نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح سیستم داده‌ها در کشور می‌تواند از بروز فساد مالی، فرار مالیاتی، قاچاق کالا و تخلفات اقتصادی دیگر جلوگیری کند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح سیستم داده‌ها در کشور می‌تواند از بروز فساد مالی، فرار مالیاتی، قاچاق کالا و تخلفات اقتصادی دیگر جلوگیری کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، مسعود پزشکیان امروز- شنبه- در جریان بازدید از مجموعه بانک ملی ایران و پس از بازدید از موزه تاریخی این بانک در جمع مدیران ستادی آن افزود: سخن گفتن از بانک و بانکداری در میان جمع مدیران بانکی دشوار است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بازدید از موزه تاریخی بانک ملی هر چه دیدم ساختار نظام‌مند و سیستماتیک بود.
تسهیلات بانکی در دنیا براساس اعتبار متقاضیان به آنها اعطا می‌شود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا تسهیلات براساس اعتباری که افراد نزد بانک دارند به آنها اعطا می‌شود، ادامه داد: اگر این چارچوب‌ها در کشور ما رعایت شود و نظام بانکداری خود را به روز کرده و براساس روش‌های نوین بانکی آن را به صورت سیستماتیک ارتقاء بخشد آنگاه عدم بازپرداخت برای شخصی که از بانک پولی دریافت کرده وجود ندارد.
هدفمند شدن پرداخت تسهیلات به تولید کمک می کند
پزشکیان خاطرنشان کرد: بانک نباید برای کسی که قصد کارآفرینی دارد وجه نقد به عنوان تسهیلات پرداخت کند، بلکه باید کارگاه آن فرد را به وسایل و ابزار مورد نیاز تجهیز کند، در این صورت تسهیلات به صورت هدفمند پرداخت شده و دیگر کسی نمی‌تواند برای انجام کاری تسهیلات دریافت کرده و آن را در حوزه دیگری مصرف کند که این کار قطعا به اشتغال و تولید کمک خواهد کرد.
با اصلاح سیستم داده ها، کسی نمی تواند سر بانک کلاه بگذارد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از تجربه صحیح و علمی کشورهای دنیا در بانکداری استفاده کنیم، افزود: اگر سیستم بانکی به درستی کار خود را انجام دهد و اصلاح داده‌ها انجام شده باشد دیگر کسی نمی‌تواند سر بانک را کلاه بگذارد و با این روش می‌توان از بروز فساد مالی، رشوه، رانت و فرار مالیاتی جلوگیری کرد.
پزشکیان با تأکید بر یکپارچه شدن سیستم داده‌ها و اطلاعات افراد در نظام بانکی، مالیاتی و گمرکی تصریح کرد: این سازمان‌ها باید اطلاعات افراد را به صورت دقیق و متمرکز داشته باشند به طوری که اگر کسی مشمول پرداخت مالیات است و از آن سر باز می‌زند، زمانی که برای عملیات بانکی به بانک مراجعه می‌کند حساب او به طور خودکار قفل شود.
در خارج از کشور نمی شود بدون حساب و کتاب عملیات تبدیل پول انجام داد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به عنوان نمونه در خارج از کشور شما تا پیش از آن که پاسپورت و شماره آن را به مأمور مربوطه ندهید، اجازه خرد کردن ۵۰۰ یورو را نخواهید داشت در حالی که در کشور ما این اتفاق نمی‌افتد و هر کسی می‌تواند بدون حساب و کتاب مبالغ ریالی هنگفت را در حساب‌ها جابه‌جا و یا در صرافی‌ها تبدیل به ارز کند.
قانون FATF به معنای زمان تولد و مرگ پول است
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پول بدون منشأ و حساب و کتاب در نظام بانکی دنیا معنا ندارد، تأکید کرد: قانون FATF نیز همین را می‌گوید و به معنای زمان تولد و مرگ پول است و در این صورت است که هیچ پولی گم نمی‌شود و نمی‌توان آن را بدون حساب به فرد دیگری انتقال داد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما در مجلس هر کاری که بتوانیم برای اصلاح قوانین بانکی انجام خواهیم داد، تصریح کرد: یکی از مهمترین کارهایی که بنده در مجلس پیگیری می‌کنم تا با کمک همه دستگاه‌ها و قوای دیگر آن را به نتیجه برسانیم همین اصلاح نظام داده‌ها و اطلاعات است.
