرد.

صرفه جویی ملی با توجه به سرمایه گذاری بخش خصوصی
غلامرضا سلامی مشاور وزیر راه هم در این جلسه که در ساختمان مرکزی راه‌آهن برگزار شد با بیان اینکه تمامی طرح ها ارائه برای افزایش ظرفیت حمل و نقل ریلی سود آور است و صرفه جویی ملی به دنبال دارد اظهار کرد: توجه به استفاده از ماده ۱۲ توسعه و رفع موانع تولید برای سرمایه گذاری در راه‌آهن ضروری است.

وی با اشاره به صرفه جویی های حاصل از حمل ونقل ریلی در اقتصاد کشور تصریح کرد: موضوع توسعه TOD( توسعه بر مبنای حمل و نقل عمومی ) از جمله مواردی است که باید مورد توجه راه‌آهن برای سرمایه گذاری بخش خصوصی قرار بگیرد.

سلامی با اشاره به طرح‌های راه‌آهن برای افزایش ظرفیت شبکه ریلی افزود: بایستی برای دستیابی به این طرح ها مدل اقتصادی آن برای سرمایه گذار بخش خصوصی طراحی و تبیین شود.

 

 

 

 

 

 

*ما را در سایر شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

توییتر

تلگرام

لینکداین

اینستاگرام

پیام‌رسان بله

فیس‌بوک


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=118937
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

تصویب بودجه اصلاحی ۹۷ و پیشنهاد بودجه سال ۹۸
تصویب بودجه اصلاحی ۹۷ و پیشنهاد بودجه سال ۹۸
تصویب بودجه اصلاحی ۹۷ و پیشنهاد بودجه سال ۹۸
تصویب بودجه اصلاحی ۹۷ و پیشنهاد بودجه سال ۹۸
تصویب بودجه اصلاحی ۹۷ و پیشنهاد بودجه سال ۹۸