قیمت جهانی هر اونس طلا در اولین دقایق معاملات امروز بازارهای جهانی به کمتر از ۱۶۰۶ دلار رسید. قیمتی که از اواسط ماه جولای گذشته (اوایل مردادماه پیش) تاکنون بی سابقه بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از خبرآنلاین، روند نزولی قیمت طلا که از حدود ۴ ماه گذشته آغاز شده، دیگر سیل بیشتری از بدبینی ها نسبت به آینده این فلز گرانبها را در میان سرمایه گذاران غربی با خود همراه کرده است. به طوری که موسسه مالی جورج سوروس به دلیل پدیدار شدن افق مثبت در بازارهای سهام و نیز بروز احتمال توقف اجرای سیاستهای پولی انبساطی بانک مرکزی آمریکا تا قبل از پایان سال ۲۰۱۳میلادی، خرید طلا را کاهش داده است.
چشم انداز اقتصاد اروپا و به خصوص آمریکا در حال روشن شدن است و به همین دلیل احتمال می رود بانک مرکزی آمریکا تزریق پول به اقتصاد را پیش از موعد اعلام شده پیشین، یعنی سال ۲۰۱۴ متوقف کند. لذا با افزایش رشد اقتصادی و رونق تولید و صنعت بار دیگر سرمایه های به سمت بازارهای سهام گرایش بیشتری پیدا خواهند کرد.
سرمایه گذاران غربی همچون سوروس این گونه فکر می کنند. سوروس از جمله سرمایه گذاران بزرگی است که بخشی از بازارهای مالی را رهبری می کند.
بر همین اساس طی روزهای گذشته رشد های مقطعی قیمت طلا تحت تاثیر افزایش خریدها در آسیا رخ داده است. انتظار آنها این است که میزان تقاضای خرید طلا در هند و چین نیز با افزایش روبرو خواهد شد. اما شاخص های بازارهای سهام آسیا امروز با استمرار رشد سه روز گذشته، رکورد ۱۸ ماه گذشته خود را بهبود بخشیدند تا نمودار چشم انداز مثبت اقتصاد جهان باشند.
در چنین شرایطی بانک مرکزی چین روز گذشته و در پی این که برای نخستین بار در دو ماه گذشته ارزش یوان در برابر دلار روند کاهشی به خود گرفته از گرفتار شدن در جنگ ارزی اعلام نگرانی کرد.
این اعلام بار دیگر نگاه ها را سه روز پس از پایان نشست گروه بیست در مسکو متوجه بروز علایم تازه از ادامه جنگ ارزی میان قدرت های اقتصادی جهان کرد. نشستی که در پایان آن اعضاء توافق کردند که به جنگ ارزی دامن نزنند.
اما آرژانتین و ونزوئلا نیز تصمیم گرفته اند مهار نرخ تورم را با کاهش ارزش پول ملی دنبال کنند. نروژ هم دست به کار کاهش نرخ بهره بانکی شده است.
ژاپن هم بر ادامه اجرای سیاستهای انبساطی پولی تاکید دارد. نخست وزیر ژاپن، بانک مرکزی این کشور را برای اقدامات سریع تر در جهت تحقق نرخ تورم ۲ درصدی تحت فشار قرار داده است. این اتفاق کاهش ارزش ین را شتاب بخشیده است.
بدین ترتیب تقویت دلار در برابر اکثر ارزهای معتبر جهان، طلا را برای کاهش و یا در خوشبینانه ترین حالت حفظ سطح فعلی قیمت تحت فشار گذاشته است.
همچنین هستند کارشناسانی که معتقدند، بانک مرکزی آمریکا به اجرای سیاستهای انبساطی خود در سال جاری میلادی ادامه خواهد داد که این امر به نفع طلا خواهد بود و همسو با آمریکا، اجرای سیاست های انبساطی پولی از سوی بانک های مرکزی بزرگ جهان مهمترین عامل افزایش قیمت طلا در هفته های آینده خواهد بود.
انتهای پیام