رشد قارچ‌گونه موسسات مالی و بانکی در کشور جای تأمل دارد
پزشکیان با تأکید بر اینکه رشد قارچ‌گونه موسسات مالی و بانکی در کشور جای تأمل دارد، افزود: نمی‌شود یک شبه ۸ هزار میلیارد اختلاس کرد و همه بگویند که ما بی‌خبر بوده‌ایم، این بی‌خبری نشان‌دهنده نظارت ضعیف است که وظیفه بانک مرکزی است.
می توان پول حاصل از کالای قاچاق را رصد کرد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با ارتقاء سیستم داده‌ها می‌توان از قاچاق کالا جلوگیری کرد، افزود: هرچند که کالای قاچاق به صورت رسمی وارد کشور نمی‌شود اما به هر حال پول آن برمی‌گردد و وارد چرخه پولی کشور می‌شود از این رو می‌توان آن را رصد کرد.
بانک ملی باید بهترین بانک در منطقه باشد
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک ملی باید بهترین بانک در منطقه باشد، افزود: برای بهترین شدن باید ارزش‌های سازمانی و چشم انداز برای خود تعریف کرد و از زبده‌ترین نیروها و مطمئن‌ترین آنها بهره برد.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با تمجید از اقدامات بانک ملی ایران در کمک به ایجاد اشتغال و تولید، تاکید کرد: پس از برجام، نقش بانک ملی ایران در توسعه روابط ارزی و بین المللی بسیار چشمگیر بوده است.
پزشکیان با اشاره به این که از دیرباز، تشکیل بانک ملی ایران آرزوی مردم ایران بود که با تلاش و از خودگذشتگی مردم محقق شد، افزود: این بانک، سرمایه بزرگ کشور ماست و حفظ و حراست از آن بر همه ما واجب است.
وی ادامه داد: بانک ملی ایران در همه عرصه ها زبانزد بوده و اقدامات توسعه ای آن از ساخت مدرسه، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه، کمک به درمان بیماران، ساخت آزاد راه ها و … در همه جای ایران قابل مشاهده است.
وی به ساختار جالب و قابل توجه بانک ملی ایران در طول سال های فعالیتش اشاره کرد و گفت: هر چه به گذشته نگاه می کنیم، ساختارمندی، چارچوب و نظم را در مجموعه بانک ملی ایران می بینیم.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که قواعد و چارچوب محکم بانک ملی ایران باید همواره حفظ شود، اظهار کرد: در تاریخچه این بانک می توان زنجیره محکمی از اعتماد، قدرت و صلابت را دید و این باید ادامه یابد.
پزشکیان گفت: در دوره ای که تعداد بانک ها زیاد شده، باید جایگاه بانک ملی ایران را حفظ کنیم و راهی را برویم که بانک ملی ایران بانک اصلی ما شود.
وظیفه بانک حفظ و حراست از سرمایه مردم است
پزشکیان با بیان اینکه وظیفه بانک حفظ و حراست از سرمایه مردم است، تأکید کرد: نباید قدرت خرید مردم به واسطه دلال‌بازی برخی موسسات و افراد کاهش یابد و این وظیفه بانک است که اجازه بی‌ارزش شدن پول مردم را ندهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بازدید از موزه تاریخی بانک ملی و ساختمان صندوق پس‌انداز این بانک دو شیر و همچنین زنجیرهایی در کنار آنها به عنوان نماد حفظ و حراست از سرمایه مردم قرار گرفته است، تأکید کرد: بانک ملی باید روی هویت فرهنگی و تاریخی خود بیش از گذشته کار کند تا بتواند آن هویت سابق را به دست آورد.
قبل از تحریم با ۸۰۰ بانک خارجی همکاری داشتیم
«محمدرضا حسین زاده» مدیرعامل بانک ملی ایران نیز در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این بانک گفت: پس از پیروزی انقلاب مشروطه در سال ۱۳۰۶ در مجلس شورای ملی اول یکی از خواسته‌های مشروطه‌خواهان تأسیس بانک ایرانی بود که در این مجلس مصوب شد.
حسین زاده افزود: ابتدا برای تأسیس این بانک دو میلیون تومان به عنوان سرمایه اولیه بانک در نظر گرفته شد و سهام بانک به مردم واگذار شد و آنها توانستند سهام بانک ملی را خریداری کنند تا به جز دو بانک روسی و انگلیسی یک بانک ایرانی در کشور تأسیس شود و احساس انقلاب بانکی و اقتصادی در میان مردم ایجاد شود.
مدیرعامل بانک ملی با اشاره به اینکه بانک ملی پس از واگذاری سهام خود به مردم با سرمایه‌ای حدود ۸۰۰ هزار تومان آغاز به کار کرد و به دلیل عدم تجربه بانکداری در کشور از مدیران آلمانی کمک گرفت و با ۱۷ نفر اولین شعبه این بانک در بازار تهران تأسیس شد و موجب شد تا دو بانک روسی و انگلیسی با وجود بانک ملی کم رونق شوند.
حسین‌زاده با بیان اینکه بانک ملی از ابتدا به عنوان بانکی نهادساز مطرح بود افزود: در سال ۱۳۱۱ بانک ملی وظیفه نشر اسکناس را به عهده گرفت و تا قبل از سال ۱۳۳۹ این کار در بانک ملی صورت می‌گرفت. همچنین برخی بانک‌ها همچون مسکن و کشاورزی از دل بانک ملی بیرون آمدند و واحد برنامه‌ریزی این بانک بعدها به عنوان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و همچنین نهاد بانک مرکزی از این بانک مستقل شدند.
وی با بیان اینکه تأثیر بانک ملی در تاریخ کشور به وضوح مشاهده می‌شود، یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بانک ملی نقش پررنگ‌تری به خود گرفت و در تأسیس کارخانجات، پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و ایجاد بزرگراه‌ها به کمک دولت آمد و همه اینها با سرمایه بانک ملی احداث شد همچنان‌ که ۵۳ درصد آزادراه‌های کشور با سرمایه این بانک احداث شده است.
مدیرعامل بانک ملی با بیان اینکه بانک ملی در توسعه و سازندگی کشور نقش اساسی داشته، تصریح کرد: قوانینی که در حوزه بانکداری و نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها وجود دارد به گونه‌ای است که متأسفانه به بانک با سابقه ملی همان نگاهی می‌شود که به یک بانک خصوصی تازه تأسیس می‌شود در حالی که رسالت بانک ملی کمک به توسعه کشور است.
حسین‌زاده با اشاره به وجود سه هزار و ۳۰۰ شعبه بانک ملی در کشور افزود: متأسفانه شرایط به گونه‌ای است که از این تعداد شعبه دو هزار شعبه زیان‌ده هستند که می‌توانند همین امروز تعطیل شوند اما ما به دلیل رسالتی که داریم نمی‌توانیم چنین کاری انجام دهیم و مردم را از خدمات بانکی محروم کنیم.
مدیرعامل بانک ملی ایران با بیان اینکه بانک ملی با ۴۰ هزار پرسنل و ۱۷ شعبه خارج از کشور و ۴ بانک در کشورهای انگلستان، روسیه، افغانستان و بحرین دارای مشکلات فراوانی است، افزود: قبل از تحریم‌ها با ۸۰۰ بانک دنیا همکاری کارگزاری داشتیم که این تعداد در زمان تحریم‌ها به صفر رسید، اما بعد از برجام با گشایش صورت گرفته این همکاری با ۱۴۰ بانک برقرار شده و در حال انجام است که البته آنها بانک‌های متوسطی هستند.
به گزارش خانه ملت، حسین زاده در ادامه با بیان اینکه باید خود را به قوانین بانکی دنیا نزدیک کرده و به روز کنیم، اظهار داشت: شعبه ما در آلمان تمام اروپا را پوشش می‌دهد و آنهایی که می‌گویند پس از برجام اتفاقی نیفتاده بدانند که اتفاقات خوبی افتاده اما با شرایط قبل از تحریم هنوز فاصله داریم.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=97160
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

بازدید نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از بانک ملی
بازدید نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از بانک ملی
بازدید نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از بانک ملی
بازدید نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از بانک ملی
بازدید نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از بانک ملی
بازدید نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از بانک ملی
بازدید نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از بانک ملی